אין כמו שווקי פשפשים ביפן. שוק ~Ohi Racecourse הינו שוק שבועי שמציע מכל טוב , עתיקות, תמונות , בגדים ועוד ..
אוסקה - המקום לאוהבי האוכל
קופסאות של מנות אובנטו הכול משעווה ודגם מדוייק למה שתקבלו בתוך הקופסה
תחנת אוסקה
נסיעה בשינקנסן , שימו לב אין אין לקחת מזוודות למעט אם סגרתם מראש כרטיס עם אפשרות למזוודה . בכל קרון 4-6 מקומות עם אפשרות זו . סביר שבתקופת הלחץ התיירותית יהיה צורך לשלוח את המזוודות מראש .
החל ממרץ זה יוכלו מבקרי teamLab Planet לחוות תצוגה דיגטלית של פריחת דובדבן. (זאת התערוכה הותיקה ולא החדשה )
התערוכה הקבועה שלהם של Floating in the falling universal of flowers תשתנה לכבוד האביב ויוצגו בה פריחת דובדבן.
גם בחלק בבריכת המים- יחוו המבקרים את החוויה שרואים בפריחה הבציאות בה הפרחים נופלים לתוך האגמים/ נהרות או לצידי תעלות המים.
יער הבמבוק הראשימה קיוטו
כולם מכירים את יער הבמבוק המפורסם Arashiyama בקיוטו, אבל מכירים את יער הקימונו?
יער הקימנו- זה הוא אוסף של גלילי פרספקט הממסגרים את הנתיב לתחנת הרכבת Randen station בקו Keifuku Arashiyama של קיוטו, זהו פרוייקט אומנותי שנעשה כחלק מהשיפוץ בשנת 2013.
הוא נקרא "יער" מכיוון שהעמודים מקובצים כמו עצים בצמידות זה לזה. המקום עוצב על ידי האומן היפני יאסומיצ'י מוריטה. כל אחד מהעמודים, 600 במספר, הינו בגובה 2 מטר מכוסה בסיב אקרילי והם פזורים מתחילת פסי הרכבת הנכנסים לתחנה. כל גליל מואר מבפנים בנורות לד, דבר שיוצר אפקט אומנתי בעיקר בשעות החשיכה.
"יער הקימונו" מורכב מחתיכות של תצוגות טקסטיל צבועות בסגנון Kyo-yuzen המסורתי שכל כל דפוס של טקסטיל קימונו נבחר על ידי יאסומיצ'י מוריטה בעצמו, וסך הכל מוצגים 32 דפוסי טקסטיל שונים. סגנון הטקסטיל Kyo-yuzen ששימש לתערוכה זו, נוצר על ידי Kamedatomi ,מפעל טקסטיל ותיק שההיסטוריה שלו מתחילה מתקופת Tashio ( 1912-1926 ).
הרעיון המקורי של מיצב זה היה "לתת אוויר רענן לתחנה תוך שמירה על המסורת הישנה". האומן שאף לתת חיים חדשים לתחנה הזו, כדי שיותר אנשים יבואו וייהנו מהזמן שלהם בתחנת הרכבת.
לכו בנתיב הקימונו ותמצאו בריכה קטנה בשם Ryu no Atago ע"ש הדרקון. כדור שחור עליו חרוט דרקון מוזהב, אזכור למקדש Tenryu-ji השכן. שלט בשפה האנגלית וה
בהמשך לפוסט הקודם על מנהגים לכבוד השנה החדשה מצרפת כתבה על נקיון המקדשים לכובד החג. היפנים מאמינים שניקוי חיוני לאריכות החיים והמראה שלהם, אבל הוא יותר מפעולת הסרת הלכלוך. בזן בודהיזם, ניקיון הוא חלק מהותי מהסגפנות והוא אקט רוחני עמוק.
תה ירוק
אחד הקינוחים היפניים הכי אהובים עלי זה גלידת מאצ'ה (Matcha aisu kurīmu ) בעיקר עם היא מוגשת בצמוד לגלידת וניל.
מסתבר שגלידת תה ירוק מוגשת בצורת הר פוג'י הייתה פריט בתפריט בארוחת הערב המלכותית בתקופת מייג'י (1868–1912). המקור האמיתי של גלידת תה ירוק, לעומת זאת, אינו ידוע. למרות שנראה שהתה הירוק עצמו היה קיים כגלידה מקומית בעבודת יד בכמה מחוזות ביפן, אבל עד שנות ה 90 אף חברת גלידה יפנית לא הציעה גלידת תה ירוק באופן מסחרי. דווקא יצרני גלידות אמריקאיות הם שהביאו את הבשורה של גלידת מאצ'ה ליפן.
עם זאת, שביבי קרח Uji Kintoki)) תה ירוק - היה קינוח ידוע ופופולרי ביפן הרבה לפני גלידת התה הירוק.
קצת הסבר על מה זה מאצה? מדובר בתה ירוק ששיחיו שגדלים לקוטר של כ-1.5 מטר. במקומות שטופי שמש, ואז חודש לפני הקציר ממש מחשיכים את העלים על ידי רשתות. בדרך זו, הצמח אינו מסוגל לייצר פוטוסינתזה, והוא מפתח פני שטח עלה גדולים יותר וכהים יותר. את העלים קוטפים מייבשים וכותשים לאבקה דקיקה.
מקורו של התה הירוק בכלל בסין במאה ה-8 ושיטת הכנת תה אבקת מעלי תה מיובשים שהוכנו באדים, הפכה פופולרית במאה ה-12. אז התגלה המאצ'ה על ידי נזיר בודהיסטי, Myoan Eisai, והובאה ליפן. אסאי הבין ששתיית מאצ'ה שיפרה את מפגשי מדיטציית הזן שלו בהשפעה על מצב של ערנות רגועה. (היום אנחנו יו
Senmaizuke (מילולית "אלף פרוסות חמוצים")
חמוצים.. מה כבר יכול להיות מעניין בלכתוב פוסט על חמוצים? אז כמובן כמו בהרבה נושאים יפניים – גם פה יש משהו מרתק.
סרטון שקפץ לי באניסטרגם משך את תשומת ליבי. הכותרת ציינה שמדובר ב Senmaizuke (מילולית "אלף פרוסות חמוצים") שנחשב למעדן חורפי בקיוטו ובסרטון נראים יפניים העוסקים במלאכה שנראית כלקוחה מלפני 100 שנה, התהליך בעיני מאוד אומנותי ומאוד "יפני"- בתשומת הלב לפרטים הקטנים ושימור מסורות עתיקות.
חמוצים יפניים Tsukemono, מופיעים בהיסטוריה היפנית הרבה לפני עידן קירור המזון, כאשר כבישה שימשה לשימור מזון. בזכות הכבישה באופן מסורתי, ניתן לשמור כמה סוגי חמוצים כמעט ללא הגבלת זמן. השיטות השונות המשמשות להכנת צוקמונו משתנות מהמלחה פשוטה או המלחה של חומץ ועד לתהליכים מסובכים יותר של התססה. מחקרים מודרניים עכשוויים, מעידים שאכילת ירקות מוחמצים ומותססים מעודדת את הפלורה הטבעית של חיידקי המעיים ובכך מגינה על הגוף ממחלות רבות. כנראה שכבר אז ידעו את חשיבות תוספת זו למזון היום-יומי.
אז מה זה Senmaizuke ומה מיוחד בו?
מדובר בלפת – דיאקון כבוש. היא נחתכת לפרוסות שלמות דקות במיוחד ומושרית במרינדה של חומץ מתוק, קונבו (אצה) וצ'ילי ונחשבת למומחיות מאזור קיוטו. כמובן שכיום יש כבר שיטה תעשייתית לתהליך זה אבל המיוחד בשיטה המסורתית ש