InGreece.ro

InGreece.ro Aceasta pagina are caracter informativ. Aici sunt prezentate destinatii turistice din Grecia. Speram sa va placa pagina noastra si sa veniti chiar cu sugestii.
(10)

Va multumim pentru sustinere!

Daca si tu vrei o Romanie cu o natura curata, implica-te si distribuie acest mesaj prietenilor tai, incurajandu-i sa fac...
30/09/2019

Daca si tu vrei o Romanie cu o natura curata, implica-te si distribuie acest mesaj prietenilor tai, incurajandu-i sa faca la fel si ei.
Ar fi interesant de vazut cate share-uri vor fi pana la sfarsitul zilei.
Impreuna reusim sa schimbam mentalitati. :)
Ganditi-va ce frumos as fi daca am convinge impreuna macar un milion de oameni sa gandeasca la fel!
Like&Share acestui mesaj!
Like&Share paginii Bun-Simt Turistic!

Daca si tu vrei o Romanie cu o natura curata, implica-te si distribuie acest mesaj prietenilor tai, incurajandu-i sa faca la fel si ei.
Ar fi interesant de vazut cate share-uri vor fi pana la sfarsitul zilei.
Impreuna reusim sa schimbam mentalitati. :)
Ganditi-va ce frumos as fi daca am convinge impreuna macar un milion de oameni sa gandeasca la fel!
Like&Share acestui mesaj!
Like&Share paginii Bun-Simt Turistic!

26/09/2019

Gunoi lasi, gunoi gasesti! Nesimtirea nu este biodegradabila!
Un mesaj din campania
Implica-te si tu in promovarea bunului-simt! Distribuie mai departe prietenilor tai!

Salutare, dragi prieteni!Daca si voi vreti o natura curata, distribuiti si voi aceasta postare, insotita de  . Va multum...
14/09/2019

Salutare, dragi prieteni!
Daca si voi vreti o natura curata, distribuiti si voi aceasta postare, insotita de .
Va multumesc! :)

Salutare, dragi prieteni!
Daca si voi vreti o natura curata, distribuiti aceasta postare, insotita de .
Impreuna reusim sa schimbam mentalitati! Daca stam cu mainile in san, nu se intampla nicio minune.
Va multumesc! :)

03/09/2019

Pagina InGreece.ro sustine campania .
Daca vreti sa sustineti campania , pe pagina campaniei, sau in pin-postul grupului veti regasi un frame pentru fotografia de profil, pe care va rog sa il utilizati si sa il distribuiti mai departe prietenilor vostri si sa-i incurajati sa distribuie mai departe.

Deasemenea, daca doriti sa sustineti aceasta campanie, va rog frumos sa dati Like&Share paginii. Cu cat suntem mai multi, cu atat vom avea sanse sa transmitem acest mesaj multor romani si sa scoatem natura din gunoaie si sa devenim mai responsabili.

Pe pagina campaniei veti regasi si mesajele unor recunoscuti artisti romani care ne sprijina in acest demers de atrage un semnal de alarma cu privire la bunul-simt turistic.

Va multumesc pentru susutinere tuturor. (Deasupra redistribuirii paginii, puteti folosi chiar acest mesaj, ca prietenii vostri sa inteleaga mai repede despre ce este vorba).

Fiti informati, fiti responsabili, ocrotiti natura! :)

Campania este un apel public pentru respectarea naturii ... bunsimtturistic.ro/despre-noi/

Pensiunea Gospodaria Lui Nea Ion din Vama Buzaului si www. Romania - Turistica.ro va invita sa participati la concurs!Cl...
08/05/2019

Pensiunea Gospodaria Lui Nea Ion din Vama Buzaului si www. Romania - Turistica.ro va invita sa participati la concurs!
Click pe poza, cititi regulamentul si participati!

Câștigătorul concursului desemnat prin extragerea la sorti este doamna Calin, din Bucuresti.

Va multumim tuturor pentru participare si va asteptam la urmatoarele concursuri.

Câștigă * WEEK-END LA MUNTE ! *

🎁 * SEJUR DE 2 NOPȚI pentru 4 PERSOANE *
(familie cu 2 copii sau 4 adulti), în perioada 24 - 26 Mai 2019.

🎁 Premiul include:
- cazare la 'Pensiunea Gospodăria lui Nea Ion' din Vama Buzăului
- demipensiune: mic dejun și cină

✔ DETALII CAZARE :
http://www.romania-turistica.ro/Cazare-Vama-Buzaului/Pensiunea-Gospodaria-lui-Nea-Ion

✔ ÎNSCRIERE:
Pentru a participa la concurs trebuie sa comentați pe acest post, și să spuneți, pe scurt, unde ați fost ultima oară în vacanță și eventual cu cine.

Țineți aproape cu un Share postului și un like paginii Turistica pentru a afla câștigătorii concursului.

* comentariul trebuie făcut pe postul original publicat pe pagina Romania Turistica
* comentați o singura dată, comentarii multiple nu aduc șanse suplimentare de câștig

✔ DESEMNAREA CÂȘTIGĂTORILOR:
Va fi desemnat un castigator prin tragere la sorti în direct, în data de 18 mai 2019, ora 14.00, utilizând serviciul public Commentpicker.com și vor fi anunțați pe pagina de Facebook Romania Turistica.

***
✔ REGULAMENT
Acest concurs este organizat de Romania-Turistica.ro în parteneriat cu 'Pensiunea Gospodăria lui Nea Ion' din Vama Buzăului.

Concursul NU este susținut sau administrat de către sau în asociere cu Facebook.

Concursul se desfășoară în perioada 8 – 18 Mai 2019.

Câștigătorii sejurului își vor asigura pe cont propriu transportul până la 'Pensiunea Gospodăria lui Nea Ion' din Vama Buzăului, jud. Brașov.

Regulamentul integral al concursului:
http://www.romania-turistica.ro/pagina-regulament-concurs.htm

Pagina Romania Turistica
- https://www.facebook.com/romaniaturistica/

Pagina pensiunii
- https://www.facebook.com/GospodariaLuiNeaIon/

Detalii Cazare
- http://www.romania-turistica.ro/Cazare-Vama-Buzaului/Pensiunea-Gospodaria-lui-Nea-Ion

Insula Aegina - Insulele Saronice(Acest arhipelag se află în Golful Saron şi este uşor accesibil direct din Atena, fiind...
18/03/2019

Insula Aegina - Insulele Saronice

(Acest arhipelag se află în Golful Saron şi este uşor accesibil direct din Atena, fiind astfel foarte îndrăgit de locuitorii de acolo.)

Insula Aegina (Egina) este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, ușor de accesat din Pireu, cu multe atractii istorice, care a fost prima capitală a Greciei moderne. O insulă cu istorie, plaje frumoase și atracții interesante, Egina este destinatia ideala de vacanta in apropiere de Atena, o insula ce merita vizitata!

Cele mai importante monumente de pe insula sunt Templul lui Aphaia si Manastirea Sfantul Nectarie.

Orașul - centrul Eginei este primul lucru pe care il vedeti atunci când debarcati în port. Strazile inguste ale orasului sunt bine conservate, cu multe magazine comerciale și turistice, baruri, cafenele și restaurante. Cele mai multe case sunt vile vechi și neoclasice colorate, dar există si unele clădiri din perioada Kapodistrias.

Perdika
Un frumos sat pescari, la aproximativ 9 km de portul Aegina. Există o mulțime de taverne cu pește și cafenele unde va puteti bucura de un apus de soare frumos. Vizavi se afla insulita Moni.

Souvala
Situat în partea de nord a insulei Egina este un frumos și pitoresc sat pescaresc, care poate fi vizitat și unde puteti savura mâncare și cafea în tavernele și cafenelele din zonă.

Agia Marina
Situat în partea de nord-est a insulei Egina este una dintre cele mai populare statiuni turistice. Nisipurile aurii ale plajei Agia Marina atrag multi turisti. Plaja are propriul port conectat cu cel din Piraeus. În zona centrală există multe taverne, cafenele, baruri și magazine. In apropiere este templul impunător antic Aphaia.

Kavouropetra
Kavrouropetra este situată pe drumul de coastă de la portul Aegina până la Souvala. Este o coastă unde există câteva plaje și taverne interesante.

Aeginitissa

Sursa: saronic-islands.com
Sursa foto: Internet

FolegandrosFolegandros este o insula greceasca mica si linistita, mai putin cunoscuta turistilor. Situata la doar o ora ...
15/03/2019

Folegandros
Folegandros este o insula greceasca mica si linistita, mai putin cunoscuta turistilor. Situata la doar o ora de mers cu barca rapida din populara insula Santorini, Folegandros este locul ideal pentru cei pentru cei care doresc sa aiba contact cu viata autentica simpla greceasca.

Cunoscuta pentru peisajele sale nealterate, Folegandros a fost numit după fiul regelui Minos.
Folegandros are trei sate mici, Karavostasi (portul), Chora, Ano Meria și Plaja Agali, care sunt conectate cu drumuri asfaltate. Chora este închisă pentru traficul auto și motociclete și are un centru deosebit.
In Chora veti intalni case vopsite in alb, cu usi si ferestre viu colorate, ridicate in stanca, deasupra marii de un albastru superb.In centru orasului, veti gasi taverne in care puteti sa va rasfatati papilele gustative cu preparate delicioase din gastronomia greceasca atunci cand nu mergeti sa va bucurati de frumusetea prajelor virgine si neaglomerate.

Cateva exemple de mancaruri tradiționale de pe insula sunt "matsáta", care este taitei facuti manual cu carne de cocos sau iepure, si "sourotó", branza alba de capra. O bautură populara pe insula este "rakómelo", raki cu miere.

Daca o luati la pas pe jos pe strazile inguste pietruite din intregul sat, puteti savura din plin atmosfera tipica a unui comunitati grecesti autentice.
Printr-o plimbare de 15 minute pe o cale in zig-zag, puteti vizita Biserica Panagia. Biserica este considerata a fi fost construita pe locul unui templu vechi si, desi data initiala a construcției bisericii este necunoscuta, biserica a fost renovată în 1687 si din nou in 1821.
Dealtfel, pe toata insula, vizitatorii vor intalmni multe alte capele mici.

Pestera Chrysospilia situata sub biserica Panagia, pe o plaja stâncoasa la 30 de metri deasupra nivelului marii, cu stalactite și stalagmite impresionante, accesibila numai cu barca, este un alt punct de atractie al acestei insule.. Pe peretii pesterii si pe tavanul acesteia, sunt scrise stravechi nume grecesti masculine care dateaza din secolul al IV-lea i.Hr., fiind o pestera care merita vizitata.

Celelalte două sate, Karavostasi (portul) și Ano Meria, sunt toate conectate prin drumuri pietruite catre Chora. Aici veti gasi de asemenea taverne cu mancare traditionala si cafea greceasca.

Plaja Karavostasi si plaja Angali sunt conectate prin sosele pietruite. Exista insa si alte cateva plaje la care puteti ajunge folosind transportul in comun, dar si mur si plaje la care ajungeti mergand pe jos sau cu o barca.

La Folegandros se ajunge cu linia de feribot Piraeus - Milos - Santorini sau cu feriboturi catre Paros, Mykonos, Ios și Sikinos.

Sursa: greece.greekreporter.com
Sursa Foto: Internet

SamothrakiGrecia are 1.400 de insule din care numai 230 sunt locuite. Toata lumea stie de Thassos, Santorini sau Mykonos...
12/03/2019

Samothraki
Grecia are 1.400 de insule din care numai 230 sunt locuite. Toata lumea stie de Thassos, Santorini sau Mykonos, insa mai sunt vreo cateva insule absolut superbe prea putin cunoscute de turisti.
Printre insulele mai putin cunoscute romanilor, se numara si insula Samothraki.
Pe langa plaja, poti sa faci baie in piscinile naturale de pe munte. Unde mai pui ca ajungi foarte usor aici.

In Samothraki ajungi cu masina pe drumul spre Thassos, insa cand ajungi in orasul Komothini va trebui sa mergi in partea de est, spre orasul Alexandroupoli. De aici, urci in feribot pana pe insula.

Samothraki sau “insula lui Aeolus”, este cea mai mare insula din Marea Egee, in apropiere de Alexandropuli, situata in golful Tracic. La nord-est se afla insula Limnos iar la sud-est se poate zari in departare insula Thassos si impunatorul munte Athos. Potrivit lui Homer, de pe aceasta insula Poseidon a urmarit razboiul troian.

Primul lucru care atrage ochiul la cca. 1 ora de la plecarea din Alexandropuli este inaltimea impunatoare a muntelui Saos 1611m.

Cu ale sale defilee adanci si verzi, acest munte impresionant domina tot peisajul. Insula este inzestrata cu o frumusete naturala unica: paduri de stejar, castan, nuc si platani, care te urmaresc pe tot drumul spre plaje, leandrul de un roz incredibil, livezi si plantatii de maslini. O vegetatie incredibil de bogata pentru o insula si asta datorita fluxurilor de rauri si cascade care impanzesc insula.

Samothraki este o insula cu totul diferita de insulele grecesti mai comerciale. Insula detine multe mistere sub umbra padurilor dese si a vegetatie abundente, presarata cu rauri care se varsa direct in mare, sau cascade spectaculoase, toate dominate de muntele Saos. Acesta se inalta brusc din mare, de aici si numele insulei: cuvântul “Samos” care inseamna inseamna “inaltime” si Samothraki se traduce practic prin “Tracia inalta”. Insula se intinde pe o suprafata de 178 km2 (aprox. 25 km de la est la vest), dominata de Muntele Saos sau Feggari, denumit si “Muntele Sfant al Antichitatii” sau “Muntele Lunii”
Este o destinatie pentru oameni activi, indiferent de varsta, important este sa iubesti natura, sa iti doresti o vacanta intr-un mic c**t de paradis, departe de tot ce inseamna civilizatie, plaje aglomerate si terase zgomotoase. Aici veti gasi doar plaje singuratice, izolate, unde veti fi doar voi si marea (puteti primi si vizita unor capre, insula avand mii de capre), cateva magazine de suveniruri si cateva supermarketuri pentru strictul necesar. Desigur, sunt si cateva taverne in zonele mai populate, unde se poate servi o delicioasa masa cu specific grecesc.
Demn de mentionat este si mirosul incredibil de patrunzator de oregano, care te insotese peste tot. La fel si miile de capre care iti pot aparea in fata masinii sau chiar pe malul marii, direct pe plaja.
Peste tot se gasesc hortensii in diferite culori, care dau o nuanta aparte peisajului alaturi de clasicul leandru intalnit pe toate insulele grecesti. Ferigile imense si copacii de origine orientala, alaturi de stejari, nuci, platani si castani, dar si multe alte specii rare.

Sursa: Grecia de weekend, Wall- Street
Sursa Foto: Internet

Fiecare oraș, oraș, sat și insulă din Grecia are propriile sale specialități culinare. Mâncărurile regionale sunt probab...
21/01/2019

Fiecare oraș, oraș, sat și insulă din Grecia are propriile sale specialități culinare. Mâncărurile regionale sunt probabil cea mai bună modalitate de a gusta ingredientele locale. Santorini, în special, încorporează în gastronomia sa produse locale unice, cm ar fi roșiile de cireșe, fasolea și strugurele.
Santorini food
Sursa: Internet
Sursa foto: Internet

Ierburi și condimente populare din bucataria greceasca:Mâncarea din Grecia este simplă și parfumată artistic cu ierburi ...
20/01/2019

Ierburi și condimente populare din bucataria greceasca:
Mâncarea din Grecia este simplă și parfumată artistic cu ierburi și mirodenii combinate în moduri neașteptate.
Oregano, Cuisoare, Scortisoara, Marar, Menta, Patrunjel, Mahlab, fara de care painea greceasca de Paste nu ar mai avea aceeasi savoare...:)
Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

Matala Matala este un sat de pescari localizat la 75 km de orasul Heraklion, al frumoasei insule Creta. Golful natural s...
19/01/2019

Matala
Matala este un sat de pescari localizat la 75 km de orasul Heraklion, al frumoasei insule Creta. Golful natural si plaja cu pietricele fine au fost loc de popas pentru Zeus atunci cand s-a transformat in taur si a rapit-o pe frumoasa Europa. Splendidul golf este strajuit de un deal calcaros-nisipos in care, inca din neolitic, au fost sapate pesteri. Civilizatia Minoica a trecut si ea pe aici lasand urme in dealul cu pricina. Romanii au debarcat si au stabilit un port la Matala, folosind pesterile ca si cimitir si loc de cult.

In anii ’60 aici se pun bazele unei puternice comunitati hippie. Totul incepe datorita romantismului acestui loc care atrage cativa hippie iubitori de pace si libertate. Pesterile din deal au constituit pentru ei locuinte si adaposturi simple pentru multi ani. Avantajul: erau gratuit si oricum pe vremea aceea nu exista vreun hotel in zona. Hippie au inceput sa se adune in numar mare atrasi de viata simpla si fara cheltuieli. Pasnica comunitate se ocupa cu meditatia, muzica, cunoasterea indeaproape e celorlalti membri ai comunitatii, pescuitul si plaja. Pe la sfarsitul anilor ’70, pe motiv ca fac mizerie, politia evacueaza intreaga comunitate si introduce locul in patrimoniul national. Pesterile sunt curatate si introduse in circuitul turistic. Incep sa se construiasca pensiuni dar si in ziua de azi sunt putine. Locul si-a pastrat pe deplin farmecul si libertatea.

Anual, in Matala are loc un festival rock. Festivalul dureaza vreo saptamana si consta intr-o scena amenajata pe plaja, scena unde urca cele mai tare trupe de rock din Grecia dar si de peste hotare.

Plaja este impanzita de corturi si oameni frumosi care toata ziua zdrangane la ghitara, fac baie in marea albastra ca turcoazul, sar de pe stanci direct in apa, se plimba pe stradutele din port, frumos decorate si pictate d**a gustul si talentul fiecarui artist care a dorit sa isi lase amprenta pe caldaram, se plimba prin pesterile de pe deal si respira aerul libertatii.

Locul este idilic, un fel de Shamballa pentru iubitorii de boem.

Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

Kalambaka Kalambaka este un orășel situat în apropiere de complexul Meteora, unul dintre cele mai mari complexe de mănăs...
17/01/2019

Kalambaka
Kalambaka este un orășel situat în apropiere de complexul Meteora, unul dintre cele mai mari complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, fiind al doilea centru religios al Greciei, d**a Muntele Athos.

Este format din șase mănăstiri funcționale, construite pe piloni din piatră naturală, la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei.

Meteora face parte din lista patrimoniului Unesco din anul 1988.

Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

Melissani - Insula KefaloniaKefalonia este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, iar lacul Melissani se gasest...
17/01/2019

Melissani - Insula Kefalonia
Kefalonia este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, iar lacul Melissani se gaseste in topul atractiilor turistice pe care le poti vedea.

Melissani are propriile sale mituri; localnicii cred ca acest loc este numit d**a o ciobanita numita Melisanthe care, cautandu-si oile sale pierdute, a ajuns pe acest taram, unde a cazut in lac si s-a inecat. Un alt mit se refera la nimfa Melissani care s-a sinucis in acest lac, deoarece Pan nu ii impartasea dragostea. Delfinii sunt, de asemenea, asociati cu acest mit, fiind utilizati de nimfa pentru a transporta mesaje catre iubitul ei. Legenda spune ca, d**a moartea nimfei Melissani, delfinii s-au transformat in pietrele care se gasesc in componenta pesterii. De fapt, formele de delfini in stalactitele din pestera pot fi observate destul de clar.

Lacul Melissani este doar una dintre numeroasele atractii turistice populare in Kefalonia de care se pot bucura vizitatorii in timpul vacantei lor. Acest lac s-a format in urma cu aproximativ 1000 de ani, cand tavanul unei pesteri s-a rupt si a cazut. Ori de cate ori soarele straluceste, razele sale ajung in apa lacului prin gaura imensa din acoperisul pesterii si afiseaza o apa cu o culoare incredibila. Imaginea este atat de frumoasa incat nu poata fi descrisa in cuvinte, trebuie sa fii acolo pentru a vedea cu ochii tai.

Caverna principala obisnuia sa fie separata in doua pesteri independente, dar in timp acestea s-au unit si au luat forma literei B. Principala caverna este ovala, cu o deschidere a plafonului care permite soarelui sa patrunda in interior. Atunci cand lumina soarelui atinge apa, ai impresia ca barcile plutesc pe apa.

Melissani a fost intai explorata in jurul anului 1951 de Ioannis Petrocheilos, insa accesul asa cm este astazi a fost construit abia in 1963, cand pestera a fost expusa publicului larg si a inceput sa devina una dintre principalele atractii de vacanta din insula Kefalonia.

In forma literei B, pestera Melissani are 40 de metri lungime, 36 de metri inaltime, iar cea mai ingusta zona are 3,5 metri. Lacul subteran are apa adanca de 20-30 de metri.

In interiorul pesterii, a fost realizat un tunel special pentru ca acest obiectiv sa poata fi vizitat de catre turisti. Sunt doar cativa pasi pe care trebuie sa-i parcurgi in tunel. Imediat ce iesi, vei gasi barci cu vasle in asteptarea clientilor. Chiar daca nu doresti sa faci turul lacului cu barca cu vasle si, probabil, vrei doar sa faci cateva fotografii, trebuie sa achizitionezi un bilet de acces inainte de a intra in tunel care te duce la lacul Melissani.

Lacul Melissani este deschis de la Paste si pana la sfarsitul lunii octombrie. In apropiere, la portile tunelului, vei gasi o cafenea mica, un magazin de cadouri si suveniruri si o casa de bilete. Toaletele se afla intr-o cladire separata.
Sursa: Internet
Surse Foto: Internet

Palatul de la Achilleion, din orășelul Gastouri de pe insula Corfu, a fost construit la porunca Împărătesei Elisabeta de...
17/01/2019

Palatul de la Achilleion, din orășelul Gastouri de pe insula Corfu, a fost construit la porunca Împărătesei Elisabeta de Bavaria (Sissi), după ce consulul austriac Alexander von Warsberg i-a sugerat că ar fi un loc potrivit pentru „Kaiserin” unde să se odihnească și să își vadă de sănătate.

Sissi a fost, după părerea istoricilor, o femeie foarte puternică, în ciuda stării precare de sănătate, mai ales după tragica moarte a singurului său fiu, Prințul Moștenitor Rudolf de Austria, în incidentul de la Mayerling (1889). Obsedată de frumusețe, Sissi a ordonat, de exemplu, ca limbile tuturor ceasurilor vizibile din Palatul Achilleion să fie îndepărtate. Pe de o parte, pentru ca acestea să nu îi amintească de trecerea timpului (după ce a împlinit vârsta de 30 de ani, sunt extrem de puține imaginile în care fața Împărătesei este vizibilă), iar pe de altă parte, pentru că nu dorea să trăiască după un program strict.

Ahile murind, celebra statuie a lui Ernst Herter. Se poate remarca privirea eroului din Iliada, îndreptată spre cer ca și cm ar cere ajutor din Olimp
Sfatul consulului a fost extrem de bine primit de Elisabeta, căreia o vizită, în 1888, la proprietatea „Villa Vraila” – deținută anterior de filosoful și diplomatul corfiot – Petros Vrailas Armenis – îi lăsase deja o impresie extrem de plăcută. Decizia a fost luată foarte rapid, iar arhitectul italian Raffaele Caritto a fost selectat pentru a „desena” viitorul Palat, ce urma să aibă o suprafață de circa 200.000 metri pătrați. În plus, soțul lui Sissi, Împăratul Franz Iosef al Austriei, avea în proprietate câteva terenuri din apropiere.

Alături de Caritto, faimosul sculptor german Ernst Herter a fost comisionat să creeze o serie de lucrări inspirate din mitologia greacă, pe care Elisabeta o admira. Sculptura sa „Ahile murind”, creată la Berlin în 1884, așa cm este inscripționat pe ea, reprezintă piesa centrală a Grădinilor lui Ahile. Palatul a fost gândit în ideea unei construcții antice feniciene, clădirea centrală, înconjurată de statuile clasice grecești, fiind un monument pentru romantismul platonic și, în același timp, un manifest de escapism. Natural, având în centru statuia lui Ahile, palatul a fost numit după acesta: Achilleion.

"Vreau un palat cu coloane și grădini suspendate, protejat de privirile indiscrete – un palat demn de Ahile, ce disprețuia toți muritorii și căruia nu îi era frică nici măcar de zei."
Atât în palat, cât și în grădini, sunt din abundență prezente picturi și statui ale celebrului erou din mitologia greacă, fiul zeiței Thetis și a muritorului Peleus și, în același timp, nepotul lui Zeus. În sala mare a palatului, motivele personajului central din Iliada apar din nou, alături de scene eroice și tragice din Războiul Troian. Per ansamblu, stilul arhitectural este din Pompei, Palatul fiind foarte apropiat de cel al reședinței imperiale ruse din Peninsula Crimeea.

Pentru cel mai mare grec, de la cel mai mare german
Inscripție propusă de Reinhard Kekulé von Stradonitz
Mai ales după moartea fiului său, Sissi a vizitat Achilleion ori de câte ori a putut, inclusiv cu foarte puțin timp înainte de asasinarea sa, la Geneva, în 1898. Mai mult, la Achilleion poate fi admirată celebra piesă supranumită „Oglinda spartă a Împărătesei Elisabeta” care, potrivit asistentei sale personale s-a crăpat chiar în timpul ultimei șederi a lui Sissi la Palat. Ea i-a spus acesteia că aceasta va fi ultima dată când va mai vizita Insula Corfu – iar previziunea s-a dovedit adevărată.
Sursa: Internet
Sursa foto: Internet

Mykonos Mori de vant, case varuite in alb, cer albastru, plaje pline de turisti. Toate acestea pot descrie aproape orice...
14/01/2019

Mykonos
Mori de vant, case varuite in alb, cer albastru, plaje pline de turisti. Toate acestea pot descrie aproape orice insula greceasca insa in Mykonos au un farmec aparte. Aici modernismul se contopeste cu mitologia. Legenda spune ca insula a luat nastere d**a ce apa a fost atinsa de Hercule si Poseidon in timp ce incercau sa ii distruga pe Gigantii care se razboiau cu Zeus. Insula Mykonos se afla in sudul Marii Egee si face parte din Arhipeleagul Cicladelor. Este o insula vie, plina de distractie si anual este vizitata de celebritati, fiind comparat deseori cu Ibiza sau Saint Tropez.
Sursa:Internet
Sursa foto: Internet

Pestera PetralonaPestera Petralona te impresionează prin aerul plin de istorie, prin pozitionarea sa, dar si prin nenuma...
13/01/2019

Pestera Petralona
Pestera Petralona te impresionează prin aerul plin de istorie, prin pozitionarea sa, dar si prin nenumaratele fosile extrem de captivante ce dateaza din antichitate.
Pe insula Halkidiki, in satul Nea Moudania este situata Pestera Petralona, aflandu-se la 300 metri sub nivelul marii, aduna anual mii de turisti din intreaga lume. Accesul in pestera se face printr-un tunel de 100 metri, creat artificial in depozitele de eroziune, de autoritatile locale, Petralona avand o lungime totala de 2 kilometri.
Aici, vei putea admira o mare varietate de fosile ale diferitelor specii de animale care au trait pe teritoriul Greciei acum un milon de ani, cm ar fi: lei, bizoni, cai, rinoceri, hiene, peste 16 tipuri de lilieci, peste 25 de soiuri de pasari sau 17 tipuri de rozatoare, precum si multe alte categorii de vietati fosilizate.
Pestera Petralona este deschisa pentru vizitatori in fiecare zi, cu exceptia zilelor de sarbatoare, intre orele 9 si 18.
Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

HalkidikiSituată în nordul Greciei, în apropiere de orașul Salonic, Halkidiki este una dintre regiunile mai puțin frecve...
13/01/2019

Halkidiki
Situată în nordul Greciei, în apropiere de orașul Salonic, Halkidiki este una dintre regiunile mai puțin frecventate de turiști, care preferă insulele din sud sau viața de noapte din Atena. Cu toate acestea, plajele din Halkidiki au reputația de a fi cele mai frumoase din Marea Egee, întinzându-se de-a lungul a 550 de kilometri de coastă. Halkidiki îmbină armonios plajele sălbatice cu peisajul continental, fiind o destinație ideală atât pentru familii, cât și pentru cei care vor să aibă și alte opțiuni turistice în afară de plaje.

Aici poți vizita Parcul Aristotel, Muntele Cholomontas, Peștera Petralona, satul pitoresc Arnaia sau Vourvourou, un loc cu ape cristaline, nouă insule și o pădure cu vegetație densă.
Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

Kimolos, insula vulcanică pe care găsești cele mai bune izvoare termaleKimolos este situată în sud-estul Greciei și face...
13/01/2019

Kimolos, insula vulcanică pe care găsești cele mai bune izvoare termale

Kimolos este situată în sud-estul Greciei și face parte din Insulele Ciclade. Este o insulă vulcanică de mici dimensiuni, aproape pustie, pentru că puțini sunt cei care ajung să o viziteze. Kimolos are unele dintre cele mai bune izvoare termale din Europa și este unul dintre puținele locuri în care poți admira focile-călugăr, ascunse printre peșterile din apele Marii Egee. Insula se află la doar câteva minute distanță cu barca de Poliegos, o altă insulă superbă, cu vegetație și păsări rare, pe care o poți vizita în timpu vacanței tale aici. Chorio este singurul oraș de pe insula Kimolos și locul în care sunt concentrate facilitățile de cazare și localurile. Poate unul dintre cele mai remarcabile lucruri este faptul că insula și-a păstrat aspectul sălbatic: nu există plaje pe care să vezi ridicate hoteluri sau restaurante. Așadar, dacă îți dorești o vacanță la mare, dar în inima naturii, Kimolos poate fi nu numai destinația ideală, dar și una foarte prietenoasă cu bugetul familiei tale.

Sursa: Internet
Surse Foto: Internet

Elafonisos este o destinație recomandată celor care își doresc o vacanță liniștită, lipsită de zgomotul specific stațiun...
13/01/2019

Elafonisos este o destinație recomandată celor care își doresc o vacanță liniștită, lipsită de zgomotul specific stațiunilor pentru turiști. Situată la 10 minute cu bacul de portul Pounta, Elafonisos este înconjurată de ape turcoaz și plaje cu cel mai fin nisip pe care îl vei găsi în Grecia. Este unul dintre locurile preferate ale grecilor cu iahturi, care vin să petreacă în largul mării, în special în weekenduri, departe de ochii curioșilor. Pe insulă domnește însă o atmosferă liniștită, cu taverne și localuri grecești, ideale pentru cei care merg cu familia în vacanță.

Toate plajele din Elafonisos au un aspect tropical, cu nisip aproape alb și apă cristalină. Mulți vin aici pentru că își pot instala corturile pe care le închiriază cu doar 30 de euro pe noapte, pentru două persoane. Motivul pentru care Elafonisos nu este o destinație mai populară printre turiști este lipsa activităților care îi cuceresc în alte zone. Se poate face snorkeling, există locuri unde să mănânci și să bei, însă insula este relativ lipsită de alte obiective turistice, motiv pentru care este preferată de cei care vin în vacanță doar pentru a se relaxa, și nu pentru a vizita zilnic câte ceva.
Sursa: Internet
Sursa Foto: Internet

Address


Telephone

0731223117

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when InGreece.ro posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to InGreece.ro:

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share