Екскурзия до остров Гавдос

  • Home
  • Екскурзия до остров Гавдос

Екскурзия до остров Гавдос Гавдос !!
За туристи, търсещи простотата на пейзажа, без

Мечтали ли сте си някога да отидете на красив и див остров насред морето, както Робинзон Крузо от романа на Даниел Дефо?! Да лежите и се печете на ситния, златист пясък?! Да плувате в кристалните, пурпурно-сини, топли води на морето. Около вас да плуват риби, делфини, костенурки и други екзотични морски обитатели?! Да изпитвате това неповторимо чувство на освободеност, сливане с природата и пълен

релакс, да бъдете като волни птички?! Да няма огромни хотели, бетонни алеи, автомобили, кръчми, ресторанти и тълпи от хора. Всичко това звучи чудесно нали?! А знаете ли, че този рай е възможен за всеки, който го пожелае! Естествено е да обичате дивото къмпингуване на палатка да имате налична такава, както шалте и спален чувал. Да нямате претенции от липсата на нормална баня и тоалетна, не че там няма такива, но те са много по-различни от тези по хотелите.
Едно такова място, на което искам да ви заведа с цел почивка, туризъм, морски спортове (каяк, сърф,дайвинг), посещение на археологически и исторически обекти е остров Гавдос - най-южния остров на Европа.
Намира се на 20 морски мили южно от остров Крит в Либийско море. Това е един от най-дивите и най-слабо населени острови на Гърция. Известен е като островът на нимфата Калипсо. В най-дългата си част е над 10км (от северозапад на югоизток)и широк около 5км(североизток на югозапад). На височина достига до около 360 метра. Гавдос е почти ненаселен, постоянните жители са около 50 човека. Повечето хора, които ще видите тук са туристи, пристигнали главно за летния туристически сезон от остров Крит с ферибот. Островът разполага с красиви плажове – повечето пясъчни, но има и каменисти. Заради варовиците от които е изграден Гавдос, плажовете имат светъл бежово – жълтеникав цвят. Същото се отнася и за пейзажите. Повсеместно преобладават светлите и меки нюанси. Гавдос е подходящ за туризъм за хора, които търсят уединение и желаят да прекарат известно време на саме с природата. Въздухът е чист, морето също, а пейзажът е най-често планински, средиземноморски бор и кедрови храсти. Мястото не е подходящо за хора, които търсят забавления и развлечения. Идеалният начин да опознаеш Гавдос е да разпънеш палатка и да се наслаждаваш на спокойствието. Най южния остров на Европа е така, както са били останалите острови в Гърция преди повече от 40 години. Добри за спане и бивакуване на палатка са трите плажа Агиос Йоанис, Лавракис и Потамос, които са претенденти за едни от най-добрите в Средиземно море. За мен това си остава островът на Робинзон Крузо. Да ви забележат там шансът е равен на нула.
Някои хора оприличават формата на остров Гавдос, като „Златното Руно” но тук всеки може да използва своето въображение. В най долната част (на снимката) се намира нос „Трипити”, което е и най-южната точка на Европа. Символично там е замонолитен в скалата един голям дървен стол обърнат на север така, че човек като „седне” на него да гледа към Европа.

Address


Opening Hours

Monday 00:00 - 23:45
Tuesday 00:00 - 23:45
Wednesday 00:00 - 23:45
Thursday 00:00 - 23:45
Friday 00:00 - 23:45
Saturday 00:00 - 23:45
Sunday 00:00 - 23:45

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Екскурзия до остров Гавдос posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Екскурзия до остров Гавдос:

Shortcuts

  • Address
  • Opening Hours
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share