Beer With Tamir

  • Home
  • Beer With Tamir

Beer With Tamir Beer guide
(11)

אינדיה פייל אייל - לא הודי ולא בהירזהו פוסט נוסף בטור שלי בעקבות סגנונות הבירה, והפעם, אולי סגנון הבירה עם הסיפור הכי מו...
08/07/2023

אינדיה פייל אייל - לא הודי ולא בהיר

זהו פוסט נוסף בטור שלי בעקבות סגנונות הבירה, והפעם, אולי סגנון הבירה עם הסיפור הכי מוזר ומורכב. כיאה לבירה מודרנית מדובר בסגנון שהתפתח מאוד לאורך השנים חצה יבשות, החליף מרכיבים ובגדול דאג לבלבל את הצרכנים כמעט כמו מערכון בריטי יבש. עם זאת, לאייל הבהיר יש תפקיד מכריע גם בעולם הבירה המודרני. אם הלאגר הבהיר (שרשמתי עליו בפעם הקודמת) אחראי להעלמת הסגנונות המסורתיים הישנים, אפשר לומר שהאי.פי.איי אחראי לחזרה שלהם בעשרות השנים האחרונות.

איפה הכל מתחיל? כמובן שבאנגליה

שם במהלך המאה השמונה עשרה מתחילים תהליכים שהובילו למהפכה התעשייתית. אחד מהם הוא שימוש נרחב בפחם מסוג חדש (קוק - כן פחות חזקים בשמות האנגלים) שהיה הרבה יותר נוח לשלוט באמצעותו בטמפרטורת הקליה של הדגנים ובנוסף הוא הפיק הרבה פחות עשן. התוצאה היתה לתת קצת פחות כהה, בדגש על קצת. אם עד אותו זמן הבירות נעו בין חום כהה לשחור, עם הקליה החדשה ניתן היה להגיע לצבע ענברי. כן, הבנתם נכון, בהיר זה עניין יחסי.

האיילים ה״בהירים״ נהים פופולרים מאוד באנגליה, במקור הם משתמשים בכמות מאוד קטנה של כשות ואם אפשר להשוות אותם למשהו מודרני, הייתי מדמיין גרסה קצת יותר קלילה ומחוספסת ושל האמבר אייל הכל כך פופולרי בישראל, עם נגיעות של חמיצות ופאנקיות שהגיעו מתהליכי תסיסה יחסית פרימיטיבים להיום (וואללה, זאת פתאום נשמעת ממש אחלה בירה). אחוזי האלכוהול היו סטנדרטים לתקופה, בין שלושה לארבעה אחוזים, והן הפכו פופולאריות במיוחד בערי הנמל של אנגליה ובעיקר על ידי יורדי ים.

אז מה הבעיה? למה צריך לסבך?

הבירה היתה פופלארית אבל סבלה מחיי מדף קצרים יחסית. המבשלות שעבדו עם חברות הספנות העדיפו למכור בירות מסגנון פורטר שהיה להן כבר הצלחה איתם ושרדו גם מסעות ארוכות עם טמפרטורות משתנות. ואם משהו עובד אין שום סיבה לשנות אותו, כאילו עד שהוא מפסיק לעבוד.

וכאן יש נסיבות שהתחברו להן יחדיו. בורטון, מבשלה שסיפקה בירה לקוי שייט יחסית קצרים בעיקר לסקנדינביה, והמדינות הבלטיות, איבדה את החוזים היקרים שלה והיתה צריכה תחליף מהר. היא לקחה השראה מסגנון בירה די זניח שנקרא ״אוקטובר ביר״ שבו בישלו בירה מסגנון אייל בהירה עם כמות גדולה יותר של לתת וכשות. הבירה התהדרה באחוז אלכוהול מהפכני לתקופה של חמש אחוז שלמים ולפעמים אף קצת יותר, היא היתה מרה ומתוקה בו זמנית מה שנתן לה אופי שונה מהאייל הפופולרית אבל עדיין היתה הרבה יותר קרובה אליו מהבירות הכהות. אנשים חכמים ממני חושבים שהטעם היה לא רחוק מאורבל (orval) הבלגית של ימנו, בירה מאוד מאוזנת מצד אחד אבל יש בה הכל מהצד השני - מרירות, ארומה נעימה, וברקע חמיצות ופאנקיות עדינה.

כמויות הכשות והאלכוהול הגדולות אפשרו לבירה לשרוד את המסע כך שחברת הספנות ההודית המזרחית בחרה לשווק אותה לאנשי הצוות הבכירים שלה שהרשו לעצמם לשלם מחיר כמעט כפול על בירה ומיתגה אותה תחת ״אינדיה פייל אייל״, ומהר מאוד השם תפס. כל זה קורה באמצע המאה התשע עשרה, בדיוק באותם ימים בהם בירה בהירה יותר הופכת לפופולרית מאוד במרכז אירופה וכך גם הביקוש לבירות בהירות בחלקים הרחוקים של העולם הופך לגדול יותר ויותר. האי.פי.איי נהנית מפופולארית גבוהה לתקופה קצרה עד שבסוף המאה התשע עשרה מבשלות בריטיות מתחילות גם הן לבשל לאגר בהירות ובדומה להרבה סגנונות, גם האי.פי.איי נעלם כמעט לגמרי מהעולם. למעשה לפני ארבעים שנה היית צריך ממש לחפש בין בארים קטנים באנגליה, בעיקר באיזורי הנמל המפורסמים כדי למצוא קאסק של הסגנון.

כמו עוף החול - היא חזרה כדי להשאר

אז איך הסגנון הזה שתואר למעלה הופך לסגנון שמוביל את סצנת הקראפט העולמי? התשובה נעוצה בסוף הפסקה האחרונה. במהלך שנות השבעים של המאה הקודמת חוק האלכוהול האמריקאי (חוק היובש) עובר את השינוי הדרמטי ביותר מאז שאופשר ייצור ומכירת אלכוהול בחזרה ב1933, השינוי החדש בחוק פתח דלת להקמת מבשלות בסדר גודל בינוני וקטן ליצור בירה. הבשלנים החדשים מנצלים את זה על מנת לבשל סגנונות שונים מהלאגר האמריקאי הזול והנפוץ. הסגנון שתפס ביותר היה סגנון זנוח שחיילים אמריקאים שתו בערי הנמל באנגליה - הפייל אייל. אבל מהר מאוד הלתת הקלויה קלות מתחלפת עם לתת בהירה מודרנית והכשות הבריטית מתחלפת בכשות מקומית שנחשבה עד אז לנחותה יותר בעיקר זנים שנקראו קסקייד וצינוק.

התוצאה פייל אייל אמריקאי (שהרבה פעמים נקראת גם אי.פי.איי), אולי הסגנון הראשון של כל מבשלת קראפט היום, בירה בהירה, בעלת 5-6 אחוז אלכוהול, ועם ארומה נעימה שמזכירה מעט אשכולית ופרחי הדרים שמגיעה מהכשות ה״נחותה״. סגנונות מודרנים יותר של אי.פי.איי משתמשים בטכניקות בישול שלמבשלות הנמל הבריטיות היו נראים כמו מדע בדיוני כמו הגעה לאחוזי אלכוהול דמיוניים בעזרת שיטות תסיסה חדשות, ״דרי-הופ״ - הוספת כשות בשלבי התסיסה של הבירה, מערכות טיפול מים מורכבות, תוספות של דגנים שונים כמו חיטה, שיבולת שועל ושיפון ועוד עשרות חידושים ושינויים שכיום קשה באמת לראות קשר בין הבירות המקוריות, לבין סגנונות ארומטיים ועכורים שיש שיגידו שהם מזכירים יותר מיץ גויאבה עם ריח של שדה הדרים מאשר בירה.

בכל מקרה, חשוב לציין שבזכות העליה המטאורית של האינדיה פייל אייל בעשרות השנים האחרונות, הרבה סגנונות עתיקים ״הוחזרו מהבוידעם״ ובושלו מחדש עם טויסט מודרני. אם זה בירות חמוצות כמו ברלינר וויסה או גוזה שפופולאריות מתמיד, או סטאוטים כהים וחזקים עם תוספות שונות ומשונות. אז תודה לכם אנשי בירה מוזרים מרחבי העולם, דאגתם שלא יהיה לנו משעמם.

לאגר בהירה - הבירה המושלמתאני ממשיך בטור הדו-חודשי שלי אותו אני מפרסם בבירה אחת ביום בעקבות הסיפורים מאחורי סגנונות הביר...
12/06/2023

לאגר בהירה - הבירה המושלמת

אני ממשיך בטור הדו-חודשי שלי אותו אני מפרסם בבירה אחת ביום בעקבות הסיפורים מאחורי סגנונות הבירה עם דגש על הלמה ולא על האיך. התחלתי בבירות עתיקות וישר אני עובר לבירה המודרנית והחדשנית ביותר, לפחות עד למהפכת הקראפט, סגנון שלמעשה מחק את רב הסגנונות שהיו לפניו, וגם הבירה שהפכה אותי לשתיין שאני היום. אני כמובן מתכוון ללאגר הבהיר או בשמו השני, הפילזנר.

מזכיר באותה נשימה שלי ולקובי יש טיול לצ'כיה בספטמבר שהולך בדיוק למקומות שבהם נולד הלאגר.

הכותרת לא נועדה להתריס, היא רק נועדה לציין עובדה. הפילזנר נתפסה כבירה המושלמת במשך עשרות רבות של שנים. אם לחילופין תשאלו אותי היום מה הבירה המושלמת, אני חושב שאבחר איילים מודרנים עם כשות אמריקאית (חזי או לא חזי). פה בצ'כיה יש כמה מבשלות שמשתמשות בידע שלהן בבישול לאגר ובחומרים המקומיים ומפיקות בירות כמעט מושלמות, צלולות, בהירות, עם טעם פירותי במידה והמון כשות בנחיריים.

אבל כל זה לא היה נכון לפני 200 שנה, רב הבירות במרכז אירופה היו בתסיסה עילית, הלתת הייתה קלויה רמה כזו או אחרת, והחומרים התבססו רק על התוצר המקומי - משפט שהיום מבשלה תתפאר בו, אבל בזמנו, מי שישב על באר מים טובה והיו לידו שדות שעורה וכשות איכותיים הרוויח, ומי שלא, קצת פחות.

יש כמה טוענות לכתר על הפילזנר הראשונה, כן זה משפט מאוד מוזר. אחת המבשלות שיש להן את הטענה החזקה ביותר היא קרלסברג הדנית, שהרי במעבדות שלהם שמרים בודדו לראשונה וספציפית שמרי לאגר. המנצחת ללא ספק היא כמובן ״פילנזר אורקאל״ בעברית מקור הנביעה מפילזן. חשוב להגיד משהו, פה לא מדובר בסיפור על אדם שקם בבוקר וקיבל הארה, ההפך הוא הנכון, הבירה שנמזגה לראשונה בפלזן בנובמבר 1842 היתה תוצאה של שנים של ניסוי ושינוי שהתרכזו לנקודה אחת במקום אחד ובזמן אחד.

אז מה קרה שם ומה הוביל לזה? כל הדרכים מובילות למהפכה התעשייתית!

העיר פילזן מפורסמת בבירה שלה, כבר בשנת 1295 יצא צו ממלכתי שאפשר בישול והפצת בירה למשפחות שחיו בתחומי העיר. הצו הזה לא הגיע סתם, העיר הזו נבנתה מראש כדי להיות מבצר חשוב בדרך מבוהמיה לבוואריה, מקום שבו גדודים אבל גם סוחרים יוכלו להיות בטוחים בזמן שהם עוברים ממקום למקום. אבל הפרנסה במקום היתה קשה, עם תנאים רעים לחקלאות ומעט מחצבים. בירה היתה הפתרון של השלטון כדי למנוע נטישה. נוסף על כך העיר פילזן גם סבלה במשך שנים מהתקפות בקרבות בין זרמי הנצרות בצ׳כיה, אם לא הבירה יש סיכוי שלא היתה עיר היום.

הכל משתנה במהפכה התעשייתית כאשר פילזן הופכת להיות לאחד ממוקדי התעשייה של אירופה, דוגמא לכך היא קונגלומרט התעשייה הענקי שקודה (אתם בטח מכירים את רכבי סקודה) שקם בה באמצע המאה תשעה עשרה. וכך, כמו בפילזן, בהמון ערים באירופה משתנים הצרכים, נבנות תשתיות רחבות על מנת לאכלס את כל הפועלים והמשפחות שלהם וגם התפריט משתנה לחלוטין, לא עוד ירקות ומעט חלבונים, אם ישבתם במסעדה אירופית ושאלתם את עצמכם למה כל כך הרבה בשר ופחממות, אז זה למה.

וגם הבירה משתנה

יש צורך לבירה חדשה, היא צריכה להיות מזינה, אבל גם מרווה, היא צריכה להיות טעימה, ובניגוד לעד אותו זמן, היא צריכה להיות הרבה יותר יציבה - אותה הבירה שמבשלים בחורף שתהיה זמינה גם בקיץ. וכך מתחברות להן כמה טכנולוגיות שהיום הן חלק בלתי נפרד מבישול בירה מודרנית.

נתחיל בעיבוד הלתת. עד לפני מאתיים שנה רב הבירה היתה כהה או שחורה, זה נעשה כי על מנת לעצור את הנביטה של הדגנים בשלב הפיכת הדגן ללתת על מנת להכין אותם לקראת בישול הבירה, היו קולים את הדגנים, חשוב להבין אפילו בירות כהות היום כבר לא משתמשות רק בדגנים קלויים, אבל זה מה שהיה זמין עד אותו זמן. ובהתאם הבירות היו עד אז בעלות טעמים קרמלים ושרופים. באותם ימים התחילו להתנסות עם שיטות חדשות, בירות עם לתת מעושנת כבר היו נפוצות מסוף ימי הביניים ובסוף המאה השמונה עשרה כבר כתבו על סגנונות בהירים ומעושנים ברחבי אירופה, אבל הטכנולוגיה של ייבוש הלתת בעזרת אוויר חם החלה להיות מיושמת רק באותן שנים.

עוד טכנולוגיה שתהפוך בנקודת הזמן הזאת לפופולארית במיוחד היא תסיסה של הבירה בטמפרטורה נמוכה. באזורים רבים דוברי גרמנית כבר גילו כמה שנים לפני את היתרונות של תסיסה בטמפרטורות מתחת ל10 מעלות. היתרון הגדול ביותר הוא שפחות סוגים של שמרים ובקטריות מסוגלים להתפתח בקור וכך לבירה יש הרבה פחות טעמי לוואי. בתחילת המאה התשע עשרה מתחילות מבשלות לאחסן את חביות הבירה שלהן לתסיסה מתחת האדמה (לאגר בגרמנית) והתוצאה היא בירה קלילה ויציבה יותר.

למה פילזן?

שילוב של מקרה ומזל עם האנשים הנכונים הביא לכך שבשנת 1838 חותמות המשפחות מבשלות הבירה בעיר על הסכם, הן בוחרות לעשות בדיוק את מה שאחר כך סימל את המהפכה - בישול במבשלה מרוכזת שיאפשר שליטה על כמויות ואיכות הייצור וכן בחירה של האנשים הטובים ביותר לתפקיד ובנוסף לזה, הסתמכות על טכנולוגיה ומדע על פני מסורת. בעזרת מומחי בירה בינלאומיים ואיסוף ידע ממדינות רבות דוברות גרמנית מוקמת המבשלה החדשה. השילוב של טכנולוגיה כפי שהוזכרה לפני בנוסף למרכיבים הרבים שגדלים סביב פילזן ובעיקר, המים הרכים במיוחד שהעיר מפורסמת בהם מביאים לתוצאה - בירה בהירה, ארומטית, מוגזת וקלה לשתיה.

תוך שנים מעטות מרבית מבשלות הבירה במדינות דוברות גרמנית יעברו כמעט כולן לבישול בתסיסת לאגר, ב1876 הניו-יורק טיימס אף פרסם כתבת שער המתארת את המהפך שחוצה את הגבולות הללו ומתפרס לכל אירופה. כולם רוצים לשתות לאגר בסגנון בוהמי, והמבשלות המקומיות עושות הכל כדי לספק את הביקוש. סגנונות כמו הלס וקלר-ביר בגרמניה הן דוגמא של שימוש באמצעים המקומיים כדי לבצע בירה שתספק את הציבור שלהם. גם במדינות עם מסורת בירה עמוקה כמו בלגיה או אנגליה הבירות המקומיות מתחילות להופיע בגרסאות בהירות וקלילות יותר עד שלבסוף מבשלות לאגר תופסות את מקומן והופכות לפופלאריות ביותר.

בין פיתוחים נוספים שמתרחשים באירופה בעקבות הלאגר אפשר לציין כמובן את בידוד השמרים בקרלסברג דבר המשפיע באופן ישיר על האפייה המודרנית ובנוסף לזה, עם הפיכת הזכוכית למוצר תעשייתי, גם כוסות בירה מזכוכית מופיעות לראשונה בשביל להציג את הבירה החדשה והיפה (הזהב מפילזן).

קצת קשה היום להאמין שאותו לאגר שהרבה מאיתנו למדו לסלוד ממנו בתור אנשים צעירים, היה בדיוק ההפך, האופציה הקלילה והנעימה שגרמה לאנשים צעירים רבים וכן נשים לגלות את המשקה לפני שתי מאות. ולמי שעדיין עושה פרצוף לנוכח העניין, אני ממליץ לטעום לאגר קרירה ישר מהמבשלה או מאולמות הבירה של צ׳כיה וגרמניה ולהבין איזו בירה עילאית היא יכולה להיות.

פראג - פילזן - זיכובץ׳השנה לצד הטיול לסקנדינביה נוציא טיול קיץ לצ'כיה במתכונת חגיגית במיוחד עם המון מקומות שעוד לא היינו...
05/06/2023

פראג - פילזן - זיכובץ׳

השנה לצד הטיול לסקנדינביה נוציא טיול קיץ לצ'כיה במתכונת חגיגית במיוחד עם המון מקומות שעוד לא היינו בהם. החלטנו בגלל עומס (החיובי) להתמקד בצ׳כיה במקומות חדשים וחוויות חדשות בפראג, פילזן והפסטיבל המדהים של מבשלת זיכובץ׳ שנמצא בין שדות הכשות המפורסמים של מחוז ז׳אטץ (סאאז).

מה יהיה בטיול?
* נבקר במבשלות גדולות וקטנות, נטעם את הבירה הקלאסית ביותר וכן את הדברים הכי מעניינים שיצאו השנה בסצינת הקראפט המקומית.
* נפגוש את האנשים מאחורי המבשלות ונשתדל לעמוד בקצב השתיה שלהם. יש כמה מבשלות סופר מעניינות שעוד לא ביקרנו עם קבוצה לפני…
* נלמד למזוג בירה כמו מקומיים, פה בצ׳כיה ישנה מזיגה מיוחדת שמגיעה מאולמות הבירה של מרכז אירופה, לשתות זה דבר אחד, למזוג לעצמך את הבירה בליווי מומחה זה חוויה אחרת לגמרי!
* נקבל ביקור וי.איי.פי בבארי בירה שווים ביותר, רובם לא ראו תייר ישראלי או תייר מעולם.
* נשתה בפסטיבל הכי קראפטי אבל גם הכי צ'כי שיש למדינה הזאת להציע, עם עשרות סוגי בירות, מוזיקה ואוכל רחוב מעולה מהצהריים ועד השעות המאוחרות של הלילה.
* וכמובן עוד המון הפתעות שאנחנו מכינים לכם פה כבר הרבה חודשים…

מתי זה קורה?
8-11 בספטמבר. זה הזמן שהימים החמים באמת נגמרים וקוצרים את שדות הכשות. למי שרוצה להאריך את השהות אין שום בעיה להשאר בפראג או לנסוע לאחת הערים הקרובות (וינה,ברלין ועוד…)

כמה זה עולה?
מחיר מיוחד לחברי הקבוצה יהיה 777 יורו לאדם בחדר זוגי, המחיר ללא טיסה ומוגבל עד ל18.6.

האם הכבד שלי יעמוד בזה?
האמת שכל אחד שותה בקצב שלו, והמוטו שלנו בטיולים הוא תמיד איכות לפני כמות, אבל אם זה משהו שאתם חפצים לנסות, זה המקום לעשות את זה.

רוצים לשמוע עוד פרטים?
תגיבו פה בפוסט או פנו אליי ישירות ונחזור אליכם.

חג החלב? לשבועות יש כנראה קשר יותר חזק לבירהאני רוצה להתחיל לפרסם פה טור קבוע שלי מתוך קבוצת בירה אחת ביום שאני מנהל, אש...
25/05/2023

חג החלב? לשבועות יש כנראה קשר יותר חזק לבירה

אני רוצה להתחיל לפרסם פה טור קבוע שלי מתוך קבוצת בירה אחת ביום שאני מנהל, אשתדל לכתוב אחת לשבועיים, על מה? לא על צ׳כיה! אני רוצה לנסות להגיע לשורש הטעם של הסגנונות שונים דרך הסיפורים וההיסטוריה, אחד הדברים שתמיד מעניינים אותי בסגנונות השונים זה ה״למה״. למה חמוץ? למה מלוח? למה מעושן? מבטיח גם סגנונות קלאסיים וגם פחות.

ולכבוד החג נתחיל בבירות עתיקות. לפני כמה שבועות מבשלה ישראלית הוציאה בירה עם שמרים בני 3500 שנה, הטועמים הופתעו לגלות שלבירה יש טעם מודרני למדי, לא טעמתי אותה עדיין, אבל אנשים תיארו בירה מאוד דומה בסגנון לבירת דאבל בלגית בהירה. אז מה באמת היה הטעם של בירה לפני יותר משלושת אלפים שנה?

בשביל לענות על השאלה הזאת אנחנו צריכים קודם להבין מה זה בירה ומאיפה היא באה.

בירה בדומה ללחם קשורה בצורה חזקה בשתי המהפכות הכי משמעותית שקרו לאדם. האחרונה מבינהן היא המהפכה התעשייתית שאליה בטח אדבר הרבה בפעמים אחרות. המפכה הראשונה, היא המהפכה החקלאית שמתרחשת על פי המומחים לפני יותר מעשרת אלפים שנה, האדם אז מבין משהו מאוד פשוט, במקום ללקט ולצוד, מה שדורש הרבה אנרגיה וחיים של נוודות, הגיע הזמן שההר יבוא למוחמד. בקצרה, אותו אדם מתחיל להבין אילו חיות ואילו צמחים טובים לו ומבין איך לביית ולגדל אותם בצמוד אליו. הצמחים החשובים ביותר שבוייתו ודווקא באיזור ישראל והסביבה (הסהר הפורה) - היו הן החיטה והשעורה

עם הביות של הדגנים הגיעו גם כל מני תאונות נחמדות, למשל כשהדגנים נשברים או מתרסקים ומתערבבים להם עם נוזלים, קורים דברים מעניינים, אם הם מתייבשים או נאפים בחום המדורה יצא מזה לחם, אבל אם הם פשוט נשארים במים, אז קורה קסם אחר לגמרי. את השמרים לואי פסטר יסביר כמה אלפי שנים אחרי, קרוב מאוד לזמננו אנו, אבל כבר אז שמו לב האנשים שקצף נוצר בנוזל תוך כמה שעות, ועוד יותר חשוב - זה ממש נחמד לשתות את כל העניין.

מה הטעם של הדבר הזה?

בוא נתחיל בהרגשה בפה, סינון מודרני או בכלל כמעט ולא היו קיימים, אם אתם חושבים שהנאיפה שלכם הייזית, תחשבו שוב. הבירה היתה דומה יותר לדייסה מאשר לבירה מודרנית ואפילו יש תיעוד היסטורי ששתו בירה בקש כדי להפריד את העיקר מהדגנים, היא היתה חלשה מאוד באלכוהול, שניים או שלושה אחוזים בנוזלים עצמם ועוד פחות מזה במוצקים.
על גזים בכלל אין מה לדבר, והיא היתה חמצמצה, השמרים דווקא כנראה היו מאוד דומים לאלו שיש לנו כיום, אבל חוץ מאלו שהיום אנחנו משתמשים בבירה ובלחם הצטרפו עוד כמה פטריות וחיידקים אחרים. מה לגבי התיבול? תחשבו יותר על תבלינים מקומיים כמו אזוב (זעתר), ציפורן ולענה. זה מה היה בגינה ליד הבית, זה מה שכנראה נזרק לתוך הכד בעיקר כדי לאזן את טעמי הלוואי והחמיצות, הכשות למי ששואל תגיע רק אלפי שנים אחרי במרכז ומערב אירופה.

שלא תטעו, היהודים היו שותים יפה יפה, בירה טריה, ככל הנראה מורכבת משאריות מותססות של הדגן ללחם, ועם כל מה שאפשר היה לשים מהגינה. טריה כמובן, כי אחרי כמה ימים כבר היה אפשר לתת אותה לאכול לחיות. בירה היתה חלק חשוב מהתזונה, מקור לויטמינים וקלוריות יקרות, ובאיזור שסביב ישראל היא היתה משולבת בפולחן ובטקסים רבים.

למה היא יותר קשורה לשבועות מאשר חלב?

הקשר בין החג למוצרי חלב נוצר ככל הנראה בתקופות המאוחרות יותר של ההיסטוריה היהודית והתבסס באמת רק בישראל המודרנית, שכנראה היתה צריכה פרסומות ומבצעים מטופשים לחג ובאמת בעיקר כדי להזניק את שוק החלב המתפתח במדינה הצעירה שלנו. אך שבועות הוא קודם כל חג הקציר, חגו של עם חקלאי עתיק שמסמל את קציר החיטה והשעורה, ואני לא צריך לחזור ולאמר שוב מה עושים מחיטה ושעורה נכון?

חג שמח! תשתו הרבה בירה ישראלית!

Beer it's serious stuff!
27/07/2022

Beer it's serious stuff!

פודקסט מעולה של שאול אמסטרדמסקי על בירת קראפט בישראל.
20/07/2022

פודקסט מעולה של שאול אמסטרדמסקי על בירת קראפט בישראל.

בתעשיית הבירה הישראלית קורה בשנים האחרונות משהו שלא קורה לעיתים קרובות - יש המון מותגים חדשים, מבשלות בוטיק וגם תחרות. איך קרה הנס הכלכלי הזה, והאם התחרות היא באמת כמ....

Long time I wanted to have any kind of certificate. so now I have one...
18/11/2021

Long time I wanted to have any kind of certificate. so now I have one...

Czech beer event in Tel aviv with local distributer of the great Budweiser Budvar.
18/10/2021

Czech beer event in Tel aviv with local distributer of the great Budweiser Budvar.

29/09/2021
29/09/2021
happy to be back!
01/09/2021

happy to be back!

Beer = Loveamazing collection of beer moments in Czech films, including one of my favorite scenes from the classic - Pos...
08/06/2021

Beer = Love
amazing collection of beer moments in Czech films, including one of my favorite scenes from the classic - Postřižiny by Oscar winning director Jiří Menzel.

15/05/2021

There are three basic things which are important for a new craft beer drinker - how to Choose, how to store and of course how to drink like pro.Why drinking ...

link in first comment... (click on the picture)
02/03/2021

link in first comment... (click on the picture)

Second video!(link in first comment)
08/02/2021

Second video!
(link in first comment)

עברית למטה 👇My first video is up on YouTube!!!link in the first comment.The sound is a bit off, but I promise it will ge...
02/02/2021

עברית למטה 👇
My first video is up on YouTube!!!
link in the first comment.
The sound is a bit off, but I promise it will get better in the next ones.

מכיוון שאין סיורים הפכתי את העמוד לעמוד הבית של ערוץ היוטיוב החדש שלי, הערוץ באנגלית והוא מתעסק בבירה כמובן.
לינק לווידיאו בתגובה הראשונה, מתנצל מראש על איכות הסאונד אבל מבטיח שזה כבר משתפר בוידיאו השני שנמצא בשלבי עריכה.
אני לא הולך לשום מקום ותמיד זמין לכל שאלה על הסיורים ועל פראג בכלל.

2021 הגיעה, על סיורים עדיין אין מה לדבר, אבל מחזיקים אצבעות שהשמיים יפתחו בקרוב.בינתיים רשמתי לחברים מביר אנד ביונד על ה...
01/01/2021

2021 הגיעה, על סיורים עדיין אין מה לדבר, אבל מחזיקים אצבעות שהשמיים יפתחו בקרוב.
בינתיים רשמתי לחברים מביר אנד ביונד על הבירות שאני ממליץ לכל אחד להחזיק במקרר.

סט הבירות שבחר תמיר סבג כולל את הבירות הבאות: פילזנר אורקל ברודוג פאנק שפירא IPA סיטרה שימאי לבן גינס דראפט מיקלר בירגיק ונילה אם מישהו שואל אותי איזו בירה לשתות, אני ר...

28/04/2020

אז לפני יותר משנה לקחתי את הדברים שאני אוהב לעשות - לטייל, לשתות על בירה ולדבר על בירה, וחיברתי אותם יחד לסיור הבירה והברים. הכרתי המון אנשים טובים תוך כדי, למדתי המון ועדיין... עדיין לא ידעתי כמה אני לא יודע.

ומישהו הציע לי להצטרף לקבוצה ישראלית בנושא בירה - בירה אחת ביום, ואמרתי לעצמי, שיהיה נחמד, אני יכול לרשום קצת על החוויות שלי מפראג, אולי למשוך קצת לקוחות. לא היה לי מושג באותו זמן כמה רחוק זה ילך.

ישר שביקשתי להצטרף פנה אליי מנהל הקבוצה, הוא רצה שאבין שזאת לא קבוצה פרסומית, ושלא אחפש לעשות קונצים, מפה לשם התחלנו לדבר (ולדבר, ולדבר, ולדבר), שנה אחרי זה, שנה שכוללת טיול בירה בגרמניה וצ'כיה (שאפילו הדרכתי בו חלק קטן), סדנת בירות צ'כיות בתל אביב ואפילו טיול בבודפשט עם משוגעי בירה אמיתיים, היום אני מרגיש חלק בלתי נפרד מהקהילה, והחותמת הרשמית היא שהשבוע הפכתי לאחד מהמודרטורים בקבוצה.

אם אתם אוהבי בירה - זה המקום שלכם להתעדכן במה שהולך בישראל ובעולם.
אם בא לכם ללמוד יותר ולהעשיר את עצמכם - זה המקום ללמוד ולשאול.
וזה גם המקומם בו אף אחד לא ירים עליכם את האף...

רק בימים האחרונים דיברו בקבוצה על מתי בירה מתקלקלת (אגב, זה לא קשור לתאריך התפוגה שלה), דיברו בלייב על המצב עם המנהל של הבאר עם הכי הרבה ברזי בירה בארץ, ואפילו פורסם דף עם כל המקומות בארץ שעושים משלוחים של בירות מיוחדות. אחלה קהילה, אחלה בירה!

יום עצמאות שמח לכולנו! מקווה לראות אתכם בפראג או בישראל בקרוב!

23/04/2020

אז מזלי, ההכנסה שלי לא תלויה לגמרי בתיירות, ועדיין זאת מכה כלכלית לא קטנה, אבל הכי עצוב זה שאי אפשר לטייל ובעיקר לשתות בירה עם אנשים טובים...

03/04/2020

הצילו את הבירה!!!
המצב הנוכחי שם גם את הבירה והמבשלות בצ'כיה בסכנה. כחמש מאות מבשלות בכל הגדלים פועלות היום בצ'כיה, ולטענת ארגון המבשלים הצ'כי, כרבע מהן לא ישרדו את משבר הקורונה.
רובה הגדול של התוצרת מגיע ישירות לבארים ומסעדות מקומיות, כאשר חלק גדול מזה הוא בירה שלא עוברת תהליכי סינון ופיסטור כמו של המותגים הגדולים, מצד אחד הטעם מעולה, אבל הבעיה היא שחיי המדף של אותן בירות הוא קצר בהרבה.
על מנת לעזור למבשלות הקטנות לרוקן את המיכלים ולזרוק כמה שפחות בירה טריה נפתח האתר - Zachraň pivo או "הצילו את הבירה". האתר משמש כמאין חדר מצב של כל המבשלות הקטנות ובו ניתן לקנות בירה טריה ישירות מהמבשלה. נכון לכתיבת שורות אלו יותר משש וחצי מליון ליטר בירה עומדים למכירה.
שבת שלום ולבריאות!

02/04/2020

אתמול דיברתי על בירה צ'כית בפסטיבל הבידוד של בירה אחת ביום והיה כיף ממש...

30/03/2020

🍺🧻 פסטיבל שותים בירה בבידוד 🧻 🍺

אין הרבה מה לעדכן בתקופה האחרונה, אבל בכל זאת משהו - אני הולך להתארח (יותר נכון לפתוח) את הפסטיבל של עמוד הבירה המוביל בישראל - בירה אחת ביום

אדבר בכללי על בירה צ'כית וגם אתמקד במה שקורה פה עכשי ובצ'כיה.
רוצים להשתתף בחגיגה? אתם יותר ממוזמנים להצטרף לקבוצה 😊 העניין יעבור בפייסבוק לייב ביום רביעי הקרוב 1/4 בשעה 21:30 שעון ישראל.

בירה אחת ביום

02/03/2020

סיור בירה פעם שלישית השנה על יום בחירות. שותים, מדברים ואז מקבלים את תוצאות המדגמים במצב רוח קצת יותר מעודד... לפחות מישהו יוצא מרוצה בבחירות.

20/02/2020

בירה לצ'כים זה כמו חומוס לישראלים 🍻😉

* למרות שלקנות מהסופר נחשב ל"מעפן", תמיד יהיה לך אחד בבית אם צריך לשדרג איזו ארוחת צהרים מהירה.

* כולם צורכים! חוצה גילאים, מגדרים ואפילו מתאים למרבית הדיאטות (זה טבעוני ובריא!).

* תכלס לכולם יש כמעט אותו טעם, אבל רק הוא שנמצא בכפר הזה עושה הכי טוב, לא משנה שצריך לעמוד אצלו קצת בתור...

* אבל ככה גם אבא שלך עשה את זה, ולא משנה כמה מקומות מפונפנים יפתחו בעיר הגדולה, זה תמיד יהיה ליד הטעם.

* בסופו של דבר זה די פשוט, כמה מצרכים, אפשר להכין בבית, אבל אף פעם לא יוצא טוב כמו הדבר האמיתי.

15/02/2020
פראג איי אל

ה"בייבי" שלי עבר שידרוג רציני...
אם אתם מגיעים לפראג, או מכירים מישהו שנוסע לפה לחופשה, זה הפורטל עם כל המידע החשוב על העיר. כולל מסלולים, אטרקציות, מסעדות ועוד.

https://pragueil.co.il/

ברוכים הבאים לפראג!

10/02/2020

עונת סיורי בירה חדשה בפתח!
סיורים הבאים:
19.2 - יום רביעי בשעה 18:00
22.2 - מוצ"ש בשעה 18:00
29.2 - מוצ"ש בשעה 18:00
ומחודש מרץ בכל יום שני חמישי ושבת ב18:00 (חובה להרשם מראש).

ביקור בחדש ובישן של עיר הבירה, כולל סיפורים על מקור הבירה ואיך היא מופקת בימינו. נבקר במבשלות וברים במרכז העיר, מהוותיקים ביותר ועד לאלו שמאכלסים את הבליינים של פראג.

סיור ערב (18:00), בערך שעתיים וחצי. 2-8 אנשים. כולל טעימות בירה ונשנושים מסורתיים. יש אפשרות לסיים בארוחת ערב צ'כית מסורתית. סיור רגלי, הליכות קצרות כולל נסיעה בחשמלית.

מחיר לאדם הכולל את הבירה והנשנושים (ללא ארוחת ערב) 40 יורו.

עוד פרטים, שאלות וסתם להגיד שלום, אצלי בפרטי או בוואטסאפ 420723808050 (או פשוט בלינק לוואטסאפ - https://wa.me/420723808050)

תמיר 🍻

09/01/2020

פעם ראשונה הולך לדבר על בירה צ'כית בתל אביב...

29/12/2019

אז אחרי כמה חודשים עמוסים ושיכורים, מתחילים את השנה ברגוע...
נמצא גם בביקור קצר בארץ אמצע עד סוף ינואר.
מוזמנים להצטרף לסיורי מוצ"ש או לדבר איתי על כל תאריך אחר.
שבת 4.1 - בשעה 18:00
שבת 11.1 - בשעה 18:00

מקווה שנהנתם כמה שאפשר מחנוכה, ושנה אזרחית טובה ומלאה בירה 🍻

09/12/2019

Beer With Tamir's cover photo

Address


Telephone

+420723808050

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Beer With Tamir posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Beer With Tamir:

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share