Fii Mandru de Romania

  • Home
  • Fii Mandru de Romania

Fii Mandru de Romania Ce avem noi aici, putine popoare au. Hai sa redescoperim ROMANIA!

Tara noastra Romania este o tara frumoasa, cu istorie bogata, cu inaintasi demni de a fi exemple si de a fi urmati, cu spiritualitate bogata, cu credinta puternica in Dumnezeu.

Alba Iulia, Cetatea Albă a lui Iuliu, în latina medievală Albensis Transsilvane, în germană Weißenburg, apoi Karlsburg) ...
11/04/2023

Alba Iulia, Cetatea Albă a lui Iuliu, în latina medievală Albensis Transsilvane, în germană Weißenburg, apoi Karlsburg) este municipiul de reședință al județului Alba, Transilvania, România, format din localitățile componente Alba Iulia (reședința), Bărăbanț, Micești, Oarda și Pâclișa. Se află în zona de sud-vest a Transilvaniei, pe malul râului Mureș.

În antichitate, pe locul actualei cetăți s-a aflat castrul roman Apulum. Orașul a fost între anii 1541 și 1711 reședința principilor Transilvaniei și astfel capitala politică a Principatului Transilvaniei. Între 1595–1596, sub Sigismund Báthory, respectiv între 1600–1601, sub Mihai Viteazul, a fost reședința conducătorului politic al Moldovei, Transilvaniei și Țării Românești, aflate în uniune personală. La 1 decembrie 1918 a fost locul de desfășurare a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, care a legitimat popular unirea Transilvaniei și a Banatului cu Regatul României. În anul 1922 a avut loc la Alba Iulia ceremonia oficială de încoronare a regilor României Mari, Ferdinand I și Maria, moment care a consfințit importanța simbolică a orașului, datorită rolului său de capitală istorică.

15/11/2022

Acesta este un mic fragment dintr-o lunga descriere despre localitati, traditii, locuitori, ocupatii si istorie a romanilor, prezentata in Wikipedia:
"Românii sunt cei mai vechi locuitori din Europa. Spațiul locuit de românii uniți de Burebista (cu două milenii în urmă) era de circa șapte ori mai mare decât cel actual. Mare parte din teritoriile tuturor țărilor vecine (și chiar parte din cele nevecine) cucerite în ultimile două milenii de triburi migratoare de slavi, unguri, bulgari, germani, au fost de drept ale strămoșilor noștri. Cuceritorii au ucis fără milă, ne-au deznaționalizat prin toate metodele. Spre exemplu Burebista avea cetatea Bratislava cu toată Slovacia și parte din Cehia până la Boemia. Budapesta se numea Carpis de la comunitățile dacilor Carpi care de milenii erau sedentari. Din păcate ni s-a închis gura și nu vorbim în public despre acest subiect. Vecinii noștri ne tratează cu aroganță și dispreț și dau ultimile lovituri românilor care mai supraviețuiesc pe acolo. Din contră, rudele lor de pe teritoriul actual al României li se asigură mai multe drepturi decât nouă, inclusiv locuri în Parlament.
Românii au un mecanism genetic mental unitar și unic care s-a perfectat odată cu limba română, cea mai evoluată de pe planetă. Numele localităților, locurilor, apelor, animalelor, etc. sunt datorate acestui mecanism." - Wikipedia

"Babele"Păstrând legătura cu Sfinxul, Babele au fost supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”, fiind închinate Pămâ...
26/10/2022

"Babele"
Păstrând legătura cu Sfinxul, Babele au fost supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”, fiind închinate Pământului și Cerului, Soarelui și Lunii, ca și lui Marte, zeu al războiului și al agriculturii. Despre apariția lor s-au format legende și teorii. Unii cercetători apreciază că agenții modelatori au fost apa și vântul cu sprijinul înghețului și dezghețului. Se are în vedere și alternanța rocilor, gresii și calcare de pe platou. Însă nu poate fi negată intervenția umană la finisarea formelor mai mult sau mai puțin regulate. Până acum, nici o dovadă științifică nu a putut explica pe de-a întregul acest fenomen și, astfel, legendele în jurul acestor stânci se dezvoltă în continuare.

29/07/2022

Romania prima tara din lume care a extras petrol,inaintea SUA.”Am avut prima sonda din lume. Americanii: Noi abia intelegeam despre ce e vorba cand romanii aveau prima sonda, de 2 ani.” Ţara noastră a fost prima din lume cu producţie de petrol înregistrată statistic (1857), cu exploatări ....

31/03/2022

Treziti-va romani! Traiti si pentru Romania!

23/03/2022
Geoagiu Bai - Complexul termal roman
27/08/2021

Geoagiu Bai - Complexul termal roman

Geoagiu Bai - Bai termaleEste o stațiune balneoclimaterică permanentă situată la 18 km nord de Orăștie și 46 km nord-est...
27/08/2021

Geoagiu Bai - Bai termale
Este o stațiune balneoclimaterică permanentă situată la 18 km nord de Orăștie și 46 km nord-est de Municipiul Deva, într-o zonă deluroasă, la o altitudine de 350 m, situată în depresiunea omonimă de la poalele de SE ale Munților Metaliferi, la confluența râului Geoagiu cu Mureșul. Satul Geoagiu Băi a fost atestat documentar în anul 1805. Factorii naturali de cură constau în ape minerale alcaline, ușor sulfuroase, bicarbonatate, magneziene, mezotermale și termale (29 – 32 grade C); nămol de turbă, feruginos, climat sedativ.

Lacul Izvorul Muntelui (cunoscut și sub denumirea de Lacul Bicaz) este un lac de acumulare aflat pe cursul mijlociu al r...
10/08/2021

Lacul Izvorul Muntelui (cunoscut și sub denumirea de Lacul Bicaz) este un lac de acumulare aflat pe cursul mijlociu al râului Bistrița din România, în Carpații Orientali, la 4 km în amonte față de orașul Bicaz din județul Neamț.

Lacul, cu o formă alungită, pe direcția nord-vest – sud-est, are o suprafață de 32,6 km² și s-a format după construirea între anii 1950 și 1960 a unui baraj care alimentează hidrocentrala de 210 MW. Pentru construcția barajului și amenajarea lacului au fost strămutate 22 de sate din zonă, și peisajul natural a fost drastic schimbat, el fiind declarat rezervație naturală acvatică în 2000.

La plimbare prin Braila.
06/08/2021

La plimbare prin Braila.

Brăila este o veche așezare pe malul stâng al Dunării, apărând cu numele "Drinago" într-o veche descriere geografică și ...
05/08/2021

Brăila este o veche așezare pe malul stâng al Dunării, apărând cu numele "Drinago" într-o veche descriere geografică și de călătorii spaniolă, "Libro del conoscimiento" (1350), dar și pe câteva hărți catalane (Angellino de Dalorto, 1325 - 1330 și Angelino Dulcert, 1339). Este menționat ca Brayla în 1368 într-un privilegiu de transport și comerț acordat neguțătorilor brașoveni. Orașul a fost ocupat de turci în 1538-1540, fiind raia (sau kaza) de la 1554 până la sfârșitul războiului ruso-turc din 1828 - 1829, perioadă în care este numit Ibrail. În secolul al XV-lea numele Brăilei este amintit sub forma Breil, într-o mențiune a Cancelariei Voievodului „Ttibor din Transilvania”. Perioada de maximă înflorire o are la începutul secolului XX, când este un important port de intrare-ieșire a mărfurilor din România.

05/08/2021

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Fii Mandru de Romania posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share