Ghid Roma

Ghid Roma Ghid Roma si Vatican Cînd pleci într-o călatorie, toate cararile te duc la Roma. N-o spun numai eu, citez din clasici mai mult sau mai putin in viata.
(42)

Cand pleci de la Roma, vrei sa te intorci, pentru ca nimeni nu poate sa spuna cu adevarat “Adio” Romei. Iar cand esti la Roma, esti obligat de obiceiuri, traditii si cultura sa faci ceea ce fac locuitorii ei, sa te integrezi in viata de aici, sa ti-o asumi si sa o traiesti si tu cu toate fibrele, pentru ca Roma nu inseamna numai turism – Colosseum, Fontana di Trevi, Capela Sixtina si Michelangelo

cu Vaticanul lui, ci si stradutele incalcite, motoretele zgomotoase, turistii cocosati de aparate de fotografiat si, mai ales, magazinele de pantofi, cafenelele, pizzeriile, trattoriile, studentii, ratacitii, emigrantii, oamenii de toate categoriile, agitati, vorbaresti, prietenosi, eleganti, romani, sicilieni, napolitani, milanezi, englezi, francezi, austrieci, sirieni, evrei, români, pro-Berlusconi, anti-Berlusconi, socialisti, ecologisti, apatrizi, catolici ferventi, moderati, Papa si papamobilul, garda elvetiana si Quirinalul, carabinierii cu bunele si cu relele lor obceiuri, o mixtura de popular si majestate pe care nu o regasesti nicaieiri in Europa, oricat ai cauta.

19/10/2024

“ Apollo del Belvedere “ s-a întors în Muzeele Vaticanului, pentru a fi admirat de turiști . Opera a fost recondiționată timp de cinci ani

25/08/2024

Legenda lui Romulus și Remus❗️
Romulus și Remus: Fondatorii Romei🐺❗️🐺
Cu mii de ani în urmă, în regiunea cunoscută sub numele de Latium, o legendă s-a născut printre dealurile și râurile peninsulei italiene. Aceasta este povestea lui Romulus și Remus, gemenii al căror destin a fost scris în stele și ale căror acțiuni vor da naștere unuia dintre cele mai mari orașe din istorie: Roma.

Povestea începe cu regele Numitor, conducător al Alba Longa, un oraș antic situat în apropierea Dealului Palatin. Numitor a fost răsturnat de fratele său rău, Amulius, care, temându-se că descendenții lui Numitor l-ar putea răzbuna și ar putea recâștiga tronul, a luat măsuri drastice. El a forțat-o pe Rhea Silvia, fiica lui Numitor, să devină o fecioară vestală, depunând un jurământ de castitate pe viață, pentru a se asigura că nu va avea copii care să-l poată contesta.

Cu toate acestea, zeii au avut alte planuri. Marte, zeul războiului, s-a îndrăgostit de Rhea Silvia, iar ea a dat naștere unor gemeni, Romulus și Remus. Când a aflat de nașterea lor, Amulius a ordonat ca: copiii să fie aruncați în râul Tibru, sperând că vor muri și că amenințarea lor va dispărea pentru totdeauna.

Soarta a intervenit atunci când coșul în care se aflau gemenii s-a prins în stufărișul de pe malul râului. Acolo, o lupoaică, pe nume Luperca, a găsit bebelușii și, într-un act miraculos, a decis să aibă grijă de ei și să-i hrănească cu propriul lapte. Mai târziu, un cioban pe nume Faustulus i-a descoperit pe gemeni și, împreună cu soția sa, Larentia, i-au crescut ca și cm ar fi fost proprii lor copii.

Pe măsură ce creșteau, Romulus și Remus se remarcau prin putere și spirit de conducere. În cele din urmă, și-au descoperit adevărata identitate și, cu sprijinul altor păstori, l-au răsturnat pe Amulius, readucându-l pe bunicul lor Numitor pe tronul din Alba Longa.

Hotărâți să își întemeieze propriul oraș, gemenii s-au întors în locul în care fuseseră salvați de lupă. Cu toate acestea, a apărut o dispută cu privire la care dintre cele șapte coline ale Romei ar fi locul potrivit pentru noul oraș și cine ar fi regele acestuia. Pentru a rezolva disputa, au decis să observe zborul păsărilor, o metodă de divinație cunoscută sub numele de augur.

Remus a văzut primul șase vulturi, în timp ce Romulus a văzut doisprezece. Fiecare și-a revendicat victoria pe baza interpretării sale a prezicerii, iar disputa a escaladat. În confruntarea care a urmat, Romulus l-a ucis pe Remus și, cu mare regret, a devenit singurul fondator și primul rege al noului oraș, Roma, numindu-l după numele său.

Romulus a pus bazele orașului, a organizat primele sale instituții și a creat Senatul. Sub conducerea sa, Roma a început să se dezvolte și să atragă noi locuitori, stabilind cursul care avea să o ducă să devină una dintre cele mai puternice și durabile civilizații ale lumii antice.

Legenda lui Romulus și Remus simbolizează nu numai originea și destinul divin al Romei, ci și lupta, sacrificiul și determinarea care vor defini orașul și oamenii săi de-a lungul secolelor.

17/05/2024

Hristos a inviat! Paste fericit!
04/05/2024

Hristos a inviat! Paste fericit!

28/04/2024

La mulți ani sărbătoriților de astăzi! Să trăiți cu numele!

Roma își adaugă incă un an la verenabila vârstă: 2777 ani. La mulți ani, Oraș Etern!
21/04/2024

Roma își adaugă incă un an la verenabila vârstă: 2777 ani. La mulți ani, Oraș Etern!

19/04/2024
08/04/2024

The Trajan Column 🏺🏇🏻🏛️
It was erected at Rome's Trajan's Forum in AD 113 to celebrate the victorious campaigns of Emperor Trajan in Dacia. In fact, this is what Trajan's column looked like "from the beginning" - figures and landscape painted in bright colors (like most Roman statues)

Source: Wonders of the Past

Rafael Sanzio (Raffaelo) râmâne unul dintre vârfurile triunghiului de aur al Renasterii, alături de Leonardo da Vinci si...
06/04/2024

Rafael Sanzio (Raffaelo) râmâne unul dintre vârfurile triunghiului de aur al Renasterii, alături de Leonardo da Vinci si Michelangelo Buonarroti. 6 aprilie ar fi atat data nasterii strălucitorului artist, cât și data morții. (1483 -1520). Pictorul Madonelor, si nu numai, Rafael este înmormântat la Roma, în Pantheon. Ați admirat alături de mine câteva dintre operele artistului cm ar fi ''Schimbarea la față'' din Pinacoteca Vaticanului, sau ''Camerele lui Rafael'' din Muzeele Vaticanului.

01/04/2024

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi! Dacă aţi beneficiat de serviciile noastre, vă rugăm să ne spuneţi impresiile dumneavoastră printr-un comentariu în această pagină. Vă mulțumim!

Profa (de Roma) Multumesc!🙏
01/04/2024

Profa (de Roma)
Multumesc!🙏

Știi cm e să treci ca prostul pe lângă ceva de care nu știi nimic? E ca și cm n-ai trecut. Mai bine stai acasă, că mai încurci și lumea degeaba… Asta am pățit eu data trecută la Roma, când …

''Dacă lumea ar şti cât de mult am muncit pentru a atinge măiestria pe care o am, munca mea nu le-ar mai părea la fel de...
06/03/2024

''Dacă lumea ar şti cât de mult am muncit pentru a atinge măiestria pe care o am, munca mea nu le-ar mai părea la fel de minunată.'' - Michelangelo Buonarotti

Astăzi se împlinesc 549 de ani de la nasterea artistului care a făcut ca marmura sa prindă viața.

Indirizzo

Rome
00135

Notifiche

Lasciando la tua email puoi essere il primo a sapere quando Ghid Roma pubblica notizie e promozioni. Il tuo indirizzo email non verrà utilizzato per nessun altro scopo e potrai annullare l'iscrizione in qualsiasi momento.

Contatta L'azienda

Invia un messaggio a Ghid Roma:

Condividi

Toate drumurile duc la Roma

Cînd pleci într-o călatorie, toatedrumurile te duc la Roma. N-o spun numai eu, citez din clasici mai mult sau mai putin in viata. Cand pleci de la Roma, vrei sa te intorci, pentru ca nimeni nu poate sa spuna cu adevarat “Adio” Romei. Iar cand esti la Roma, esti obligat de obiceiuri, traditii si cultura sa faci ceea ce fac locuitorii ei, sa te integrezi in viata de aici, sa ti-o asumi si sa o traiesti si tu cu toate fibrele, pentru ca Roma nu inseamna numai turism – Colosseum, Fontana di Trevi, Capela Sixtina si Michelangelo cu Vaticanul lui, ci si stradutele incalcite, motoretele zgomotoase, turistii cocosati de aparate de fotografiat si, mai ales, magazinele de pantofi, cafenelele, pizzeriile, trattoriile, studentii, ratacitii, emigrantii, oamenii de toate categoriile, agitati, vorbaresti, prietenosi, eleganti, romani, sicilieni, napolitani, milanezi, englezi, francezi, austrieci, sirieni, evrei, români, socialisti, ecologisti, apatrizi, catolici ferventi, moderati, Papa si papamobilul, garda elvetiana si Quirinalul, carabinierii cu bunele si cu relele lor obceiuri, o mixtura de popular si majestate pe care nu o regasesti nicaieiri in Europa, oricat ai cauta.


Altro Guide turistiche Rome

Vedi Tutte