Tailoring Travel

  • Home
  • Tailoring Travel

Tailoring Travel Croitoria de calatorii este busola pentru pauza ta binemeritată.

Cred că timpul tau liber pentru călătorie este foarte important pentru tine, de aceea permite-mi sa te inspir.

În România.
26/05/2022

În România.

Aceasta lista NU reprezinta un top, este pur si simplu o lista cu cabane “inedite” / diferite / speciale si frumoase si trebuie tratata astfel ! Mai multe liste gasiti pe pagina noastra de facebook: Cabane de Vis Nu suntem Agentie de Turism sau site de rezervari online. Ne place sa calatorim si ...

Șirince sau Gradina Maicii DomnuluiAstăzi am ajuns intr-un sătuc desprins din alte timpuri, numit Sirince(frumos). Am cu...
22/04/2022

Șirince sau Gradina Maicii Domnului

Astăzi am ajuns intr-un sătuc desprins din alte timpuri, numit Sirince(frumos). Am cuprins prin taina inimii acest loc binecuvântat.

Poziționat aproape de ruinele orașului antic Efes si de casa Fecioarei Maria, Sirince este un sătuc plin de culoare, rândunele, ierburi, mirodenii, arome, pisici mari si mici... Aici, la tot pasul te privește Ochiul Meduzei.

Sirince poarta amprenta a doua culturi diferite.

A fost sat grecesc, ortodox, pana in 1926. După război, bătrânii greci, au fost forțați sa părăsească acest loc, iar turcii care trăiau in Grecia s-au stabilit in Sirince. Turcii veniți din Grecia vorbeau limba turca dar foloseau alfabetul grecesc.

Sirince, satul sfânt al primilor crestini.

Se spune ca acest loc a fost binecuvântat de Maica Domnului si de Apostolul Ioan.

In acele vremuri in care oamenii credeau in zei, adepții lui Isus erau alungați din Efes si se refugiau in acest sătuc, unde au format prima așezare creștina si au construit si prima biserica ortodoxa.

Pe atunci erau prigoniți si daca erau întrebați, in drumurile lor, de unde vin ei răspundeau ca vin dintr-un loc urat, pentru a nu deconspira aceasta așezare ascunsa printre coline.

Așa ca, la începuturi, sătucul se numea Kirkinca (urat). Acest nume s-a schimbat in Sirince (frumos) atunci când satul a fost vizitat de unul dintre guvernatorii Izmirului, care a fost fascinat de frumusețea acestui loc.

Noi suntem urmașii Fecioarei Maria

Asta s-a transmis dintr-o generație in alta si faptul ca au fost botezați de Sf Ioan si binecuvântați de Maica Domnului.

Se spune ca ar exista un tunel secret, care trece pe sub orașul Efes si leagă acest sat de casa Fecioarei Maria, situata pe Muntele Privighetorii.

Sirince de astăzi

Acest sătuc se afla la 7 km de orașul Selcuk, si este accesibil pe un drum șerpuit care străbate dealurile înțesate cu măslini, aloe uriașa, leandri si pietre seculare.

Sătucul are case albe mai vechi si mai noi, cu obloane maronii, ulițe înguste, multe pensiuni si taverne, cafenele.

Chiar de la intrare pe toate străduțele găsești negustori locali care își vând marfa in liniște fără a te aborda in stilul turcesc.

Aici găsești ierburi, coronițe de flori, mirodenii, măsline, siropuri naturale, haine din bumbac, șosete de lâna viu colorate, bluze cu motive tradiționale locale, si ciucurași colorați.

Cele mai multe dintre lucrurile de aici sunt lucrate de mana.

Sirince Paradisul Vinurilor

Din farmecul Sirince mai fac parte si vinurile pentru toate gusturile: alb sau roșu, din struguri, cireșe, căpșuni, dude, caise sau piersici.

Vinurile de aici sunt renumite in întreaga lume, dar pot fi cumpărate doar de aici, pentru ca localnicii nu vând nimic înafara satului.

Cine dorește acest vin unic, trebuie sa vina sa se delecteze cu frumusețea locului pentru a pătrunde energia si aroma lui.

Gözleme (placinte traditionale din Sirince)

Probabil la fel de vechi ca legendele acestui loc, plăcintele sunt renumite. Sunt făcute cu foi subțiri de aluat, coapte si umplute cu brânza, cartofi, sau spanac...

Ne-am bucurat de gustul lor la o taverna micuță, colorata Kervansaray.

Gradina tavernei era plina de flori si de copaci împodobiți cu ochișori albaștri care ne priveau, cu canafuri colorate, si alte obiecte ce se împleteau perfect cu trilul privighetorilor care ne povesteau pe limba lor istoria acestui loc.

Am savurat cafeaua turceasca si plăcinta si Dumnezeu știe daca am aparținut vreodată acestui loc, dar mă simțeam acasă.

Daca ajungi in Sirince pune-ti o dorința

Chiar la fântâna poți arunca bănuțul tău. Acolo este statueta Fecioarei Maria, care te așteaptă cu brațele deschise. Se afla la ieșirea din biserica care poarta numele Sf Ioan.

Este pustie aparent, degradata, dar pe pereții bisericii se mai vad fragmente din picturi, cuiburi de rândunele si o sculptura care înfățișează chipul Sf Ioan.

In aceste locuri binecuvântate nu poți sa nu simți fiori.

Îți las câteva poze sa prinzi drag de acest loc...

Exista un moment in viata cand realizezi ca mai putin inseamna defapt mai mult.Este primul concediu de 10 zile consecuti...
20/04/2022

Exista un moment in viata cand realizezi ca mai putin inseamna defapt mai mult.

Este primul concediu de 10 zile consecutive, d**a multi, multi ani.

Intotdeauna mi-au placut vacantele.

Acum ma bucur de timpul petrecut la Palm Wings Ephesus Resort
https://ephesus.palmwings.com.tr/

Acest resort ofera tot ce ti-ai putea dori intr-o vacanta. De la cazare in camere spatioase si moderne, la piscine interioare si exterioare, spa, fitness, locuri de relaxare, restaurante, masa all inclusive, gradini interioare, plaja cu iesire la mare, excursii, personal amabil si bine pregatit,

Un sejur de 7 zile, la Palm Wings Ephesus, pentru patru persoane, in aceasta perioada costa 700 de Euro prin agentul tau de turism Alltur

Efes unul dintre cele mai importante orașe antice aflat pe coasta Mării Egee. Am parcurs acest drum printre ruinele civi...
20/04/2022

Efes
unul dintre cele mai importante orașe antice
aflat pe coasta Mării Egee.

Am parcurs acest drum printre ruinele civilizatiilor suprapuse de-a lungul timpurilor... perioada elenistică, romană, bizantină, epoca beylik-urilor (principatelor), și perioada otomană.

Mai mult decât atât, Efes a fost un important oraș portuar, un centru remarcabil cultural și comercial. In perioada romana atingand apogeul dezvoltarii sale.

Primele așezări umane pe teritoriul acestui oraș au apărut în perioada neolitică, în epoca uneltelor din piatră prelucrate, în anii 6000 î. e. n…

În 1330 orașul a fost cucerit de turci și a devenit capitala unui beylik turcesc. Cu timpul, marea s-a retras și Efesul a încetat să fie un oraș portuar important.

Ruinele orasului antic EFES pot fi vizitate intr-un site arheologic pozitionat in apropierea localitatii Selçuk.

Mii de turiști vin sa le viziteze în fiecare an.

Efesul găzduiește simboluri ale arhitecturii și religiei din diferite perioade.

Cel mai important dintre aceste simboluri este templul zeiței Artemis considerat una din cele șapte minuni ale lumii.

Orașul prezintă o importanță deosebită pentru creștini deoarece se consideră că unul dintre apostolii lui Iisus, Ioan a scris aici Evanghelia iar mama lui Iisus Hristos și-a petrecut aici ultimii ani din viață.

În prezent casa Fecioarei Maria, Bazilica construită pe mormântul Sfântului apostol Ioan și biserica Mariei se consideră drept un loc de pelerinaj pentru creștini.

Daca planuiesti o vacanta la Marea Egee in Turcia si nu ai vazut pana acum acest loc deosebit, te incurajez sa vizitezi Efesul.

Site-ul arheologic Efes cuprinde:

Biblioteca lui Celsus, ruinele Templului lui Hadrian, ale Teatrului Mare, ale Templului lui Domitian, carora li se adauga ruinele Templului Zeitei Artemis.

Ruinele marelui centru comercial de langa port, strazi, bai publice, fragmente din casele oamenilor care au trait in acele vremuri.

Poti ajunge in orasul antic Efes destul de usor daca esti cazat in zona Kusadasi, caci vei face maximum jumatate de ora pana aici cu masina.

Daca vrei sa ai alaturi un ghid, poti alege un tur organizat, in cadrul caruia vor fi incluse cel mai probabil si opriri la alte obiective din apropiere de Efes, precum Casa Sfintei Fecioare Maria, Castelul Selciuk, Basilica Sf Ioan sau satul Sirince.

In Turcia, aceasta atractie mai este cunoscuta si sub denumirea de “Meryemana Evi” si este considerata a fi locul in care Fecioara Maria ar fi petrecut ultima perioada din viata.

Casa Fecioarei Maria este perceputa ca un loc sfant atat de catre crestini, cat si de catre musulmani, fiind totodata si unul dintre putinele locuri in care clericii catolici, ortodocsi si musulmani oficiaza slujbe simultan, cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Desi istoricii nu au stabilit cu certitudine locul in care Fecioara Maria si-ar fi petrecut ultimele zile pe Pamant.

Casa Fecioarei Maria este asezata la o distanta de doar 9 kilometri de Efes si la 8 kilometri de orasul Selcuk, iar din Kusadasi si pana aici sunt de parcurs 26 de kilometri.

Poti vizita Casa Fecioarei Maria pe cont propriu, cu masina personala/taxi, sau daca te inscrii la una dintre excursiile optionale care includ o oprire si la acest obiectiv.

De regula, excursiile optionale organizate in aceasta zona au in program vizita la Efes, la Casa Fecioarei Maria, in orasul Selcuk si uneori, au programata si o oprire in satul Sirince din apropiere.

Avantajul acestor excursii este faptul ca nu vei mai avea stresul condusului, al parcatului si al orientarii, caci vei fi luat de la hotel si vei avea alaturi un ghid care-ti va sta la dispozitie cu explicatii si raspunsuri la intrebari.

Casa Fecioarei Maria poate fi vizitata in intervalul orar 08:00 – 18:00, iar pentru a intra aici, este nevoie sa platesti o taxa de acces de 120 lire turcesti/persoana.

Scurt istoric al locului si ce poti vedea la Casa Fecioarei Maria

Constructia a fost descoperita oficial in secolul al XIX-lea, d**a ce calugarita romano-catolica Anne Catherine Emmerich a avut o serie de viziuni prin intermediul carora ar fi descris cu exactitate locul sfant de langa Efes, desi nu l-a vizitat niciodata.

D**a spusele calugaritei, Fecioara Maria ar fi adormit la varsta de 64 de ani.

Casa a fost descoperita de un cleric francez, care s-a ghidat d**a descrierile calugaritei.

Abia in jurul anului 1897, Casa Fecioarei Maria a fost restaurata, devenind un loc de pelerinaj si fiind vizitata ulterior de Papa Paul al VI-lea, de Papa Ioan Paul al II-lea si de Papa Benedict al XVI-lea.

Anne Catherine Emmerich a fost beatificata de Papa Ioan Paul al II-lea, in 2004.

Prezenta Fecioarei Maria in apropiere de Efes si totodata locul in care ar fi trait ultimii ani din viata a fost un subiect intens dezbatut de-a lungul timpului de catre istorici, insa chiar daca cercetarile la fata locului au demonstrat ca peretii casei dateaza cel mai probabil din secolele VI-VII, fundatiile au origini cu mult mai vechi, ceea ce poate reprezenta o posibilitate ca aceasta constructie sa dateze totusi din perioada secolului I.

Se spune ca izvorul de la Casa Fecioarei Maria ar avea puteri tamaduitoare, in timp ce pe zidul din piatra din vecinatatea casei, vizitatorii leaga bilete cu dorinte si rugaciuni despre care se crede ca ar putea fi indeplinite.

Locul in sine este unul micut, asadar nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 30 min – 1 ora sa vizitezi Casa Fecioarei Maria.

Imi doream de mult timp sa ajung in aceste locuri. Este o experienta unica.

Hotel Thermal PAM Clinic&SPA *****PamukkaleSe afla in Turcia, la poalele muntilor, intr-un cadru natural. Aici te poti b...
18/04/2022

Hotel Thermal PAM Clinic&SPA *****Pamukkale

Se afla in Turcia, la poalele muntilor, intr-un cadru natural.

Aici te poti bucura de apele termale care ies la suprafata chiar in curtea acestui complex.

Apa termală, termominerală rosie?!

Da, pentru ca are un conținut de sodiu, bicarbonat, sulfat, calciu, magneziu, dioxid de carbon si fier în formă mixtă.

Atunci cand iese din pamant apa termala are o temperatură de 58 de grade. De aici se prelinge pe terasele naturale, create in piscinele termale de exterior, ajungand la o temperatura de 38- 40 de grade.

Există 2 piscine interioare și 2 în aer liber cu izvoare termale 😊

Apa termală este potabilă și exista o fântână în grădina hotelului unde se fac curele cu apa de băut.

Namolul din Spa-ul PAM:

Natural, specific regiunii, de culoare roșu-si poate fi aplicat pe corp prin îmbăiere și împachetare.

Compozitia chimica a namolului: materiale organice, acid humic, bitum, lignină, humin, hidrogen sulfurat și minerale. cu o valoare PH de 6,79.

Pe lângă efectele sale mecanice și termice, are și un efect chimic.

Nămolul activează modificarea metabolică în țesutul cartilaginos, are proprietăți antiinflamatorii, calmante și relaxante, fiind totodata si regenerator celular. Este benefic si in eliminarea de toxine.

Structura minerală sulfatată a nămolului oferă rezultate rapide și eficiente mai ales în bolile de piele (cum ar fi psoriazisul și eczemele) și în aplicațiile zilnice de îngrijire a pielii.

SPA -ul PAM Thermal ofera si bai de plante si bai de arome florale, masaj subacvatic.

In PAM - SPA sunt folosite o serie de cosmetice naturale care au la baza cleiul specific acestui namol.

M-am bucurat din plin de aceste produse care mi-au catifelat pielea si mi-au bucurat sufletul si spiritul.

Complexul Thermal PAM are si un centru medical Nobel

Noua clădire este autorizată ca Centru medical de tip A de către Ministerul Sănătății și este primul și singurul centru medical din Turcia care combină servicii de medicină fizică și reabilitare, resurse termice naturale și tehnici de reabilitare în piscină cu tehnologii robotice avansate

Boli care se pot trata in centrul Nobel:

Kinetoterapie și reabilitare:

• Boli ale țesuturilor moi, cm ar fi sindromul fibromialgie, miozita, tendinita
• Boli neurologice precum paralizia cerebrală, scleroza multiplă, Parkinson
• Boli reumatice cm ar fi artrita reumatoida, spondilita anchilozanta
• Reabilitare după intervenții chirurgicale ortopedice (proteză pe implant)
• Dureri de genunchi, șold, umăr și artrită
• Tensiune psihică și durere generală de stres
• Paralizie (hemiplegie, paraplegie)
• Hernii și dureri talie-gât
• Leziuni post-accident
• sindromul de epuizare
• leziuni sportive
• osteoporoza
• Obezitatea

Mai multe detalii se pot consulta direct pe site
https://www.nobeltermal.com/hakkimizda/
www.pamthermal.com

Alltur agentul tău de turism

17/04/2022
17/04/2022
Pamukkale este unul dintre locurile cele mai frumoase din lume. In primăvara asta vizităm Turcia, astazi Pamukkale.O des...
17/04/2022

Pamukkale este unul dintre locurile cele mai frumoase din lume.

In primăvara asta vizităm Turcia, astazi Pamukkale.

O destinație spre care vom călători cu mașina .

Pe drum te salută natura, copacii plini de flori, pădurile de pin, turmele de capre și oi. Pe suprafețe întinse poți vedea livezi de măslini, hectare întregi de vie și livezi de pomi fructiferi toate desenate după geometria sacră.

Am părăsit autostrada și am intrat prin sate, pe un drum mai puțin turistic, printre vii. Și ce mult mi-a plăcut.

Este fascinant cm macii în Turcia au un roșu sângeriu. Cred ca steagul Turciei a fost inspirat de roșul macilor.

Florile de mac îți zâmbesc dintre ruinele istorice, în soarele zilei de primăvară. Cândva aici era lumea antică.

Pamukkale este o localitate din vestul Turciei, cunoscută pentru apele termale, bogate în minerale, care se scurg pe terasele de travertin alb.

Este un fenomen natural. Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu.

Apa, calcarul și lumina soarelui sunt elementele care compun această realitate.

Aici, apa și calcarul capătă culoarea luminii.

Imaginează-ți acest loc la răsărit și la asfințit, atunci când lumina soarelui se joacă cu mai multe nuanțe de culori.

O dată în viață propune-ți să îți oferi această experiență unică.

Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade, până la 33 grade Celsius.

Travertinii de Pamukkale, o minune naturală formată prin precipitarea calciului în apa termală. Se întind pe o suprafață de 2700 de metri și 160 de metri înălțime. Există cinci izvoare cu apă caldă în Pamukkale, cu temperaturi de 35-36 ºC.

HIERAPOLIS

Pamukkale se învecinează cu Hierapolis, un vechi oraș balnear roman fondat în jurul anului 190 î.Hr.

Ruinele includ un teatru bine conservat și o necropolă cu sarcofage care se întind pe 2 km.

Bazinul antic este renumit pentru coloanele sale romane.

Atestările documentare arată ca a fost fondată de Eumenes în secolul al II-lea î.Hr. și a fost numită după Hiera, soția lui Telephos, legendarul fondator al lui Pergamon.

Aici te poți bucura de Necropola, Poarta Domitian, teatru unde sunt reprezentate multe scene mitologice, strada Frontinus, Agora, Poarta Bizantină de Nord, gimnaziu, fântână cu triton, Sanctuarul Apollon, canale de apă și nimfe, zidurile orașului, Mucenicia și Podul Sfântul Filip, Biserica Direkli, catedrala și ruinele băilor romane.

Sanctuarul Apollon este dedicat celui mai important zeu din Hierapolis.

A fost definită anterior ca templu, dar în urma studiilor efectuate a reieșit că este un centru de profeție.

Mai poti vedea Plutoniu (Poarta Iadului) care a fost găsită în sudul Sanctuarului Apollon.

În Biserica Philippus se afla mormântul Sfântului Filip.

Pe lângă faptul că este văzut ca o sursă de vindecare cu apele termale unice ale Orașului Antic Hierapolis, a fost considerat un oraș sfânt atât în perioadele păgâne, cât și în perioadele creștinismului.

În anul 80 d.Hr, Sfantul Filip a venit la Hierapolis pentru a răspândi creștinismul.

Era unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus. Sfântul Filip, a fost ucis aici prin răstignire.

După ce creștinismul a devenit religie oficială în secolul al IV-lea d.Hr., a fost construit un martiriu în numele Sfântului Filip. .

Sursa: Direcția Generală de Promovare, Publicații Promoționale, Direcția Provincială de Cultură și Turism Denizli

Address


Telephone

+40724909242

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Tailoring Travel posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share