Ghid Roma

Ghid Roma Ghid Roma si Vatican Cînd pleci într-o călatorie, toate cararile te duc la Roma. N-o spun numai eu, citez din clasici mai mult sau mai putin in viata.
(42)

Cand pleci de la Roma, vrei sa te intorci, pentru ca nimeni nu poate sa spuna cu adevarat “Adio” Romei. Iar cand esti la Roma, esti obligat de obiceiuri, traditii si cultura sa faci ceea ce fac locuitorii ei, sa te integrezi in viata de aici, sa ti-o asumi si sa o traiesti si tu cu toate fibrele, pentru ca Roma nu inseamna numai turism – Colosseum, Fontana di Trevi, Capela Sixtina si Michelangelo

cu Vaticanul lui, ci si stradutele incalcite, motoretele zgomotoase, turistii cocosati de aparate de fotografiat si, mai ales, magazinele de pantofi, cafenelele, pizzeriile, trattoriile, studentii, ratacitii, emigrantii, oamenii de toate categoriile, agitati, vorbaresti, prietenosi, eleganti, romani, sicilieni, napolitani, milanezi, englezi, francezi, austrieci, sirieni, evrei, români, pro-Berlusconi, anti-Berlusconi, socialisti, ecologisti, apatrizi, catolici ferventi, moderati, Papa si papamobilul, garda elvetiana si Quirinalul, carabinierii cu bunele si cu relele lor obceiuri, o mixtura de popular si majestate pe care nu o regasesti nicaieiri in Europa, oricat ai cauta.

18/11/2024

Dacă ești genul de persoană care declară cu mândrie că știe Roma pe de rost, atunci ești fericitul câștigător al unui răspuns clar pentru întrebarea "𝐄𝐮 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐫𝐠 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐯𝐞𝐥𝐢𝐨𝐧?"... 𝐓𝐎𝐓 𝐋𝐀 𝐑𝐎𝐌𝐀!🤩🍝

Ți-am pregătit un program cu totul și cu totul special, care face o trecere în revistă a tuturor monumentelor celebre, dar explorează și bijuteriile cunoscute numai de localnicii veritabili.🙌

Nu uităm nici de petrecerea de Revelion, care se anunță de pomină, exact așa cm le place și italienilor, și românilor.🎆

Ai timp să te bucuri pe toate în 7 nopți și 8 zile de poveste. Plecăm pe 28 decembrie, iar biletele se dau mai repede decât ai spune "Tanti auguri!"🤌

Rezervă-ți locul aici 👉: https://bit.ly/3UQHFIa.

19/10/2024

“ Apollo del Belvedere “ s-a întors în Muzeele Vaticanului, pentru a fi admirat de turiști . Opera a fost recondiționată timp de cinci ani

25/08/2024

Legenda lui Romulus și Remus❗️
Romulus și Remus: Fondatorii Romei🐺❗️🐺
Cu mii de ani în urmă, în regiunea cunoscută sub numele de Latium, o legendă s-a născut printre dealurile și râurile peninsulei italiene. Aceasta este povestea lui Romulus și Remus, gemenii al căror destin a fost scris în stele și ale căror acțiuni vor da naștere unuia dintre cele mai mari orașe din istorie: Roma.

Povestea începe cu regele Numitor, conducător al Alba Longa, un oraș antic situat în apropierea Dealului Palatin. Numitor a fost răsturnat de fratele său rău, Amulius, care, temându-se că descendenții lui Numitor l-ar putea răzbuna și ar putea recâștiga tronul, a luat măsuri drastice. El a forțat-o pe Rhea Silvia, fiica lui Numitor, să devină o fecioară vestală, depunând un jurământ de castitate pe viață, pentru a se asigura că nu va avea copii care să-l poată contesta.

Cu toate acestea, zeii au avut alte planuri. Marte, zeul războiului, s-a îndrăgostit de Rhea Silvia, iar ea a dat naștere unor gemeni, Romulus și Remus. Când a aflat de nașterea lor, Amulius a ordonat ca: copiii să fie aruncați în râul Tibru, sperând că vor muri și că amenințarea lor va dispărea pentru totdeauna.

Soarta a intervenit atunci când coșul în care se aflau gemenii s-a prins în stufărișul de pe malul râului. Acolo, o lupoaică, pe nume Luperca, a găsit bebelușii și, într-un act miraculos, a decis să aibă grijă de ei și să-i hrănească cu propriul lapte. Mai târziu, un cioban pe nume Faustulus i-a descoperit pe gemeni și, împreună cu soția sa, Larentia, i-au crescut ca și cm ar fi fost proprii lor copii.

Pe măsură ce creșteau, Romulus și Remus se remarcau prin putere și spirit de conducere. În cele din urmă, și-au descoperit adevărata identitate și, cu sprijinul altor păstori, l-au răsturnat pe Amulius, readucându-l pe bunicul lor Numitor pe tronul din Alba Longa.

Hotărâți să își întemeieze propriul oraș, gemenii s-au întors în locul în care fuseseră salvați de lupă. Cu toate acestea, a apărut o dispută cu privire la care dintre cele șapte coline ale Romei ar fi locul potrivit pentru noul oraș și cine ar fi regele acestuia. Pentru a rezolva disputa, au decis să observe zborul păsărilor, o metodă de divinație cunoscută sub numele de augur.

Remus a văzut primul șase vulturi, în timp ce Romulus a văzut doisprezece. Fiecare și-a revendicat victoria pe baza interpretării sale a prezicerii, iar disputa a escaladat. În confruntarea care a urmat, Romulus l-a ucis pe Remus și, cu mare regret, a devenit singurul fondator și primul rege al noului oraș, Roma, numindu-l după numele său.

Romulus a pus bazele orașului, a organizat primele sale instituții și a creat Senatul. Sub conducerea sa, Roma a început să se dezvolte și să atragă noi locuitori, stabilind cursul care avea să o ducă să devină una dintre cele mai puternice și durabile civilizații ale lumii antice.

Legenda lui Romulus și Remus simbolizează nu numai originea și destinul divin al Romei, ci și lupta, sacrificiul și determinarea care vor defini orașul și oamenii săi de-a lungul secolelor.

17/05/2024

Hristos a inviat! Paste fericit!
04/05/2024

Hristos a inviat! Paste fericit!

28/04/2024

La mulți ani sărbătoriților de astăzi! Să trăiți cu numele!

Roma își adaugă incă un an la verenabila vârstă: 2777 ani. La mulți ani, Oraș Etern!
21/04/2024

Roma își adaugă incă un an la verenabila vârstă: 2777 ani. La mulți ani, Oraș Etern!

19/04/2024

Indirizzo

Rome
00135

Notifiche

Lasciando la tua email puoi essere il primo a sapere quando Ghid Roma pubblica notizie e promozioni. Il tuo indirizzo email non verrà utilizzato per nessun altro scopo e potrai annullare l'iscrizione in qualsiasi momento.

Contatta L'azienda

Invia un messaggio a Ghid Roma:

Condividi

Toate drumurile duc la Roma

Cînd pleci într-o călatorie, toatedrumurile te duc la Roma. N-o spun numai eu, citez din clasici mai mult sau mai putin in viata. Cand pleci de la Roma, vrei sa te intorci, pentru ca nimeni nu poate sa spuna cu adevarat “Adio” Romei. Iar cand esti la Roma, esti obligat de obiceiuri, traditii si cultura sa faci ceea ce fac locuitorii ei, sa te integrezi in viata de aici, sa ti-o asumi si sa o traiesti si tu cu toate fibrele, pentru ca Roma nu inseamna numai turism – Colosseum, Fontana di Trevi, Capela Sixtina si Michelangelo cu Vaticanul lui, ci si stradutele incalcite, motoretele zgomotoase, turistii cocosati de aparate de fotografiat si, mai ales, magazinele de pantofi, cafenelele, pizzeriile, trattoriile, studentii, ratacitii, emigrantii, oamenii de toate categoriile, agitati, vorbaresti, prietenosi, eleganti, romani, sicilieni, napolitani, milanezi, englezi, francezi, austrieci, sirieni, evrei, români, socialisti, ecologisti, apatrizi, catolici ferventi, moderati, Papa si papamobilul, garda elvetiana si Quirinalul, carabinierii cu bunele si cu relele lor obceiuri, o mixtura de popular si majestate pe care nu o regasesti nicaieiri in Europa, oricat ai cauta.


Altro Guide turistiche Rome

Vedi Tutte