محققان استرالیایی موفق به تولید بانداژی شدهاند که در صورت عفونی شدن زخم میدرخشد و پزشکان را از این مساله مطلع میکند.
زخمهای بسته شده با چسب زخم و بانداژ باید مرتب کنترل شوند تا در صورت عفونی شدن برای حل مشکل اقدام شود. در عین حال باز کردن بانداژ برای کسب اطلاع از عفونی شدن یا نشدن زخم التیام آن را به تأخیر میاندازد.
برای حل این مشکل محققان یک بانداژ جدید ابداع کردهاند که در صورت عفونی شدن زخم میدرخشد.
این باند زخم متشکل از یک لایه نانو از جنس هیدروکسید منیزیم است که با نانو الیاف استاندارد پنبهای پوشانده شده است. استفاده از این باند زخم به خصوص برای بهبود زخمهای مزمن مانند زخمهای دیابتی مفید است. هیدروکسید منیزیم موجود در این بانداژ به کشتن باکتریهای مضر و کاهش التهاب زخمها کمک میکند.
اگر زخم عفونی شود، حالت اسیدی آن به حالت قلیایی مبدل میشود و این تغییر pH به نوبه خود باعث میشود هیدروکسید منیزیم در صورت قرار گرفتن در معرض نور ماورا بنفش بدرخشد.
در نتیجه پزشکان میتوانند عفونتها را فقط با تاباندن اشعه ماورا بنفش به بانداژ بیمار، بدون نیاز به برداشتن آن، بررسی کنند.
به همین ترتیب، اگر قبلاً مشخص شده بود که زخمی عفونی شده، اشعه ماورا بنفش میتواند نشان دهد که عفون
حتماً پیش از این میدانستید که بدن از واحدهایی به نام سلول ساخته شده است. میلیونها سلول با کنار هم قرار گرفتن، ساختار اندامهای بدن را تشکیل میدهد. این سلولهای از انواع مختلفی تشکیل شده اند و کارکرد متفاوتی دارد.
برای مثال، خون انسان از سلولهای متفاوتی تشکیل شده است که گلبولهای قرمز باعث رنگ قرمز آن میشود. برخی سلولها در بدن خاصیت تکثیر شدن دارند و نیز میتوانند به سلولهای دیگر تبدیل شوند که در اصطلاح به آنها سلولهای بنیادی میگویند.
برخی اندامهای بدن که توانایی ترمیم خود پس از آسیب را دارند شامل موارد ذیل میشود:
پوست: سلولهای بنیادی پوست اقدام به تولید سلولهای جدید برای جایگزین شدن سلولهای پیر و فرسوده و نیز سلولهای آسیب دیده میکنند.
کبد: یکی از موفقترین اندامهای بدن برای ترمیم خود، کبد است. به دلیل فعالیت سنگین کبد در بدن، سلولهای آن در معرض آسیب دائمی قرار دارد. هپاتوسیتز (سلولهای کبدی) همانند سلولهای بنیادی عمل کرده و به راحتی با تکثیر خود سلولهای جدید را در کبد تولید و جایگزین سلولهای آسیب دیده میکند.
روده: سلولهای روده حتی زمانی که فرد کاملاً سالم است به طور دائمی در حال تکثیر و جایگزین شدن است. فرآیند هضم غذا باعث آسیب دائمی به سلولهای رو
هفته گذشته، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از شناسایی موارد مبتلا به قارچ سیاه با علائم بالینی مشخص در استان مرکزی خبر داد. انتشار این خبر نگرانیهایی را در بین مردم استان مرکزی بوجود آورد تا جایی که برخی تصور کردند که قارچ سیاه گونه جهش یافته جدیدی از ویروس کروناست، در حالی که اینطور نیست و این بیماری به هیچ وجه در ردیف بیماریهای کووید قرار نمیگیرد.
برای اطلاع از جزئیات و رفتار بیماری قارچ سیاه، نحوه پیشگیری و مقابله با آن، نوع تغدیه، نحوه درمان و از همه مهمتر اینکه آیا این بیماری جدید است یا از گذشته هم وجود دارد؟.
"موکورمایکوزیس" یا "موکور" یا در اصطلاح عامه، قارچ سیاه، یک عفونت قارچی فرصت طلب ناشایع است، گفت: این عفونت قارچی غالبا در افراد دارای اختلالات زمینهای متابولیک بخصوص افزایش قند خون کنترل نشده، کتواسیدوز دیابتی و نیز در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و در موارد کمتری، در سوختگیها و تروماها ایجاد شده و باعث تهدید حیات و سلامت انسان میشود.
از آنجاکه این قارچ ذاتا علاقه و توانایی دستاندازی به عروق خونی را دارد، میتواند بعد از ایجاد عفونت، از طریق عروق خونی به بافتهای مختلف بدن منتشر شود.
شایعترین نوع درگیری این بیماری، که بواسطه آن مشهور شده است، درگیری مخاط دهان، بینی و
محققان دریافتند افراد مبتلا به میگرن کمتر از سایرین دچار بیماری دیابت نوع ۲ میشوند و مبتلایان به این نوع دیابت نیز استعداد کمتری برای ابتلا به میگرن دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، محققان انجمن شیمی آمریکا با مطالعه ارتباط بین میگرن و دیابت در موشها دریافتند پپتیدهایی که در میگرن موجب بروز درد میشوند، توانایی اثرگذاری بر میزان تولید انسولین را از طریق افزایش تعداد سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس دارند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس، پپتیدها پلیمرهای کوچکی هستند که از به هم پیوستن اسیدهای آمینو در زنجیرههای کوتاه تشکیل میشوند.
پیش از این محققان میدانستند که دو نوع پپتید موسوم به CGRP و PACAP در سیستم عصبی وجود دارند که نقش مهمی در ایجاد دردهای میگرنی ایفا میکنند.
اکنون مشخص شده است این پپتیدها به همراه پپتید دیگری موسوم به آمیلین در پانکراس نیز وجود دارند و میزان ترشح انسولین در سلولهای بتا را افزایش میدهند.
با وجود این که ارتباط بین دو بیماری هنوز به درستی مشخص نشده است، به اعتقاد محققان همین افزایش میزان سلولهای بتا و ترشح انسولین عامل مهمی است که از بدن در برابر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ محافظت میکند.
به اعتقاد محققان شناسایی این ارتباط بین پپتیدهای عا
یک متخصص تغذیه گفت: گیاه خوارانی که از لبنیات و تخم مرغ استفاده نمیکنند با کمبود ویتامین B۱۲ مواجه میشوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: یکی از اصلیترین مشکلات گیاه خواران مطلق که از لبنیات و تخم مرغ استفاده نمیکنند، کمبود ویتامین B ۱۲ است.
او ادامه داد: ثابت شده است که کمبود ویتامین B۱۲ افراد را بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار میدهد به دلیل اینکه منابع این ویتامین بیشتر در منابع حیوانی مانند گوشت، جگر و لبنیات و تخم مرغ وجود دارد، بنابراین در این شرایط سیستم ایمنی فرد تضعیف میشود.
او افزود: اگر فردی که گیاه خوار است، لبنیات و تخم مرغ مصرف کنند، دچار کمبود پروتئین و ویتامین B۱۲ نمیشوند.
جوزدانی بیان کرد: کمبود پروتئین و ویتامین B۱۲ در افراد گیاه خوار باعث فقر آهن، آسیب به سیستم ایمنی و ابتلا به انواع بیماریها میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: بسیاری از افراد گیاه خوار تصور میکنند از رژیم غذایی سالمی برخوردارند و در سلامت به سر میبرند اما این طور نیست، افراد گیاه خوار هم نیاز دارند که یک سری از مواد مغذی را به طور کامل و کافی دریافت کنند و کمبود دستهای از مواد مغذی مثل آهن میتوان
مطالعات محققان نشان میدهد افرادی که به طور منظم حبوبات میخورند ۲۲ درصد کمتر در معرض بیماری «عروق کرونر قلب» قرار دارند.
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مجمع جهانی اقتصاد، مطالعات محققان نشان میدهد مصرف حبوبات مزایای بسیاری دارد. اما چرا حبوبات چنین غذای معجزهآسایی است؟
۱. نخود و لوبیا حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند. بهطورکلی حبوبات منبع آهن است؛ ویتامینی که برای خون ضرورت دارد. ۲. افرادی که به طور منظم حبوبات مصرف میکنند ۲۲ درصد کمتر در معرض بیماری «عروق کرونر قلب» (یا ایسکمی قلبی) قرار دارند. ۳. حبوبات از محصولات بادوام کشاورزی است که میتواند شرایط سخت آبوهوایی را نیز تحمل کند. ۴. آنها حتی میتوانند تنوع زیستی را با تثبیت نیتروژن ( فرایندی که در آن، نیتروژن موجود در جو به آمونیاک تبدیل میشود) افزایش دهند. از این طریق رشد گیاهان اطراف آنها نیز تقویت میشود. ۵. حبوبات در مناطقی که گوشت و ماهی بسیار گران هستند، میتواند بهعنوان یک منبع غنی پروتئین استفاده شود.
خبر نگین سلامت #سرطان_خون #رماتیسم #پارکینسون#سرطان_سینه #پروتیین #جنگل #توریستی #شمالگردی #توریست #نگین_سلامت_حکیم #نارسایی_قلبی #ورزش #مدیکال_توریسم #پزشکی # #میانسالی #پارک # پیاده روی #دوستان #جنگل #ک
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گیاه شکاعی، در بیماریهای فلج و رعشه، اثرات درمانی دارد و برای تسکین درد پشت از آن استفاده میشود.
محسن پویان، امروز دوشنبه یکم شهریورماه در جمع رسانههای گروهی با اشاره به اینکه شکاعی را با نامهایی، چون خارپنبه، خار پیرزن، چرخله و کنگر نیز میشناسند، افزود: این گیاه با طبیعت گرم و خشک و قابض و ضد سم است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه در قاعده طبق گل، اینولین وجود دارد که قبل از شکوفا شدن گل به مصرف میرسد، گفت: ریشه و میوه شکاعی در قطع خونریزی مؤثر است.
وی با بیان اینکه این گیاه در بیماریهای معده و کبد و تبهای کهنه اثرات مفیدی دارد و اثر آن در کودکان و اطفال بیشتر است، تصریح کرد: شکاعی در بیماریهای فلج و رعشه اثرات درمانی دارد، برای تسکین درد پشت و در استعمال خارجی از ضماد برگ آن برای التیام زخم استفاده میشود.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی درباره میزان مصرف گیاه، یادآور شد: برای تهیه جوشانده از ۲۵-۳۰ گرم گیاه خشک در نیم لیتر آب به مدت ۵-۱۰ دقیقه استفاده میشود که روزانه دو نوبت و هر نوبت یک استکان از آن به مصرف میرسد.
خبر نگین سلامت #سرطان_خون #رماتیسم #پارکینسون#سرطان_سینه
دانشمندان در حال آزمایش این موضوع هستند که آیا مُسکن ارزان آسپرین می تواند شانس زنده ماندن زنانی را که به نوع تهاجمی سرطان سینه مبتلا شده اند افزایش دهد یا خیر.
به نقل از دیلی میل، محققان در حال آزمایش آسپرین بر روی بیماران مبتلا به سرطان سینه تهاجمی سه گانه منفی هستند.
محققان امیدوارند مُسکن ارزان قیمت و در دسترس عموم "آسپرین" در صورت ترکیب با درمان استاندارد جان افراد را نجات دهد.
این اولین مطالعه بالینی است که آزمایش میکند آیا آسپرین میتواند تومورهای سرطان سینه سه گانه منفی را به داروهای ایمونوتراپی حساستر کند یا خیر.
آزمایشات همچنین نشان داد که ایمونوتراپی همراه با آسپرین در مقایسه با ایمونوتراپی تنها به کنترل رشد تومور در موشها با موفقیت بیشتری کمک میکند.
سرطان سینه منفی سه گانه نوعی از بیماری است که گیرندههایی برای هورمونهای استروژن یا پروژسترون یا پروتئین HER۲ ندارد.
به همین خاطر، عدم پاسخ تومور به این درمانهای هورمونی یا پروتئینی، درمان را پیچیدهتر میکند.
سرطان سینه سه گانه منفی حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از تمام انواع این بیماری را تشکیل میدهد.
دکتر «آن آرمسترانگ»، عضو تیم تحقیق از مؤسسه ملی سرطان منچستر انگلستان، میگوید: «تحقیقات قبلی ما نشان داده است که آ
میکروبیوم های روده به عنوان تنظیم کننده مهم ایمنی میزبان و سلامت مغز شناخته می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی اکسپرس، تقریباً یک دهه است که شواهد جمع آوری شده نشان می دهد ترکیب میکروبیوم با افزایش سن تغییر می کند. تغییرات ناشی از افزایش سن با افت شناختی و سایر بیماری های روانی مرتبط است.
یک مطالعه جدید روی موش ها نشان داده است که یک روش می تواند روند پیری را به طور کلی معکوس کند.
تحقیقات محققان کالج دانشگاه کورک ایرلند نشان داد موش های مسن تری که از موش های جوان میکروبیوم دریافت کردند عملکرد و رفتار مغزشان بهبود یافت.
میکروبیوم های روده اصطلاحی است که برای توصیف مجموعه باکتری ها و یوکاریوت های ساکن در دستگاه گوارش استفاده می شود.
«مارکوس بوهم»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که چطور روده و معده بر سلامت مغز ما با افزایش سن تاثیر می گذارند.»
در این مطالعه، محققان نمونه های مدفوع موش های جوان را جمع آوری کردند و آنها را به روده موش های مسن منتقل کردند تا میکروبیوم های روده مشابه در آنها رشد یابد.
این گروه سپس آزمایشات رفتاری را روی موش های مسن انجام دادند تا دریابند که چقدر میزان عملکرد مغز آنها تغییر کرده است.
بسیاری از دانشمندان از روده به عنوان مغز د
اعتقاد بر این است که روغن نارگیل یکی از سالم ترین غذاهایی است که با افزودن مداوم به رژیم غذایی می تواند تاثیرات مثبت زیادی بر سلامت داشته باشد.
به نقل از دیلی اکسپرس، روغن نارگیل بعد از فشرده شدن قسمت سفید و گوشتی نارگیل خشک یا تازه بدست میآید.
مهر نوشت؛ در دمای اتاق، روغن نارگیل نسبتاً سفت و مومی شکل است. اما پس از گرم شدن به صورت رقیق درمی آید.
به گفته محققان، روغن نارگیل به بهبود سلامت کلی قلب کمک میکند.
«کریس گانرز»، متخصص تغذیه، در این باره میگوید: «افرادی که بیشترین مصرف روغن نارگیل را دارند، کمتر دچار بیماری قلبی میشوند.»
همچنین یک روغن رژیمی است که به کاهش وزن در افراد چاق کمک میکند.
روغن نارگیل حاوی چربیهای خاصی است که به تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط معروف هستند و به بدن کمک میکند تا سریعتر از سایر انواع چربیهای غذایی، کالری بسوزاند.
علاوه بر مصارف غذایی، بسیاری از مردم از آن برای اهداف زیبایی در جهت بهبود سلامت و ظاهر پوست و مو استفاده میکنند.
مطالعات نشان میدهد که روغن نارگیل میتواند میزان رطوبت پوست خشک را بهبود بخشد و علائم اگزما را کاهش دهد.
روغن نارگیل همچنین میتواند از آسیب به مو جلوگیری کند. نتایج یک مطالعه نشان میدهد که میتواند به عنوان یک ضد آ
کاهش شنوایی و میزان غذای روزانهای که مصرف میکنیم باهم ارتباط مستقیم دارد.
نیاز به غذا خوردن یکی از نیازهای اصلی بدن است و هر انسانی در طول شبانهروز برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز خود خوراکیهای مختلفی را میل میکند. غذا خوردن علاوه بر تأمین انرژی بدن تأثیرات متفاوتی نیز بر قسمتهای مختلف میگذارد. در ادامه یکی از اثرات غذا خوردن را بیان میکنیم.
طبق بررسیهای انجام شده توسط گروههای مختلفی از دانشمندان میزان غذایی که هر فرد میل میکند با حس شنوایی رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچه غذای بیشتری بخوریم قدرت شنوایی بیشتر کاهش پیدا میکند. به اعتقاد پزشکان علت چنین تغییری در بدن تأثیر منفی پرخوری بر پیری گوشها است. گوشها نیز همانند سایر اعضای بدن در به مرور زمان و با بالا رفتن سن پیر میشوند. این فرایند به طور طبیعی در بدن همه انسانها رخ میدهد ولی پرخوری شدت آن را بیشتر کرده و سبب میشود حس شنوایی بسیار زودتر از حالت عادی ضعیف شود. از همین رو متخصصان تغذیه به عموم مردم توصیه میکنند از پرخوری در وعدههای مختلف غذایی پرهیز کرده و با ورزش و رژیم غذایی مناسب علاوه بر تناسب اندام به تقویت تمامی حواس کمک کنند.#سرطان_خون #رماتیسم #پارکینسون#سرطان_سینه #پروتیین #جنگل #توریستی #شمالگردی #
غضروف یک بافت همبند است که اطراف استخوان در داخل مفاصل را میپوشاند و در برخی ساختارهای بدن مانند بینی و گوشها وجود دارد. این بافت قابل ارتجاع از آب و ژله تشکیل شده و دارای سلول عصبی و رگهای خونی نیست.
غضروف دارای کارکردهای متفاوتی است که مشهورترین آن اتصال مفاصل محسوب میشود. زمانی که غضروف نابود شود، مفاصل به ویژه مفاصل زانو، مچ پا و شانه آسیب میبیند. متاسفانه با افزایش سن، غضروف تضعیف میشود. جراحاتی مانند پارگی رباط میتواند باعث آسیب به غضروف شود. مفاصل بدون غضروف بدان معناست که آرتروز بزودی بروز خواهد کرد.
متخصصان از ۳ راهکار ذیل برای ترمیم غضروف در افراد مختلف که دارای جراحت شدید، بیماری غضروفی، یا سبک زندگی فعال هستند، استفاده میکنند:
۱- میکرو شکست (Microfracture): در این حالت جراح با کمک یک دریل کوچک در مفاصل یک سوراخ ایجاد کرده و عناصر مغز استخوان را خارج میکند. پس از این کار بدن اقدام به خونرسانی جدید به بافت کرده که میتواند باعث تحریک ساخت غضروف جدید شود.
۲- کاشتن غضروف: متخصصان با عمل جراحی غضروف آسیب دیده و بخشی از غضروف سالم را خارج کرده و آن را در محیط آزمایشگاهی کشت میدهند. سپس با عمل جراحی غضروف جدید را دوباره در بدن بیمار قرار میدهند.
۳- پیوند: در این عمل، جراحان غضرو