Antalya Balıkçılık (Amatör)

  • Home
  • Antalya Balıkçılık (Amatör)

Antalya Balıkçılık (Amatör) Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Antalya Balıkçılık (Amatör), Travel Company, .

11/10/2020
15/09/2016

En çok sevdiğiniz balık türü ?

10/02/2016

Kültür Balıkçılığı : Kültür balıkçılığı hem kıyılarımızda, hem de iç bölgelerimizin akarsu boylarında ya da temiz kaynak suları sağlanabilen yerlerde yapılmaktadır. Bu nedenle balık yetiştirme çiftlikleri kurulur ya da yapay baraj göllerinden yararlanılır.

10/02/2016

İç Sular Balıkçılığı : Göllerde ve akarsularda yapılmaktadır. İç sularımız balık bakımından zengin olmasına karşın bu potansiyel değerlendirilememektedir. Balıklar dışında iç sularımızdan elde edilen midye, istakoz ve karides gibi su ürünleri de bulunmaktadır.

10/02/2016

Deniz Balıkçılığı : Türkiye’de daha çok kıy balıkçılığı gelişmiştir. Açık denizlerde avlanacak gemi ve filolarımız olmadığından açık deniz balıkçılığı yapılmaz. Karadeniz ve Marmara Denizi Türkiye’de balıkçılığın önem kazandığı alanlarıdır. Özellikle balıkların göç döneminde boğazlar önemli balık avlama alanlarıdır.

85cm boy, 147cm kapalı boy, 15-45g atma ağırlığı, kaliteli evagrip sap, kamışa esneklik ve hafiflik sağlayan karbon malz...
23/02/2012

85cm boy, 147cm kapalı boy, 15-45g atma ağırlığı, kaliteli evagrip sap, kamışa esneklik ve hafiflik sağlayan karbon malzeme gövde, 200g ağırlık
hassasiyeti en üst düzeyde hissetmenizi sağlar, orta-yumuşak aksiyonlu hafif sınıf, 2 parçalı kamıştır.

Paslanma Fuji porselen misina klavuzlu bu kamışı elinize aldığınızda kaliteyi hissedeceksiniz.

Suni yem ve kaşık atışı yaparak avlanmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı.

Akya, tek ya da küçük sürüler halinde yaşayan ve avı en zor balıklardan biridir. Türkiye sularında Akdeniz, Ege, Marmara...
19/02/2012

Akya, tek ya da küçük sürüler halinde yaşayan ve avı en zor balıklardan biridir. Türkiye sularında Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de yaşayan akyanın diğer adları ''hanımbalığı'' ''pulsuz'' ve ''çıplak''tır. Akyaya bu adların takılmasının nedeni bedeninde neredeyse hiç pul bulunmamasıdır.
Ortalama uzunluğu 50-60 santimetre, ağırlığı ise 30-35 kilogramdır. Ancak boyu iki metre, ağırlığı ise 50 kilogram olanlarına da rastlanır. Genellikle sahile yakın kıyıları kırmalı ve dipleri taşlık sularda avlanır. En sevdiği besinler küçük balıklar, yumuşakçalar ve deniz kabuklularıdır.
Yırtıcı olan akya, balık sürülerine acımasızca saldırmasıyla lüferi andırır. Son derece çevik, kıvrak ve atiktir. Aniden sağa sola, ileri ve geriye dalışlar yapar. Üreme dönemi nisan-haziran ayları arasındadır.Türkiye sularında akya olarak adlandırılan altı tür vardır.
Akyanın kafasından çorba, galeta ununa batırılmış etinden ise tava yapılır.

Avı en zor balıklarlardan birisi olan akya, amatör balıkçıların düşlerini süsleyen bir balıktır. Akdeniz ve Ege sahillerinde kaşık takımıyla veya yemli uzun oltayla yapılan avı zor ve zahmetlidir. Geçmiş dönemlerde fazla avlanması nedeniyle koruma altına alınması gereken bir balıktır.

BALIKLARIN YASAL AVLANABİLİR BOY ÖLÇÜLERİ AFİŞ OLDUYasal sınırların altında yapılan balık avının önüne geçebilmek için h...
19/02/2012

BALIKLARIN YASAL AVLANABİLİR BOY ÖLÇÜLERİ AFİŞ OLDU

Yasal sınırların altında yapılan balık avının önüne geçebilmek için harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hem avcıları hem de tüketiciyi bilinçlendirecek. Denetim sürecine vatandaşı da dahil edecek olan uygulama sayesinde tüketicinin tezgahlardaki küçük balığı alması önlenirken, av yasağına aykırı şekilde tezgaha balık koyanlar ihbar edilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkların yasal avlanabilir boy ölçüleri afiş haline getirilerek dağıtılmaya başladı. Afişte avlanması yasak (koruma altında) balıklara da yer verildi. Kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek ve farkındalığı arttırmak amacıyla hazırlanan afişler ile balıkların yasal avlanılabilir asgari boy ölçüleri toplumun tüm kesimlerine anlatılacak.



TEZGÂHTA YAVRU BALIK GÖRÜRSENİZ İHBAR EDİN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan afiş ilgili kooperatiflere, birliklere, hallere, büyük teknelere hatta satış yapılan yerlere dağıtılacak ve afişlerin asılması mecburi hale getirilecek. “Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım” sloganıyla hazırlanan afişlerde 174 Alo Gıda, 158 Alo Sahil Güvenlik, 156 Alo Jandarma ihbar telefonlarını da yer verilerek denetimlere vatandaşların aktif olarak katılımlarının sağlanması hedeflendi. Afişlerde “Daha küçüğünü avlayanlar ve satanlar hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanunu gereği ürünlerine el konulur ve para cezası uygulanır” uyarısı da yer alıyor.

“ÇEVREYİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

“Çevreyi ve kaynakları korumak hepimizin görevi diyen” Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Bakanlık olarak kaynakları korumak için aldıkları tedbirlerin arttırılarak devam edeceğini söyledi. Koçak, kaynakların kullanımında Bakanlık olarak felsefelerinin sürdürülebilirlik olduğuna işaret ederek koruma ve kullanım dengesinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

"DENETİM SÜRECİNE VATANDAŞI DA DAHİL EDECEĞİZ"

Uyguladıkları av yasaklarına dikkat çeken Koçak şöyle konuştu: “Su ürünleri avcılığına ilişkin, yer, zaman, boy, tür, mesafe, derinlik, avlanma araç ve gereçleri ile ilgili av yasakları uyguluyoruz. Balığın biyolojisinde boyu, yaşı gibi unsurlar bizim için önemli. Her canlıya en az bir sefer yavrulayabilme şansı vermek istiyoruz. Böylece hayati sürdürülebirliği sağlamak istiyoruz.” Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak hazırladıkları afiş ile avcıları ve tüketicileri bilinçlendirmek ve denetime vatandaşı da dahil etmek istediklerini belirterek “Gelecek kuşaklar için balık varlığımızı muhafaza etmemiz lazım. Bunun için hepimize görevler düşüyor. Bilinçli avcılara ve tüketicilere ihtiyacımız var. Kooperatifler, birlikler, haller büyük tekneler hatta satış yapılan yerlere de bu afişlerin asılmasını mecbur tutacağız. Hatta ilkokullara da asarak çocuklarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz” dedi.

Deniz Balıkları Yasal Avlanabilir Asgari Boy Ölçüleri

Hamsi 9 cm

Barbunya 13 cm

Lüfer 20 cm

Kalkan 40 cm

Lagos 45 cm

Tekir 11 cm

İstavrit 13 cm

Palamut 25 cm

Sardalya 11 cm

Mezgit 13 cm

Bakalyaro 25 cm

Kılıçbalığı 125 cm

Tatlısu Balıkları Yasal Avlanabilir Asgari Boy Ölçüleri

Tatlısu Levreği 18 cm

Alabalık 25 cm

Karabalık 35 cm

Yılanbalığı 50 cm

Siraz 20 cm

Kadife 26 cm

Sazan 40 cm

Yayın 90 cm

Tatlısu Kefali 20 cm

Sudak 26 cm

Turna 40 cm

Avlanması Yasak Türler (Gelecekte de var olmak istiyorum)

Deniz Atı

Deniz Kaplumbağası

Deniz Alası

Büyük Camgöz

Fok

Yunus

Mersin Balığı

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Antalya Balıkçılık (Amatör) posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share