Alege Prahova

  • Home
  • Alege Prahova

Alege Prahova Vacanță frumoasă, în Prahova sănătoasă!

25/12/2024
Mii de mulţumiri celor mai noi urmăritori! Mă bucur că v-aţi alăturat!Dany Danyy, Camelia Ioan
29/06/2024

Mii de mulţumiri celor mai noi urmăritori! Mă bucur că v-aţi alăturat!

Dany Danyy, Camelia Ioan

26/08/2023

Puțină adenină nu strică! - Azuga frumoasă

Relaxare și aer curat la hotel Ski & Bike Resort - Azuga, Prahova
26/08/2023

Relaxare și aer curat la hotel Ski & Bike Resort - Azuga, Prahova

O plimbare in natura la Crucea Caraiman!
16/07/2023

O plimbare in natura la Crucea Caraiman!

24/06/2023
Elena Nicolae a distribuit a amintire
24/06/2023

Elena Nicolae a distribuit a amintire

11/01/2023

Iarna de poveste….❤️

Azuga -Valea Prahovei

𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ – 𝐁𝐮𝐬̧𝐭𝐞𝐧𝐢, 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚𝑶 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒅𝒆𝒐𝒔𝒆𝒃𝒊𝒕𝒂̆!Biserica Domnească situată în inima localității Buşteni poa...
07/02/2022

𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ – 𝐁𝐮𝐬̧𝐭𝐞𝐧𝐢, 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚

𝑶 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒅𝒆𝒐𝒔𝒆𝒃𝒊𝒕𝒂̆!

Biserica Domnească situată în inima localității Buşteni poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului” și este una dintre cunoscutele ctitorii ale Regelui Carol I și ale Reginei Elisabeta.

Biserica a fost construită în anul 1889, și tot în același an pe data de 8 septembrie a fost sfințită, iar la sfințirea locașului au fost prezente și Altețele Regale.

Dacă treceți prin zonă nu ratați o vizită la această Biserică Domnească. În interior puteți admira frumoasele tablouri ale ctitorilor bisericii, mobilierul din lemn masiv, picturile si catapeteasma bisericii, sculptată în lemn aurit cu icoane originale, ce poartă amprenta pictorului Gheorghe Tăttărăscu.

Încă din secolul lXX biserica mângâie sufletele localnicilor. Este o biserică nu foarte mare, cu pereții din piatră, așezată într-un loc feeric, străjuită de Crucea de pe Caraiman. Un lucru mai puțin știut e că la zidirea ei s-a folosit piatră din Masivul Caraiman.

Planul bisericii a fost proiectat de către arhitectul român Ion N. Socolescu, iar lucrările au fost realizate de către meșterii italieni.
Catapeteasma din lemn sculptat și aurit realizată la Viena este o splendoare, iar mobilerul din stejar masiv, pictura și icoanele originale o fac să fie o adevărată perlă arhitecturală și religioasă a Bușteniului.


România e patria noastră și a tuturor românilor! La mulți ani România!
24/01/2022

România e patria noastră și a tuturor românilor!
La mulți ani România!


𝑺𝒂̆𝒓𝒃𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒃𝒊𝒏𝒆𝒄𝒖𝒗𝒂̂𝒏𝒕𝒂𝒕𝒆!!!
24/12/2021

𝑺𝒂̆𝒓𝒃𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒃𝒊𝒏𝒆𝒄𝒖𝒗𝒂̂𝒏𝒕𝒂𝒕𝒆!!!

𝐒𝐟𝐢𝐧𝐱𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐞𝐠𝐢, 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐞𝐢𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒓𝒖𝒈𝒂𝒄𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒂𝒍 𝒅𝒂𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓!Legendele și misterele fascinante din jurul Sfinxului su...
21/12/2021

𝐒𝐟𝐢𝐧𝐱𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐞𝐠𝐢, 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐞𝐢

𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒓𝒖𝒈𝒂𝒄𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒂𝒍 𝒅𝒂𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓!

Legendele și misterele fascinante din jurul Sfinxului sunt un magnet pentru turiștii care vin cu miile să viziteze monumentul naturii din vârful munților Bucegi. Sfinxul aflat pe platoul Bucegi , măsoară 8 metri în înălțime, 12 metri în lățime și este situat la o altitudine de 2216 metri.

Platoul Bucegi găzduiește una dintre cele mai impresionante monumente ale naturii din România, Sfinxul. Denumirea a fost aleasă datorită formei sale care seamănă cu chipul uman, formă rezultată în urma unei eroziuni eoliene produsă într-o perioadă îndelungată de timp. Contrar tuturor zvonurilor lansate cu privire la Sfinxul din Bucegi s-a demonstrat ca formarea acestuia s-a realizat pe parcursul a milioane de ani, în mod natural.

De-a lungul timpului, Sfinxul din Bucegi a fost considerat un mister al lumii, iar legendele nu s-au lăsat aşteptate.

Se spune că Sfinxul ar avea o însemnătate sacră, și a luat naștere în vremea dacilor. Platoul Bucegi ar fi fost locul de întâlnire al celor care doreau să aducă o ofrandă zeului Zalmoxis, iar totul ar fi început de la sacrificiul făcut de Decebal când și-a ucis fiul pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Oamenii au asemănat Sfinxul din Bucegi cu o fiinţă spirituală, o entitate care protejează ţinuturile cu puterile sale.
O zi pe an este legată de cel mai mare aflux de turişti pe Munţii Bucegi, în jurul Sfinxului. Câteva sute de turişti se adună în jurul monumentului pentru a primi energie de la “Piamida Energetică”. În 28 noiembrie, se spune că turiştii vin pentru a vedea cm razele Soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră de strămoşii noştrii sau de vânt, ploaie, îngheţ sau dezgheţ.

Accesul spre Platoul Bucegi este facilitat de existenţa telecabinei, traseul de la poalele munţilor până la Cabana Babele se parcurge în 15 minute. De aici până la Sfinx, traseul este accesibil şi nu pune dificultăţi de nici un fel..

Importanţa Sfinxului din Bucegi este subliniată şi prin faptul că a apărut în câteva filme româneşti, cu tematică istorică. În anul 1967 au apărut imagini cu Sfinxul din Bucegi în filmul “Dacii”, iar în anul 1971 în filmul “Haiducii lui Şaptecai”. De asemenea, o româncă stabilită în SUA, sprijinită de câţiva specialişti americani, a reuşit să creeze un film-documentar inedit despre misterele Sfinxului din Bucegi.

Platoul Bucegi este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale României, de români şi străini deopotrivă. Mii de turişti ajung zilnic aici pentru a inspira aerul curat din Bucegi şi pentru a admira frumuseţile naturale ale României.

𝑴𝒂̆𝒏𝒂̆𝒔𝒕𝒊𝒓𝒆𝒂 “𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑨𝒏𝒕𝒐𝒏𝒊𝒆 𝒄𝒆𝒍 𝑴𝒂𝒓𝒆” – 𝑴𝒂̆𝒍𝒂̆𝒊𝒆𝒔̧𝒕𝒊, 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂𝑶 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒖𝒔𝒆𝒕̧𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒕̧𝒊 𝒕𝒂𝒊𝒆 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒊𝒓𝒂𝒕̧𝒊𝒂!Mănăstirea “Sfâ...
26/11/2021

𝑴𝒂̆𝒏𝒂̆𝒔𝒕𝒊𝒓𝒆𝒂 “𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑨𝒏𝒕𝒐𝒏𝒊𝒆 𝒄𝒆𝒍 𝑴𝒂𝒓𝒆” – 𝑴𝒂̆𝒍𝒂̆𝒊𝒆𝒔̧𝒕𝒊, 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂

𝑶 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒖𝒔𝒆𝒕̧𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒕̧𝒊 𝒕𝒂𝒊𝒆 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒊𝒓𝒂𝒕̧𝒊𝒂!

Mănăstirea “Sfântul Antonie cel Mare”, este situată pe Valea Vărbilăului în satul Mălăeștii de Jos, comuna Dumbrăveşti, la doar 28 de kilometri de Ploiești, 16 km de Slănic și nu departe de Mănăstirea Zamfirai. A fost ridicată într-o zonă cu veche tradiție monastică, în care, cu aproximativ două secole şi jumătate în urmă, exista un schit de călugări.

Şi cm locurile sfinte reînvie mereu din propria cenuşă, neţinând cont de timp sau decizii arbitrare, pe aceste locuri se află acum un complex mănăstiresc nou nouţ.Terenul a fost donat de Guiu Ion din Ploieşti, iar ctitorii sunt Vasile Cucu şi Traian Bledea.

Un loc parcă uitat de lume, dar important pentru Dumnezeu. Într-o odihnitoare gradină, frumos împodobită cu pomi și flori, se gășeste biserica de zid ce poartă trei hramuri :”Sfântul Antonie cel Mare” (17 ianuarie),”Sfântul Mucenic Fanurie”(29august), “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”(24 iunie). Piatra de temelie a fost pusă în anul 1995, iar biserica a fost terminată în anul 2004, an în care a avut loc și slujba de sfinţire.

Având o istorie recentă, mănăstirea de la Mălăeștii de Jos este însă bogată în împliniri pe tărâm duhovnicesc. Ajungând acolo, descoperi o frumuseţe aparte a locului, o linişte izbăvitoare şi o trăire duhovnicească pe măsura Lucrării Creatorului. Din anul 2006 și până în present, stareț aici este Ierom.Petru Ungureanu, venit de la mănăstirea prahoveană Turnu.

Mănăstirea Sfântul Antonie de la Mălăiești are o biserică de dimensiuni medii care nu impresionează prin grandoare, însă uimește prin slujbele săvârșite de către părinții slujitori, prin cuvântul de învățătură transmis la sfârșitul Sfintei Liturghii și prin forța cu care acest loc reușește să țină aproape enoriași tineri și chiar copii. În biserica mănăstirii este o linişte deplină.

Lăcaşul este o construcţie în formă de cruce de o rară frumuseţe. De pe partea exterioară a zidului bisericii, din picturi, sfinţii încolonaţi îmbie credincioşii la o discuţie cu Dumnezeu. Pe naos se ridică maiestuoasă turla mare octogonală, aşezată pe un soclu pătrat şi două turle mai mici desupra pronaosului. De o parte şi de alta a celor două canaturi de lemn masiv ale uşii de la intrare, meşterul Atomi Constantin a sculptat cu măiestrie portretele a patru sfinţi, încadrate în chenare de cruci şi viţă de vie : Antonie cel Mare, Fanurie, Ioan Botezătorul şi Vasile cel Mare.

În interior, altarul luminat de ferestre, este separat de naos prin catapeteasma sculptată în lemn de stejar de meşteri din Humuleşti. Pictura interioară, realizată în ulei de către Ade şi Nicoleta Voicu, îţi taie respiraţia. Culorile sunt atât de proaspete şi vii încât ai senzaţia că ai nimerit în mijlocul unui sfat ţinut de sfinţi în carne şi oase.

Pe aici sunt sate cu istorie așa de veche, încât însuși savantul Nicolae Iorga a scris despre ele. Că doar la Mălăești e locul în care a existat o fortificație romană(castru), iar la doi pași, la Coțofenești s-a descoperit Coiful de aur, ce datează din vremea strămoșilor noștri daci.

Copacii din jur parcă protejează şi resping orice zgomot venit din afara acestui perimetru. Aerul încărcat cu parfum de liliac şi iarbă proaspătă se furişează în respiraţie alungând umbrele sufletului, iar pacea senină, mângâiată de triluri de păsări, te îndemnă la meditaţie.

Colinele verzi din jurul mănăstirii se scaldă într-o lumină specială ce se revarsă pe acest colţ de rai. Pelerinii caută cu sufletul ceea ce lumea nu le poate oferi: fericirea prin iubire, ascunsă doar în emoţia întâlnirii cu Dumnezeu.

Peisajele ce înconjoară sunt splendide, așa că sfatul meu este să vă faceți măcar odată timp și să ajungeți aici!
Cineva spunea ca biserica este "Raiul cel de pe pamant" și tot Biserica poate fi ușa ta în Raiul cel de pe pământ și poate fi scara ta către Raiul cel din Cer.!

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Alege Prahova posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share