Cezar Tour

Cezar Tour Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Cezar Tour, Sightseeing Tour Agency, .

După călătoria în Alba Iulia, la propunerea aceluiași grup drag nouă😊, organizam excursie de o zi la Mănăstirea Sâmbăta ...
04/09/2023

După călătoria în Alba Iulia, la propunerea aceluiași grup drag nouă😊, organizam excursie de o zi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Sâmbătă 14.10.2023
Plecare: din Brașov
Vizitam Manastirea, ne bucuram de aer curat și proaspat
4 locuri disponibile
Deplasare cu mini autocar

𝗠𝗔𝗡𝗔𝗦𝗧𝗜𝗥𝗘𝗔 𝗕𝗥𝗔𝗡𝗖𝗢𝗩𝗘𝗔𝗡𝗨 𝗗𝗘 𝗟𝗔 𝗦𝗔𝗠𝗕𝗔𝗧𝗔 𝗗𝗘 𝗦𝗨𝗦
Este unul dintre cele mai speciale locuri din România, unde religia, istoria dar şi frumuseţea naturii te copleşesc. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute aşezăminte monahale din Transilvania. În această mănăstire, a fost stareţ timp de 4 ani, părintele Arsenie Boca, considerat de mulţi creştini ortodocşi ca fiind “Sfântul Ardealului”. Acesta a venit aici, după ce a terminat şcoala Bell-Art de la Bucureşti, pentru a studia picturile bisericeşti, în academia de la poalele munţilor. Părintele Arsenie Boca a fost duhovnicul multor locuitori ai zonei, şi îi prevenea mereu pe aceştia de relele ce îi pândesc. A fost unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi stareţi ai mănăstirii.

Mânăstirea este situată la poalele munţilor Făgăraş într-un cadru
natural deosebit. Se poate considera pe bună dreptate că ne aflăm "pe-un picor de plai pe-o gură de rai" în preajma sa. Aer curat şi proaspăt, linişte întreruptă doar de ciripitul păsărelelor sau de glasul celor dimprejur. Izvoare repezi de munte, păduri cu arbori multiseculari contribuie la crearea unei atmosfere de basm în oricare dintre cele patru anotimpuri.

😊🍁🍂🌝
31/08/2023

😊🍁🍂🌝

𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗠𝗼𝗻𝗲𝗮𝘀𝗮 - 𝗣𝗲𝗿𝗹𝗮 𝗠𝘂𝗻𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗔𝗽𝘂𝘀𝗲𝗻𝗶 🇷🇴Staţiunea Moneasa, situată la aproximati 100 de kilometri de Arad, în local...
05/05/2023

𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗠𝗼𝗻𝗲𝗮𝘀𝗮 - 𝗣𝗲𝗿𝗹𝗮 𝗠𝘂𝗻𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗔𝗽𝘂𝘀𝗲𝗻𝗶 🇷🇴

Staţiunea Moneasa, situată la aproximati 100 de kilometri de Arad, în localitatea cu acelaşi nume, se bucură de un climat destul de blând, extrem de favorabil curelor balneare, aici existând şi posibilităţi de petrecere a timpului liber datorită sălilor de teatru şi cinema, bazinelor cu ape minerale, plimbărilor cu barca pe lacul de agreement, terenurilor de sport şi nu numai.

Locul ideal, în orice anotimp
Supranumită şi ‘’Oraşul Paradisului’’, Moneasa, situată într-o mică depresiune, la poalele munţilor Codru – Moma, la altitudinea de 280 metri, îmbrăţişată de piscuri care se înalţă până la altitudini de 1.000 de metri, este locul ideal pentru petrecerea sfârşitului de săptămână sau a unui concediu întreg, în orice anotimp.

În timpul iernii, când staţiunea este învelită de plapuma de zăpadă, locul este de-a dreptul feeric. Primăvara, natura revine la viaţă, ȋntâmpinând vizitatorul cu un covor şi brânduşe întins pe malurile unui pârâu.

Vara este perioada în care se poate merge la ştrandul din staţiune sau pentru a realiza plimbări plăcute prin pădurile din jur. Se poate închiria un teren de tenis sau unul de baschet, acestea fiind doar câteva dintre activităţile de destindere.

Toamna jucăuşă învesmântează copacii în cele mai fermecătoare culori, dealurile dimprejur devenind desprinse parcă din poveşti.

Posibilităţile de cazare sunt multiple şi accesibile pentru orice buzunar.

Factori naturali terapeutici
Staţiunea se poate mândri cu o întreagă colecţie de ape termominerale, cunoscute din primele secole ale erei noastre, când romanii stăpâneau regiunea.

Apele minerale oligominerale, mezotermale, bicarbonatate, calcice, mageziene şi sodice din Moneasa, cu o temperature de 24 – 32 grade celsisus şi o mineralizare totală de 0.190.27 g/l, au printre cele mai diverse indicaţii terapeutice:

• afecţiuni ale sistemului nervos periferic

• afecţiuni neurologice periferice şi centrale

• afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatisme inflamatorii degenerative, reumatisme abarticulare, stări posttraumatice)

Moneasa, statiune balneoclimaterica

• afecţiuni ginecologice cronice

• nevroză astenică

• afecţiuni asociate (boli metabolice şi de nutriţie)

• periartrită scapulohumerală

Toate acestea sunt posibile datorită factorilor de climă şi a apelor care sunt foarte slabe din punct de vedere radioactiv.

Mai mult decât atât, aerul de aici este încărcat cu ioni negativi, ceea ce ajută organismul la o refacerea mai rapidă şi la o însănătoşire grabnică.

Printre alte facilităţi ale staţiunii Moneasa, se numără şi băile termale, tratamentele de relaxare pentru alungarea stresului şi oboselii, precum şi instalaţiile pentru hidroterapie, electroterapie şi kinetoterapie.

Agrement în staţiune
Zona oferă posibilităţi de vânătoare (mistreţ) sau pescuit (păstrăv), ca de altfel, posibilitatea de a parcurge peste zece trasee montane marcate.

Având în vedere numărul impresionant de peşteri (peste 100) din împrejurimi, staţiunea are un potenţial crescut de explorare, aici amintind doar câteva dintre cele uşor accesibile: Grota Urşilor, peştera Liliecilor, peştera Albă, peştera Cristalelor.

Moneasa – pista de ski

Pasionaţii de adrenalină trebuie să ştie că zona oferă locaţii pentru exerciţii sau concursuri de alpinism cu un grad redus până la mediu ca dificultate. În ceea ce priveşte sporturile de iarnă, de aici nu lipseşte pista de ski amenajată, cu o lungime de 250 de metri, dotată cu baby – ski.

De vizitat în zonă
Atracţiile turistice din împrejurimile staţiunii Moneasa sunt, de asemenea, numeroase. Astfel, în zonă se poate vizita Cetatea Aradului, Platoul carstic Vaşcău, Lipova (biserica ortodoxă construită în sec XVII), Şoimuş (cetate medievală ridicată în sec XIII), mănăstirea Hodoş – Bodrog (unul dintre cele mai vechi monumente ecleziastice din România).

Cetatea Soimos

Căi de acces
Staţiunea Moneasa se află în judeţul Arad, într-o depresiune lângă muntele Codru Moma. Este amplasată la o distanţă de 110 kilometri de oraşul Arad şi la 20 kilometri de localitatea Sebiş.

𝗣𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥𝗔 🇷🇴 - 𝘂𝗻 𝗰𝗼𝗹𝘁 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗶𝗺𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗲𝗶𝘀𝗮𝗷𝗲 𝗽𝗶𝘁𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗰𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲Sub denumirea umilă „Satul Peștera” se as...
05/05/2023

𝗣𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥𝗔 🇷🇴 - 𝘂𝗻 𝗰𝗼𝗹𝘁 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗶𝗺𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗲𝗶𝘀𝗮𝗷𝗲 𝗽𝗶𝘁𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗰𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲

Sub denumirea umilă „Satul Peștera” se ascunde o destinație de vis din țara noastră, pe care puțini români o cunosc.

Este un colț de rai în adevăratul sens al cuvântului, un tărâm de poveste cm rar îți poți închipui că există pe lume.

Aici se armonizează într-o diversitate mirifică potecile de țară cu dealurile înverzite, pădurile de brazi, munții și stâncile înzăpezite din depărtări.

Relieful stratificat care parcă urcă la nesfârșit spre cer – câmpii, dealuri înclinate, munți și creste de munți – intensifică la maxim splendoarea priveliștilor care se deschid în fața ochilor.

Satul Peștera se află în Comuna Moeciu de Jos, la o înălțime de 1.000 de metri. Dinspre Bran se merge către Rucăr până la indicatorul care arată „Peștera”. Sunt circa 10 km.

Traseul către Peștera este cu copleșitor de frumos, deoarece se pot vedea din mers minunatele peisaje montane care se deschid pe măsură ce drumul urcă.

Satul Peștera aproape că se întrepătrunde cu satul Măgura, o altă bijuterie a naturii, ușor accesibilă iubitorilor de drumeții prin natură, dispuși să lase mașina și să exploreze la pas frumusețile naturii, din aproape în aproape.

Natură pură cât vezi cu ochii, case răsfirate pe coamele dealurilor, care par așezate de o mână jucăușă din înaltul cerului, astfel încât să dea satului un farmec aparte, și vizitatorilor o desfătare vizuală de neuitat.

Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi înconjoară satul Peștera, oferind o panoramă spectaculoasă, de oriunde te-ai uita.

Aceste sate sunt ca o gură de oxigen pentru locuitorii marilor orașe, și pentru toți iubitorii de natură, care vor să se eschiveze de la aglomerația obiectivelor turistice intens vizitate, și să ajungă într-un loc liniștit, plin de verdeață, care pare preînchipuie pe viu odihna raiului.

Odată ajunși aici, vă puteți deconecta ușor de la orice stimul stresant: telefon, televizor, rețele de socializare, probleme de serviciu, griji cotidiene. Satul Peștera vă oferă posibilitatea de a cutreiera pe poteci și pe dealuri înverzite ore întregi.

Se pot face plimbări pe potecile care leagă casele răsfirate între ele, pe drumuri forestiere, pe trasee montane marcate către Munții Piatra Craiului (vârful La Om, La Table, Refugiul Grind, Cabana Curmătura), prin Cheile Zărnești (Prăpăstiile Zărnești) care se întind pe o lungime de 4 km sunt un loc cu totul deosebit, sau chiar pe culmile munților.

Satele Măgura și Peștera mai sunt numite de unii „Elveția” României, datorită frumuseții peisajelor rustice impresionante.

Cei care au avut ocazia să le vadă spun că sunt de o sută de ori mai fermecătoare, în orice perioadă a anului, fie toamnă, fie vară, primăvară sau iarnă. Adevărata frumusețe a naturii se dezvăluie însă vara, când verdele infinit contrastează cu argintiul stâncilor înzăpezite.

O fotografie asupra satului brașovean Peștera surprinsă de fotograful român Eduard Guțescu sub numele de „Land of Fairy Tales” a fost premiată de publicația National Geographic Traveler la Concursul Traveler Photo Contest 2015.

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Cezar Tour posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share