Trans Kaçkar

  • Home
  • Trans Kaçkar

Trans Kaçkar Bukla Tur'un Trans Kaçkar turunun sayfasıdır. 1. Bagajları aracımıza yükledikten sonra Ayder Yaylası’na doğru yola çıkıyoruz. Ardından serbest zamanımız başlıyor.

Gün Pazar: TRABZON – TAR DERESİ – AYDER YAYLASI
Sabah Trabzon Havaalanı’nda sizleri V.I.P kapısında görkemli bir törenle karşılıyoruz. Yaklaşık 3-3.5 saatlik araç yolculuğundan sonra Tar Deresi parkuruna geliyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık kolay bir yürüyüş sonunda şelaleye gelmiş oluyoruz. İsteyenler burada yüzebilir. Burada verdiğimiz moladan sonra geldiğimiz yoldan geri dönüyoruz. Öğle yemeğimizi

otelimizde sucuk barbekü şeklinde aldıktan sonra Ayder’e geçiyoruz ve otelimize yerleşiyoruz. Dileyenler kaplıcaya gidebilir, dileyenlerse günün geri kalanını dinlenerek geçirebilir. Çünkü ertesi gün zorlu bir yürüyüş var. Yürüyüş: 1.5 Saat Zorluk Derecesi: Kolay, hafif eğimli

2. Gün Pazartesi: AYDER YAYLASI – KÖRAHMET GEÇİŞİ – OLGUNLAR

Sabah erken kahvaltının ardından araçla Polakçur Yaylası’na gidiyoruz. Çantalarımızı araçta bırakıyoruz ve yürüyüşe başlıyoruz. Polakçur’dan sonra 12km’lik yürüyüşümüz başlıyor. 3010m’ye kadar başlarda az eğimli, sonlarda dik eğimli tırmanışlarımız oluyor. Yemek molasından sonra inişe geçiyoruz. Geçitten yaklaşık 4 km sonra 2300 m.de Salafet Yaylası var. Burada kısa bir mola verip, sularımızı tazeledikten sonra yürüyüşümüze devam edeceğiz. Salafet Yaylası’ndan sonra Karamolla Mezrası’na varıyoruz. Ardından da Körahmet’e. Körahmet’ten sonra son durak Hevek Yaylası. Bu arada araç bizden önce bölgeye varacağından eşyalarımız Hevek’teki pansiyonumuza gelmiş olacak. Akşam yemeği pansiyonumuzda. Yürüyüş: 8.5 Saat Zorluk Derecesi: Zor, iniş-çıkışlı eğim.

3. Gün Salı: OLGUNLAR – NASTAF YAYLASI – DİLBERDÜZÜ

Kahvaltıdan sonra sırt çantalarımızı katırlara yükleyip otelimizden ayrılıyoruz. Saat 11.00 civarında başlayacak olan yürüyüşümüz yaklaşık 4 saat sürecek. Buradan 1 saatlik neredeyse düz bir yürüyüşle 2400 metre yükseklikteki Nastaf Yaylası’na varıyoruz. Rakım yükseldikçe evlerin mimarisinde ve kullanılan malzemedeki değişiklikleri fark edeceksiniz. Burada vereceğimiz uzun moladan sonra yürüyüşe devam edip 3 saatlik yürüyüşle Dilberdüzü kamp alanına (2900 m) varıyoruz. Yol boyunca onlarca çeşit çiçek arasından yürüyeceksiniz, dere sesi ve mis kokular sizi hiç bırakmayacak. Tabi bunun yanında yüksek tepelerin arasında yürümek size ayrı bir haz verecek. Ana kampımızda aşçımız bizi çay kahve ile bekliyor olacak. Çadırlar kurulu, yemekler hazır. Ana kampımız tamamen yeni (2012) malzemelerden (çadır, tulum, mat, teknik malzemeler vs. vs.) oluşmuştur. Mutfak çadırımız mevcuttur. Aklimatizasyon (yüksekliğe alışma) için dinleniyoruz. Yürüyüş: 4 Saat Zorluk Derecesi: Orta, eğimli çıkış.

4.Gün Çarşamba: DENİZ GÖLÜ – KAÇKAR DAĞI ZİRVESİ

Bu günü anlatmadan önce önemli bir hususa değinelim. Her ne kadar turumuzu espirili bir dilde anlatmaya çalışıyorsak da bu turun kolay olduğu değil eğlenceli olduğu anlamına gelmelidir. ‘Ay öyle webde kakara kikiri anlatıyorsunuz da burda anamızdan emdiğimiz burnumuzdan gelene kadar yürütüyorsunuz’ diyenlerden olmayın sonra :)

Bu turun özellikle zirve günü yani bugün oldukça zordur. Birçok kişinin sadece bu amaçla geldiğini biliyoruz, ama dağa çıkmak sadece inanmak ya da çok istemekle olmuyor. Fiziksel durumunuz, aklimatize olmanız, o geceki uykunuz, yedikleriniz ve hatta karakteriniz ile ilgilidir. Herşeyden önce bunun bir grup aktivitesi olduğunu unutmamak gerek. Bazen grubun geri kalanı için üzüleceğiniz bir karar almanız gerekebilir. Ha siz bu kararı almakta tereddüt ederseniz rehberimiz de alabilir :) Şaka bir yana bazen içinde bulunduğu durumdan dolayı bu kararı almakta zorlanan arkadaşlarımız mutlaka rehberimizin kararına uymalı. İnanın rehberlerimiz herkesi çıkarmak ister ama eğer çıkmamanızı önermişse bu karara uymak durumundasınız. Gelelim sabahın ilk ışıklarıyla başladığımız yürüyüşe, katır osurtan yokuşunu çıkarak başlıyoruz. ilk 45 dakika S’ler çizen bir patikadan oldukça dik bir yokuşu çıkıyoruz. Bu yokuşu gaz çıkararak çıkıyorsanız sorun yok :) ama mide bulantısı ve başdönmesi gibi belirtileriniz olduğunda lütfen hiç saklamadan anında rehberinize bilgi veriniz. Saklamanız ve tırmanışa devam etmeniz çok ama çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

3450m yüksekteki Deniz Gölü, ilk mola yerimiz. Az önce dünyanın bu yükseklikteki en derin 2. gölü ile tanıştınız. Nefes kesici güzellik sizi davet ediyor ama bu davete kanıp göle atlamayınız. Soğuk şok etkisi uzun süreli kabızlık ve kısırlığa sebep olabilir :) Öyle aşağda ben yüzerim diye artistlik yapanları çok gördük :)

Moladan sonraki hedefimiz 3600 metre yükseklikteki Karar Noktası’na 45 dakikalık yürüyüşle karar noktasına varıyoruz. Buraya karar noktası diyoruz çünkü geri dönmek isteyenler burda karar vermeli. Bu noktadan sonra geri dönenleri rehber eşliğinde kampa indiriyoruz. Rehberiniz burda sizlere günün geri kalanında sizleri nelerin beklediğini anlatacak. Bazılarınız ben kalıyorum kararını kolay verecek. Eğer rehberiniz gözünüze acıklı bakıyorsa anlayın ki ‘sen kal’ demek istiyor :) Rehberlerimiz için de birine ‘sen kal’ demek kolay değil. Rehberinize ‘ben devam edebilirmiyim’ diye sormaktan çekinmeyin. Ve sonunda oldukça dik, kayalık ve çarşak dolu saatler süren tırmanıştan sonra 3937 metrede Karadeniz’in en yüksek noktasında, Kaçkar Dağı’nın zirvedesiniz. Kimi hayatı için önemli kararlar alıyor kimi ise boş boş etrafa bakıp salatalık yiyor :) Zirve’nin kime ne katacağını bilemeyiz ama neredeyse herkes için yaşadığı en büyük deneyim. Hava koşulları uygunsa zirvede yarım saat kalıyoruz. Aydınlandıktan sonra :) inişe geçiyoruz. İnişin çıkıştan daha zor olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İniş de hemen hemen çıkış kadar sürüyor. Tekrar çıktığımız yoldan dönüyoruz. Deniz gölünden sonra kamp alanı gözükmeye başlayınca bazıları biran evvel kamp alanında catwalk yapmak için sabırsızlanırken, bazıları her taşın üzerinde dinlenerek inmeyi tercih ediyor. Kamp alanına olimpiyat şampiyonu edasıyla gelen de oluyor, ağlayarak küfürler ederek gelen de :)

Önemli: Lütfen yanınızda getirmeniz gereken malzemeleri çok dikkatli okuyun. Kaçkar, spor ayakkabı ile çıkılacak bir dağ değildir. İdare etme mantığı dağda işlemez…

Eğer hava muhalefeti nedeniyle zirve yürüyüşü gerçekleştirilemezse ertesi gün tekrar zirve denemesi yapılacaktır!!! Yürüyüş: 12 Saat Zorluk Derecesi: Zor, çok eğimli iniş ve çıkış



5. Gün Perşembe: SERBEST GÜN – ADSIZ ZİRVE & ADSIZ GÖL
Sabah zirve yorgunu olduğumuzdan çok da erken kalkmayacağız. Bugün isteyenler tüm vaktini kamp alanında, havuzumuzda veya etrafta gezintiler yaparak geçirebilir. Havuz mu? diyenler vardır. Evet havuz :) E dedik ya Bukla size dünyanın en konforlu dağ kamplarından birini sunuyor diye :) Tabi hiç yapmadığınız bir seçenek daha var. Tırmanmak :)

Kamp alanımızda başlayacak olan yürüyüşümüz de kamp alanının hemen karşısında bulunan Adsız Zirve‘ye doğru yola çıkıyoruz. İlk iki saati kolay olan bu yürüyüş daha sonra zirveden önceki yarım saatte zorlaşacak. Ancak bir gün önce Kaçkar Zirvesi’ne çıktığımız için bunlar bize çerez gibi gelecek. :) 3230 metrelik zirveye vardığımızda Kaçkar Dağı manzaralı fotoğraf molası veriyoruz. Adsız Zirve’deki molamızdan sonra Kaçkar Zirvesi’nden gördüğümüz Adsız Göl’e doğru yola çıkıyoruz. Burada isteyen göle yüzmeye girebilir. Tabi yerse! :) Öğle yemeğimizi göl kenarında yedikten sonra yaklaşık 2,5 saatlik bir yürüyüşle kampımıza dönüyoruz. Yürüyüş: 3-4 Saat Zorluk Derecesi: Kolay, hafif eğimli iniş ve çıkış



6. Gün Cuma: NALETLEME GEÇİDİ – KARADENİZ GÖLÜ – ÇEYMAKÇUR – AYDER YAYLASI
Bugün iyice dinlenmiş şekilde kalkıyoruz. Bugün morluklarınız düzelmiş, topuk yaralarınız kabuk atmış, yeni tırnaklarınız çıkmış olacak :) Ana kamptaki son kahvaltıdan sonra çantalarımızı katırlara yükleyip Dilberdüzü’nden ayrılıyoruz. 2.5 saatlik yokuş aşağı yürüyüşle Olgunlar Yaylası’na varıyoruz. Burada biraz mola veriyoruz. Yayladaki bakkaldan eksiklerinizi alabilirsiniz. Bundan sonra artık yokuş yukarıya doğru, Naletleme Geçidi’ne doğru yola çıkma vakti. Rehber önde siz arkada yürü babam yürü, yürü babam yürü :)

İlk mola Dibe Yaylası’na, sonra Dibe Düzü’nde. Burada biraz soluklanıp Naletleme Geçidi’ne doğru tırmanışa devam ediyoruz. Aslında adı gibi ürkütücü değil Naletleme geçidi kesinlikle, galiba, şüphesiz , belki :) Genelde kısa süreli şuur kaybına neden olur. Burada insanların hayal gücü bayağı çalışıyor geçide yeni isimler takılıyor. Tur bitiminde Naletme ismi aklına gelmeyip ‘Allah belanı versin geçidi’, ‘Tu senin suratına geçidi’ gibi isimler koyanlar olmuştur :)

Neyse efendim lafı uzatmaya gerek yok, meşhur geçidimizi kalan son nefesimizle çıkıyoruz. Çıkamadan son nefesini verenleri orda gömüyoruz. :) Geçit 3400 metre yükseklikte ve Rize’yi Artvin’den ayıran sınır tam üzerinden geçiyor. Genelde bulutların üzerinde olduğumuz geçit en az zirve kadar etkileyici. Naletleme Geçidi’nden sonra Karadeniz Gölü’ne doğru inmeye başlıyoruz. Hava güzelse bu gölde yüzebilirsiniz. Deniz gölünden birkaç derece daha sıcak. Kısırlık yapmıyıor :) Gölden sonra S’ler çizerek inişe devam ediyoruz. Yaklaşık iki saatlik yürüyüşten sonra artık ağlayanlar mı dersiniz, sürünerek varanlar mı dersiniz, ne derseniz deyin herkesin ortak kelimesi ‘değdi valla burası süpermiş’ oluyor. Artık 2200 metre yükseklikteki Yukarı Çeymakçur Yaylası’ndayız ve aracımız bizi bekliyor. İstikamet Ayder’deki otelimiz. Yürüyüş: 8 Saat Zorluk Derecesi: Orta, eğimli iniş ve çıkış



7. Gün Cumartesi: FIRTINA VADİSİ – ZİL KALE – PALOVİT ŞELALESİ – DÖNÜŞ
Aracımızla Fırtına Vadisi boyunca sırasıyla Zil Kale, Palovit Şelalesi ve Ortan Köyü’nü izleyen bir geziye başlıyoruz. Bu da gezinin cilası oluyor :) Tarihi konaklarla dolu köyler arasında dolaşıp yürüyeceksiniz, Muhteşem ormanlar arasındaki şelalelere gideceksiniz, Nefis yöresel yemekler yiyeceksiniz bol bol eğlenip güleceksiniz. Çayırları büyürken göreceksiniz, o sırada bir ceylan inecek su içmeye, Atlara su vereceksiniz, daha bir seveceksiniz dağları :)

03/12/2018
Programı değiştirdik. Transları teke indirip, Barhal bölgesini programa ekledik. Program artık Hopa'da başlayıp, Trabzon...
03/12/2018

Programı değiştirdik. Transları teke indirip, Barhal bölgesini programa ekledik. Program artık Hopa'da başlayıp, Trabzon'da bitecek. THY İstanbul - Hopa uçuşu ile bölgeye varılacak. Böylece zamandan kazanıp daha fazla gezebileceğiz. Yeni hali ile Trans Kaçkar daha renkli:)

https://www.bukla.com/trans_kackar

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Trans Kaçkar posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Trans Kaçkar:

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share

TRANS KAÇKAR - BUKLA TUR

Bukla Turizm’in Trans Kaçkar Turu için oluşturduğu sayfadır.

Detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:)

https://www.bukla.com/trans_kackar

Başka ne yapıyorsanız derseniz:)