Планина за всеки

  • Home
  • Планина за всеки

Планина за всеки Планински преходи, екскурзии и приключения.
(10)

Намерихме спасение от летните горещини сред меките дипли на Родопа, а тя красавицата много се зарадва да ни види отново ...
05/09/2024

Намерихме спасение от летните горещини сред меките дипли на Родопа, а тя красавицата много се зарадва да ни види отново (това е информацията за тези, на които не им се чете до края и гледат само първите няколко снимки).
-----------------------------------------
Районът на Чаирските езера ни е един от любимите, защото предлага разнообразни възможности за преходи, стига човек да има фантазия и желание да навлезе в дивото, встрани от маркираните маршрути. От леките разходки до езерата около хижата до 10-12 часов кръгов маршрут с ходене без пътека и елементи на оцеляване, както е модерно да се говори сега... Има от всичко по малко за всеки.
Ние естествено се забавлявахме. Е, мотаехме се повече от обикновено, но понеже нямаше бързаци, на всички им беше кеф. Хубаво време, малини, тук там и някоя закъсняла ягода, закъде да бърза човек...
Прохладата на Казанджи дере е незабравима особено за малките планинари, които най-смело влизат в студената и ободряваща планинска вода. А след това колко сладки са гозбите на Снежка от Мугла... И тя влага много старание и любов в това, което прави, а въпросът, който ми задават почти всеки път като си тръгнем от там е: „Какви са тези порции и цени?“. Нормални, такива каквито трябва да бъдат на повечето места...
Хижа Чаирски езера е едно от двете места в тази планина, където се чувстваме наистина у дома си – заради спокойствието там, заради удобствата, заради вкусната домашно приготвена храна и заради човечността на хижаря Росен и майка му. Там овчето кисело мляко, когато го има е домашно, медът и сладката са истински, картофите и фасула са домашни, телешкото месо от буркани, което се ползва за манджите е от животни пасли на воля в района, хлябът е изпечен на хижата и всичко се прави с много старание и любов. В хижата има 4 бани, а не маркуч със студена вода насред росна поляна... Роска, да сте живи и здрави с майка ти! Продължавайте все така! Рано или късно това ще бъде оценено от хората и възнаградено!
Благодарим на красавицата Родопа за всичко!
Приятели, благодаря Ви за това незабравимо приключение, както и за предоставените снимки, които обогатяват и допълват нашата гледна точка!

Някои от събитията ни през септември 👇6️⃣➖8️⃣ Голубовица, Ардин връх и последния кехая 👇Подробности и записване 👉 https:...
31/08/2024

Някои от събитията ни през септември 👇
6️⃣➖8️⃣ Голубовица, Ардин връх и последния кехая 👇
Подробности и записване 👉 https://bit.ly/4dkro4G
6️⃣➖8️⃣ Алпийското било на Стара планина - от Добрила до Ботев връх 👇
Подробности и записване 👉 https://planinazavseki.com/prehodi/dobrila-botev-vrah
1️⃣4️⃣ Кум лин гор и Ситовския надпис 👇
Подробности и записване 👉 https://bit.ly/4fN2TiJ
2️⃣1️⃣➖2️⃣3️⃣ Есен на Чаирите 👇
Подробности и записване 👉 https://bit.ly/3X2qN2C
2️⃣8️⃣ Боровско градище 👇
Подробности и записване 👉 https://bit.ly/4g0RSe2

30/08/2024
29/08/2024

Здравейте, приятели на планината! Още лятото не си е отишло, но бавничко и сигурно навлизаме в най-шарения и красив сезон– есента. И някак неусетно ще дойде и новата 2025-та. По този повод с гордост искаме да ви споделим, че имаме скромен юбилей– 5 години Планина за всеки. Подготвили сме ви прекрасни събития и много премиерни маршрути. Разбира се ще отпразнуваме подобаващо и нашия юбилеѝ, като ще ви подскажем да си запазите датите 26-27 април за тази цел. :) Искаме да ви представим още отсега нашите предложения за преходи извън България. Публикуваме ги по дати и към всяко едно от тях ще добавим по едно, две изречения за базова информация:
👉 11-19 януари: Преходи в Хърватска– Природен парк Учка, полуостров Истрия, островите Црес и Крк.– ниско- и среднопланински преходи без сняг. Феноменалната Хърватска по никое време.
👉 7-15 февруари: Големите езера на Италия– Лаго ди Гарда и Лаго Изео. Ниско- и среднопланински преходи без сняг или с много малко сняг. Две от най-красивите езера на италианския север, в подножието на Алпите.
👉 1-8 март: Зимните полски Карпати– Класически зимни преходи в планините на Полша. Два от дните в забележителните полски Татри.
👉 22-28 март: The Corfu trail (първа част): Пътят на Корфу. В началото на пролетта Корфу цъфти и привлича с красотата си. Ще изминем първата част на този международен маршрут.
👉4-11 май: Пролет в Трансилвания– тази година беше премиерата и останахме очаровани от красотата на планината Апусени. Идната година ще доразработим маршрутите за още по-добро преживяване
👉 21-26 май: Пелион (Пилио) – синьо-зеленият гръцки рай! Полуостров Пелион в Гърция ни прегръща в омайната си пазва, с прекрасната комбинация от планини и море.
👉 23 юли- 01 август: Австрийски Алпи за всеки– събитие, превърнало се в една от нашите визитки. Всяка година ние посещаваме любимите ни Алпи за поредната доза великолепие
👉 5-13 септември: Полски Татри– още една от нашите визитки. Нямаме думи да опишем красотата на тази планина. Елате, опознайте и ще я обикнете!
👉 4-12 Говерла, Родна и Марамуреш– Магичните Източни Карпати в Румъния и Украйна. Първенците на едноименните планини. Вълшебна есен и автентично планинарско преживяване. Това събитие предстои и тази година и все още не е късно да се включите.
👉 18-25 октомври: Есенните планини на Словакия– отново в обширните Карпати, но този път в Словакия. Планините Малка и Голяма Фатра. Едно от най-красивите места в Европа по това време на годината. Горещо препоръчваме!
👉 7-16 ноември: Есен в Залцкамергут– районът на големите австрийски езера ни очаква. Халщатерзее, Волфгангзее, Атерзее, Траунзее, Мондзее... Възхитителен район на Австрия по всяко време на годината, но ние избрахме да ви заведем есента, когато според нас е най-красиво.
👉 20-28 декември: Коледа в Бавария– безспорно едно от най-красивите места за празнуване на Коледа е немската провинция Бавария. Със своите планини, богато украсени градчета и селца, районът е истинска приказка по това време на годината. Да не забравяме, че именно тук са се родили и прочутите в цял свят Коледни базари.

Освен гореописаните ни събития очаквайте още чудесни изненади из планините на Гърция, Румъния, Словения, Италия, Сърбия и други дестинация, на които още не са уточнени датите.
Предварителните записвания вече започнаха. Запиши се и ти. :) Не пропускайте нашата богата палитра от чудесни планински преходи!

26/08/2024

В допълнение към албума ни от Австрийските Алпи публикуваме и няколко клипчета. 🙂

За поредна година се отправихме към любимите ни австрийски Алпи. Десет дни, в които тържествуваха възхитителните панорам...
25/08/2024

За поредна година се отправихме към любимите ни австрийски Алпи. Десет дни, в които тържествуваха възхитителните панорами, шеметните красоти и простора на Алпите. Прекрасното време и сплотената група направиха това наше събитие безкраен празник. Благодарим на всички, които бяха с нас в тези незабравими дни!🙂❤️

Говерла, Родна и Марамуреш– Златна есен в Източните Карпати. 12-20.10.2024 год.Последни две свободни места за вълшебното...
23/08/2024

Говерла, Родна и Марамуреш– Златна есен в Източните Карпати. 12-20.10.2024 год.
Последни две свободни места за вълшебното ни есенно събитие из Карпатите. Подробности:
https://bit.ly/3WOU2FT

Голубовица, Ардин връх и последния кехая (6-8 септември)Акценти: 👇👉 Водната пещера Голубовица 2👉 Алпийска въжена линия (...
09/08/2024

Голубовица, Ардин връх и последния кехая (6-8 септември)
Акценти: 👇
👉 Водната пещера Голубовица 2
👉 Алпийска въжена линия (тролей)
👉 Ардин връх (Юрта)
👉 Изворът на Арда
👉 Красиви панорами към Родопите и Боздаг
👉 Самобитни села и изоставени махали
👉 Запознаване с охраната на границата в миналото
🐏 Легендарен овчар – последният кехая по тези места, чиито еркичи са участвали в снимките на филма „Време разделно“.
👌 Подробности и записване в първия коментар към публикацията.

08/08/2024

Лято на Чаирите (26 - 30 август)
Чаирските езера са особено магнетично място, в което влюбваш от пръв поглед. Тучните поляни осеяни с пъстри цветя, магията на езерата, дивите дебри на резерват Шабаница, колоритното селце Мугла, обезлюденото Чамла, горските плодове, прохладните вирчета на Казанджи дере, както и върховете, които ще изкачим, са само част от емоциите, които ни очакват по време на този романтичен преход в Родопите.
Наш дом ще бъде хижа Чаирски езера с добрите си стопани, които са наши приятели. Там всичко е истинско – от сърдечното отношение до вкусната домашна храна.
Ще Ви води човекът, който е картографирал всичко наоколо.
Подробности и записване в първия коментар към публикацията.

07/08/2024

Родопски рай – гласът на чановете (20-23 август)
Незабравимото преживяване с лодка и пеша по подземната река в пещера Голубовица 2 и спускането по алпийски тролей над Гарга дере са само част от емоциите, които ни очакват. Приключението ни включва още преходи до китни селца и махали с романтични имена, красиви пътечки, гори и полянки, както и среща с легендарен овчар и неговото стадо – последният кехая по тези места, чиито еркичи са участвали във филма „Време разделно“. Човекът притежава уникална колекция от чанове, която ще видим, а техният неповторим звук е гласът на Родопа.
Подробности и записване в първия коментар към публикацията.

Говерла, Родна и Марамуреш– Златна есен в Източните Карпати 12-20.10.2024 год.https://bit.ly/3WOU2FTНякои от акцентите:И...
05/08/2024

Говерла, Родна и Марамуреш– Златна есен в Източните Карпати 12-20.10.2024 год.
https://bit.ly/3WOU2FT

Някои от акцентите:
Изкачване на първенеца на Украйна– Говерла
Изкачване на първенеца на Родна– Пиетросул
Изкачване на първенеца на Марамуреш– Фаркъу
Магията на есенните Карпати
Събитието е потвърдено. Още няколко свободни места ни остават.

След повечето преходи, екипът на Планина за всеки споделя албум и кратък разказ за преживяното приключение. Този път еди...
01/08/2024

След повечето преходи, екипът на Планина за всеки споделя албум и кратък разказ за преживяното приключение.
Този път един от нашите участници го разказа прекрасно и доста емоционално, затова ще си позволим да я цитираме.
Благодарим ти, Ana Dimitrova за сърцатия разказ.
Благодарности и на всички участници, за прекрасните снимки и емоции!

"Епичен преход в Пирин. Преход, в който всеки от нас предизвикваше себе си, каляваше волята и зареждаше душата си. Пирин е за силните, за тези, които са готови да се изкачат при орлите, за онези които могат да преборят страховете си и да надвият болката. Пирин е духовно изживяване, където разбираш колко неща от ежедневието ти нямат значение. Където говориш с вътрешното си аз, и където ще направиш дългоочакваното почистване на тялото, съзнанието и душата.
Има преходи, които те зареждат, правят те щастлив и доволен, които те разтоварват и енергизират ...Този беше друг. Това беше преход, от който се завръщаш съвършено различен, нов човек, който разбираш, че досега не си познавал. За първи път след преход в Пирин искам да се върна отново там, защото знам, че мога и че не ме е страх! Дебели рид до х. Трите реки. Изкачване на вр. Каменица през Малка Каменица с нощувка на любимото Тевно езеро. Бърз Джангал и слизане по улея към Самодивски езера. Задължително хапване в Алпина на х. Гоце Делчев."

Поздрави от групата ни в австрийските Алпи! 🙂
26/07/2024

Поздрави от групата ни в австрийските Алпи! 🙂

Изкарахме си чудесно! (това е информацията за тези, на които не им се чете повече и гледат само първите няколко снимки)-...
19/07/2024

Изкарахме си чудесно! (това е информацията за тези, на които не им се чете повече и гледат само първите няколко снимки)
----------------------------------------------
По време на големите жеги намерихме малко прохлада в любимата планина. Малкият планинар стоически издържа на по-дългите преходи и беше възнаграден да види и снима отблизо дива коза, която му позираше, както и да погали кон в гората. Аз пък успях да направя прилична снимка на сърна.
Красавицата Родопа се притесняваше за нас да не останем без вода и постоянно ни показваше къде има студена букова вода. Гледахме я в захлас как грациозно се носи по стръмните ридове и прекосява дълбоките долове, за да дойде близо до нас и да ни каже нещо важно или просто да ни се усмихне. Тя е вечна като планината, вечно млада красавица... Благодарим й за отделеното време и ценните съвети!
Благодарим на Венци и майка му за топлото посрещане!
Благодарим на малкия Стоян за предоставените снимки, които обогатяват и допълват нашата гледна точка. Приятели, благодарим Ви за споделените мигове в планината! До нови срещи!


От 29 юли до 2 август пак сме в Родопите на хижа Чаирски езера. Подробности и записване: https://bit.ly/3xR06DM

Събитията ни за летните отпуски в Родопите, за които все още има места:29 юли - 2 август 👉 Лято на Чаирите 👇Подробности ...
15/07/2024

Събитията ни за летните отпуски в Родопите, за които все още има места:
29 юли - 2 август 👉 Лято на Чаирите 👇
Подробности и записване: https://bit.ly/3xR06DM
5 - 9 август 👉 Синьо лято в Кожари 👇
Подробности и записване: https://bit.ly/3xYiMBH
20 - 23 август 👉 Родопски рай – гласът на чановете 👇
Подробности и записване: https://bit.ly/3UfewVM
26 - 30 август 👉 Лято на Чаирите 👇
Подробности и записване: https://bit.ly/4baiYw4

Повече събития може да видите на:
https://planinazavseki.com/prehodi/

14/07/2024

Освободи се едно място за вълнуващото ни приключение в австрийските Алпи. 24.07-02.08.2024 год.
Подробности: https://bit.ly/3yVec7t

09/07/2024

Очаквайте съвсем скоро тук и на сайта премиерното ни събитие за тази есен.

Говерла, Родна и Марамуреш. Дати 12-20.10.2024 год.
Акценти:
– Изкачване на първенеца на Украйна– връх Говерла (2061)
– Изкачване на първенеца на Родна и източните Карпати– връх Пиетросул (2303)
– Изкачване на първенеца на Марамуреш– връх Фаркъу (1957)
– Веселото гробище (Merry cemetery)
– Магията на златна есен в планините на Румъния и Украйна.
И още много, много красоти.
Пътуването е потвърдено. Местата са ограничени. Повече информация и записвания на телефон +359 896583561- Александър Йосифов

Връх Голяма Сюткя 7.7.2024 год.Насладихме се на феноменалната родопска гора, красиви панорами и магията на това удивител...
09/07/2024

Връх Голяма Сюткя 7.7.2024 год.

Насладихме се на феноменалната родопска гора, красиви панорами и магията на това удивително място. Благодарим на групата за чудесния ден! 🙂❤️🌞

Нашата малка, сплотена група с хора от всички възрасти се наслади на хубостта на планината. За всеки имаше по нещо: върх...
07/07/2024

Нашата малка, сплотена група с хора от всички възрасти се наслади на хубостта на планината. За всеки имаше по нещо: върхове, вековни дървета, поляни пълни с дъхави билки и горски цветя, поточета образували красиви меандри, причудливи скални образувания и светилища, стари мостове и езеро насред гората. Красотата беше навсякъде, а горските ягоди често ни караха да спираме по пътя си. Какво да се прави – неустоимо изкушение...
Прогнозите за сряда и четвъртък не бяха добри, но красавицата Родопа ни подшушна да вървим, а тя се погрижи за останалото и капка не капна върху нас. Смелите и любознателните печелят, а нашата награда беше една ключова пътека позволяваща да се направи великолепен кръгов маршрут.
Благодарим на родителите на най-малкия планинар, че ни го повериха! Той беше в сигурните ръце на водача и на Галя, за което й благодарим още веднъж.
Благодарим на красавицата Родопа, че и този път намери макар и малко време за нас и ни запази от стихиите!
Приятели, благодарим Ви за приятната компания и за споделените мигове! До нови срещи!

Следващото събитие "Синьо лято в Кожари" ще се проведе от 5 до 9 август. Подробности и записване: https://bit.ly/3xYiMBH

Полски Татри за всеки 06-14.09.2024 год.Още няколко свободни места за вълнуващото ни приключение в полските Татри. Подро...
03/07/2024

Полски Татри за всеки 06-14.09.2024 год.
Още няколко свободни места за вълнуващото ни приключение в полските Татри.
Подробности:
https://bit.ly/3TAG9cG

Пролетта е любимия ни сезон за разходки в района на Орцево. Май е очарователен с цъфналите дръвчета, зелените поляни на ...
27/06/2024

Пролетта е любимия ни сезон за разходки в района на Орцево. Май е очарователен с цъфналите дръвчета, зелените поляни на фона на снежните върхове на Рила и Пирин, а през юни природата избухва в палитра от цветове и горските ягоди са в изобилие. Това е и месецът на бурите, но за щастие този път красавицата Родопа ни осигури два топли и слънчеви дни, за да се насладим пълноценно на красотата й. Няма да ни стигнат думите, за да опишем в детайли с каква цветна премяна се появи тя, но ни остави без дъх. Аз се заплеснах по нея повече от обичайното и не отдадох голямо значение на лекия й намек, че един път е отнесен от реката. Тя се усмихна, отиде да си бере ягодки, но ни наблюдаваше постоянно. Търпеливо ни изчака да слезем в дерето, посмя се от сърце на учудената ми физиономия и ми показа горска пътечка, която ни изведе от там.
Разходихме се добре по нови и нетрадиционни маршрути, а накрая хапнахме вкусна домашна храна в рибарника в Бунцево, където ни почерпиха за техния празник. Добри хора – деца на планината. Тя от малки ги възпитава на трудолюбие, честност и духовна чистота.
Благодарим на красавицата Родопа за всичко! Приятели, благодарим Ви, че бяхте част от нашето приключение! До нови срещи!

Австрийски Алпи за всеки 24.07–02.08.2024 год.Остана ни едно свободно място за вълнуващото ни приключение в Австрия това...
26/06/2024

Австрийски Алпи за всеки 24.07–02.08.2024 год.
Остана ни едно свободно място за вълнуващото ни приключение в Австрия това лято.
Подробности: https://bit.ly/3yVec7t

Преход до Алиница 22.6.2024 год.Честно казано не ни се получи съботния преход до Алиница. Знаехме за високата опасност о...
25/06/2024

Преход до Алиница 22.6.2024 год.

Честно казано не ни се получи съботния преход до Алиница. Знаехме за високата опасност от множество диви плодове по пътя, но дори ние- водачите на Планина за всеки понякога нямаме разумна представа за последствията. Попаднахме в храма на горската ягода и се чувствахме обречени. Опиянени от всеобщата лудост човек губи представа за време и пространство. Доказателство за това е, че по някаква незнайна причина хванахме възстръмната пътека към Алиница, вместо полегата и лесна обиколна такава. На заслона пристигнахме с по-голямо закъснение дори от влак на БДЖ, движещ се по направление София– Лом. И сега, пишещи тез редове още сме непонятни как се върнахме до Мала църква, а оттам и до София. Някакви бегли спомени ни подсещат за безкрайните завои край Пасарел и звучащият ни в главата легендарен хит на Бийтълс "Strawberry fields forever". Не ни се получи съботния преход. 😉

26 - 30 август 🫶 Лято на ЧаиритеПодробности и записване: https://bit.ly/4baiYw4Акценти:👌 Върхове: Каурчан и (две изненад...
25/06/2024

26 - 30 август 🫶 Лято на Чаирите
Подробности и записване: https://bit.ly/4baiYw4
Акценти:
👌 Върхове: Каурчан и (две изненади)
👌 Казанджи дере (по желание и с възможност за къпане)
👌 Колоритни селца: Мугла и Чамла
👌 Защитена местност Чаирски езера и резерват Шабаница
👌 Запознаване с остатъците от съоръжения служили за охрана на границата в миналото
👌 Красиви панорами към Родопите и Боздаг

Планински преход от поредицата Моето лудо, лудо лято.

20-23 август 🫶 Родопски рай – гласът на чановетеПодробности и записване:  https://bit.ly/3UfewVMАкценти:👉 Водна пещера Г...
24/06/2024

20-23 август 🫶 Родопски рай – гласът на чановете
Подробности и записване: https://bit.ly/3UfewVM
Акценти:
👉 Водна пещера Голубовица 2
👉 Алпийска въжена линия (тролей)
👉 Лековит извор Лъджата
👉 Легендарен овчар, неговото стадо и уникалната му колекция чанове
👉 Красиви панорами към Родопите
👉 Самобитни села и изоставени махали
👉 Уютен хотел с басейн и добра кухня
👉 Лесни преходи

Планински преход от поредицата Моето лудо, лудо лято.

5-9 август, Синьо лято в Кожари 👌Подробности и записване: https://bit.ly/3xYiMBH----------------------------------------...
21/06/2024

5-9 август, Синьо лято в Кожари 👌
Подробности и записване: https://bit.ly/3xYiMBH
--------------------------------------------------
Акценти:
👉 Върхове: Картала, Виденица и връх-изненада
👉 Скално светилище Скалето
👉 Римски мост на река Доспат
👉 Скални феномени: Дяволския мост, Орфеево сърце, Лековития камък и Сърцето на Орфей
👉 Мемориалния комплекс Венковата вода
👉 Меандрите на река Буйновска
👉 Запознаване с остатъците от съоръжения служили за охрана на границата
👉 Красиви панорами към Родопите и Боздаг

Планински преход от поредицата Моето лудо, лудо лято.

29 юли - 2 август, Лято на ЧаиритеПодробности и записване: https://bit.ly/3xR06DMАкценти:- Върхове: Каурчан и (две изнен...
19/06/2024

29 юли - 2 август, Лято на Чаирите
Подробности и записване: https://bit.ly/3xR06DM
Акценти:
- Върхове: Каурчан и (две изненади)
- Казанджи дере (по желание и с възможност за къпане)
- Колоритни селца: Мугла и Чамла
- Защитена местност Чаирски езера и резерват Шабаница
- Запознаване с остатъците от съоръжения служили за охрана на границата в миналото
- Красиви панорами към Родопите и Боздаг

Планински преход от поредицата Моето лудо, лудо лято.

Приключенствахме два дни в Стара планина. Централен Балкан ни дари с огнен залез и магична нощ, осеяна от милиони звезди...
17/06/2024

Приключенствахме два дни в Стара планина. Централен Балкан ни дари с огнен залез и магична нощ, осеяна от милиони звезди!
Направихме чудесен преход от Ехо до Вежен и се потопихме във вековните гори на резерват Царичина.
Благодарим на прекрасната ни група, за нас беше удоволствие да бъдете наши спътници по пътеките на зеления Балкан!

22-26 юли, Лято в Горна АрдаПодробности и записване: https://bit.ly/3Qehlp2Акценти:- Върхове: Ардин връх (Юрта), Ком и В...
14/06/2024

22-26 юли, Лято в Горна Арда
Подробности и записване: https://bit.ly/3Qehlp2
Акценти:
- Върхове: Ардин връх (Юрта), Ком и Върха
- Извора на река Арда
- Агушевите конаци
- Красиви панорами към Родопите и Боздаг
- Запознаване с остатъците от съоръжения служили за охрана на границата

Планински преход от поредицата Моето лудо, лудо лято

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Планина за всеки posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Планина за всеки:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share

Планина за всеки

За всеки един от нас планината е различна вселена и усещане. За едни тя е техен дом, други я възприемат, като място за отмора и добро изкарване, трети – като бягство от ежедневието и проблемите, четвърти – като място за спорт и себераздаване…

Независимо към коя група принадлежиш и независимо от опита, който притежаваш, ние вярваме, че ще намериш своето приключение тук.

Повечето от нашите преходи и програми са авторски, правени с дългогодишни скитания и проучвания из планините.

Нашата цел е да те заведем до най-красивите места в планините у нас и по света, за да се докоснеш до магията на вековните гори, на искрящо сините езера, на панорамните върхове, на тучните зелени поляни, на закътаните планински селца – на този приказен Свят, за да може и ти да станеш част от него.