FE Tourhh SRL Magurele

  • Home
  • FE Tourhh SRL Magurele

FE Tourhh SRL Magurele Tourhh este o firma de exercitiu care activeaza in domeniul turismului, dorind sa promoveze cele mai

16/11/2015

Atunci cand ne propunem sa plecam in vacanta ne lasam influentati de impulsul momentului, astfel ca ajungem sa fim mai concentrati pe aspecte marunte, lasand pe ultima suta de metri lucruri esentiale pe care orice turist trebuie sa le aiba in vedere inainte de a pleca intr-o calatorie.. Iata cateva informatii care speram sa va fie de folos:

Asigurarea

Pentru orice călătorie în străinătate este recomandată încheierea asigurării medicale înainte de părăsirea teritoriului României. Atât poliţa de asigurare medicală cât şi poliţa de asigurare storno (facultativă) se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Călătoria minorilor

Minorii neînsoţiţi de ambii părinţi la ieşirea din ţară au nevoie de acordul scris al părinţilor legalizat la notar şi de cazier judiciar pentru persoana însoţitoare.

Bagaje şi transportul animalelor

Pe cursele charter limita maxim admisă (gratuită) este de 20 kg / persoană. Pentru fiecare kg în plus, se plăteşte o taxă suplimentară, care diferă de la o companie aeriană la alta. Intenţia de a transporta bagaje voluminoase (biciclete, surf, echipamente schi, etc.) şi alte echipamente sau obiecte trebuie comunicatăagenţiei încă de la înscriere. Transportul acestora se va realiza contra cost.
Animalele vii nu se transportă în cabina avionului. Transportul lor este posibil în spaţiul destinat bagajelor, în compartimente special destinate acestui scop. Există hoteluri care nu acceptă animale de companie .

Clasificarea hotelurilor

Descrierea şi clasificarea hotelurilor este făcută în funcţie de normele ţării respective. Izolaţia fonică a camerelor nu este întotdeauna foarte bună. Mai ales pe timpul verii, viaţa nocturnă este foarte activă. Cu cât hotelul se află situat mai aproape de centrul oraşelor, sau de zonele de agrement, cu atât zgomotul este mai puternic. Din această cauză s-ar putea să nu puteţi adormi decât foarte târziu. Sigur, rezolvarea poate fi siesta de după-amiază, când toate magazinele sunt închise şi peste tot este linişte, iar dvs. vă puteţi odihni.

Redirecţionări

În urma semnării contractului turistic, veţi fi cazat la hotelul pentru care aţi primit confirmarea şi pentru care aţi plătit. Din păcate, oricât de mult ne-am strădui, se întâmplă câteodată să nu reuşim să confirmăm hotelul ales chiar dacă plata a fost efectuată. Uneori, mai ales în plin sezon, hotelierii vând locuri peste capacitatea de cazare a hotelului. În aceste cazuri, dacă excursia nu a început, agentia vă propune cazare alternativă. Dacă excursia a început, se va asigura cazare compensatoare (redirecţionare) la un hotel de aceeaşi categorie şi cu aceleaşi facilităţi ca şi cel comandat iniţial.

Sezon / Extra-Sezon

În extra-sezon se poate întâmpla, ca din lipsă de clienţi, hotelurile să limiteze sau să suspende funcţionarea anumitor facilităţi, să modifice orele de deschidere/închidere a anumitor facilităţi.
Este posibil ca paleta de opţiuni pentru petrecerea timpului liber să nu fie la fel de bogată ca în sezonul de vârf. În schimb, existã mai mult spaţiu, mai multă linişte, personalul hotelier are mai mult timp să se ocupe de turişti.

Obiecte de valoare

Nu recomandăm ca în concediu să aveţi asupra dvs. bijuterii scumpe sau obiecte de valoare. Depuneţi documentele, banii, cecurile, cărţile de credit şi toate obiectele de valoare în seif, care poate fi închiriat la recepţie sau direct în cameră.

Utilităţi

În majoritatea camerelor din hoteluri se află săpun. Populaţia ţărilor mediteraneene nu foloseşte apa de la robinet pentru băut şi gătit. Apa de la robinet de obicei poate fi folosită pentru igiena dentară.
Pentru băut, se recomandă apa îmbuteliată! Uneori, poate avea loc o cădere a curentului electric pentru o perioadă scurtă, ceea ce duce la oprirea sistemului de climatizare.

Plaja

Majoritatea plajelor sunt publice şi la ele are acces şi populaţia locală, care este mai gălăgioasă decât suntem noi obişnuiţi. Saltelele de plajă sau umbrelele de soare sunt în general contra cost.
Distanţele de la hotel până la plajă sunt descrise orientativ în cataloage, pentru fiecare destinaţie. Este indicată folosirea cremelor şi uleiurilor cu factor ridicat de protecţie.

Insectele

De exotismul ţărilor sudice aparţin şi insectele. Este recomandat să aveţi mijloace de protecţie împotriva ţânţarilor.

Excursiile facultative

În toate destinaţiile pe care vi le punem la dispoziţie vă aşteaptă o gamă variată de excursii facultative. Acestea sunt organizate de agenţiile turistice locale. Dacă aveţi reclamaţii cu privire la organizarea şi desfăşurarea programelor facultative, trebuie să le rezolvaţi la faţa locului.

O serie de relatari interesante despre aceste locuri aflam din Jurnalul intim al scriitorului Ioan Slavici. Intr-o epist...
16/11/2015

O serie de relatari interesante despre aceste locuri aflam din Jurnalul intim al scriitorului Ioan Slavici. Intr-o epistola, prozatorul se refera la un eveniment istoric petrecut prin apropierea Magurelelor: “Magurelele au fost mosie de zestre a Stanchii Doamnei si se intindea din Dambovita pana-n Arges. Mihai-Voda Viteazul avea aici loc de sedere, unde a tinut in ajunul bataliei de la Calugareni consiliul de razboi, si batranii arata si azi unde se afla cula lui, din care n-a mai ramas decat o pivnita”.
Tot din insemnarile lui Slavici am aflat cm au ajuns mosia Magurele in stapanirea familiei Otetelesanu. Domnita Ilinca, fiica lui Nicolae Patrascu voievod, s-a maritat cu fiul lui Stroe Leurdeanu. Sotul ei a fost ucis in 1658 de Mihnea al III-lea si d**a decesul Ilincai, in 1668, Leon Voda i-a luat mosiile si le-a dat Elenei Cantacuzino. Cu timpul Cantacuzinii au impartit mosia, o parte din aceasta fiind cumparata de Ioan Otetelesanu.
Prin testamentul sau din 19.03.1876, Ioan Otetelesanu lasa “toata averea sa, pentru ca sa serveasca la facerea unui institut de fete romance carora li se va da o crestere si educatie de bune nume de familie, fara pretentie sau lux“ (din “Cartea de danie a Domnului Ioan Kalinderu catre Academia Romana” – 19.04.1893).
D**a incetarea din viata a sotiei sale, Elena Otetelesanu, la 4 decembrie 1888, a fost pus in posesiune domnul Ioan Kalinderu, administratorul averii Otetelesanu si membru al Academiei Romane.
Acesta, inca inainte de a dona Academiei Romane (1893) toata averea familiei Otetelesanu, inclusiv mosia Magurele cu castelul, parcul, dependintele, etc., terminase restaurarea castelului, programul de studii si planul de organizare al institutului.
Acesta a fost inaugurat in anul scolar 1894 – 1895 cu prima serie de 15 eleve, a clasei I, directorul de studii al institutului fiind Ioan Slavici. In anul 1895, a fost primita a doua serie de 15 eleve. Deoarece in planul organizare erau prevazute 5 clase, iar in castel erau incaperi numai pentru trei s-au ridicat alaturi alte doua constructii (1898) in care sa fie instalate celelalte doua clase.
Elevele primeau aici pe langa cultura normala si cuvenita pregatire teoretica spre a putea intelege indrumarile ce li se dau pentru chivernisirea casnica si pentru cresterea copiilor. Ele studiau botanica, zoologia, chimia, filozofia, igiena, psihologia si estetica. Pentru deprinderile practice, elevele lucrau pe rand saptamanal la bucatarie, sufragerie, atelier (confectii, tesut), dormitor, gospodarie (ingrijirea pasarilor, porcilor, vacilor, albinelor, pestilor, gradinii de legume, pomilor si viei).
Edificat in a doua jumatate a sec. XIX, conacul, azi ”Blocul M”, face parte din ansamblul fostului conac Otetelesanu, impreuna cu biserica ”Sf-tii Imparati C-tin si Elena” aflata in apropiere, pe strada Milcov la nr. 2. Conacul se afla in incinta IFA Magurele formand un ansamblu unitar cu parcul si celelalte constructii din incinta, care nu sunt monumente istorice. Conacul Otetelesanu se afla acum in administrarea Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, fiind o cladire cu incaperi spatioase pe trei nivele situata intr-un parc fromos, dar neingrijit. Palatul – conac a fost modificat in perioada 1945-1950 pentru Institutul de Fizica Atomica, fiind inlaturate unele din elementele de arhitectura, care ii dadea caracterul epocii.
Afectat de cutremurele din 1977,1986 si 1990 ”Blocul M” a fost abandonat ca urmare a starii de degradare si a lipsei de fonduri financiare pentru reparatii, dar si declinului cercetarii romanesti in domeniul fizicii atomice.
In parcul Institutului de Fizica se afla si bustul lui Mihai Eminescu, opera a sculptorului Mihai Onofrei, posesor al premiului de stat in 1952. Bustul a fost executat, folosindu-se fotografia lui Eminescu din februarie 1878 facuta de pictorul si fotograful ceh Franz Duschek. Acesta mai facuse fotografii in parcul Oteteleseanu in perioada 1863 – 1868, fotografii ce ilustreaza aspectul initial al conacului, parcului si bisericii.
Statuia se gaseste langa chioscul de lemn, existent in parc la 1863, unde se presupune ca a poposit Mihai Eminescu cu Ioan Slavici in plimbarile lor la sfarsit de saptamana intru-cat la vremea aceea “cea mai apropiata din gradinile de la Filaret si totodata si mai vestita dintre aceste gradini boieresti era cea de la Magurele a lui Otetelisanu, care era deschisa pentru bucuresteni” (Jurnalul intim al lui Ioan Slavici,1909).
Referiri la trecerea marelui poet pe aceste meleaguri, gasim in acelasi Jurnalul intim al lui Ioan Slavici (1909) :
“Ma duceam acolo de cele mai multe ori cu Eminescu, mai ales d**a amiaza si stateam pana spre miezul noptii, caci plina era gradina mai ales serile, cand luna-si revarsa lumina peste lac si peste luminisuri, incat parca te aflai pe celalalt taram, intre smei, zane si feti frumosi. Aici sta castelul singuratic oglindindu-se in lacuri, aici e terasa cu liane, aici erau somnoroasele pasarele care la cuiburi se aduna, aici luna iese ‘ntreaga si se’nalta asa balaie, dar tot aici era si teatrul de papusi si zvonul de vorbe omenesti”. Slavici indica prin citatele sale sursa de inspiratie a marelui nostru poet.
Din ansamblul fostului conac mai regasim biserica Sfintii "Imparati Constantin si Elena" din strada Milcov nr.2 si parcul din apropiere, care mai pastreaza mici urme ale vremurilor de atunci.
Biserica cu hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena”, ctitoria facatorilor de bine si in veci pomeniti, Ioan si Elena Otetelesanu, s-a zidit in anii 1851-1853, pictura in ulei cu tablouri in stilul renasterii fiind a pictorului Gh. Tatarascu din anul 1853. Aceasta a fost inzestrata de ctitori cu toate obiectele si odoarele necesare cultului divin.
Biserica, cu planul trilobat avand absidele laterale poligonale si cea a altarului semicirculara, se remara prin imbinarea armonioasa a volumelor.

Standul FE TOURHH SRL :)
10/08/2015

Standul FE TOURHH SRL :)

Complexul monumental istoric cultural, turistic si de agrement Mogosoaia reprezinta unul dintre locurile cele mai cautat...
06/08/2015

Complexul monumental istoric cultural, turistic si de agrement Mogosoaia reprezinta unul dintre locurile cele mai cautate si atractive datorita valorosului patrimoniu arhitectural situat intr-un cadru natural pitoresc in imediata apropiere a Municipiului Bucuresti. Centrul administreaza Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia. Curtea Domneasca de la Mogosoaia a fost atestata la sfarsitul secolului XVII, constructia finalizandu-se la inceputul secolului XVIII.

Actualmente d**a mai multe etape de restaurari, renovari, modernizari, completari si sistematizari, zona este compusa din:

Curtea de onoare in care se afla:

Palatul – inaltat in septembrie 1702 de catre Constantin Brancoveanu pentru al doilea fiu al sau, Stefan. In prezent palatul adaposteste Muzeul Traditiei Aulice (infiintat in anul 2000) si anume donatia Liana si Dan Nasta, o colectie de arta comparata insumand circa 300 de piese, in salile parterului si in anexe fiind prezentate anual aproximativ 10 expozitii temporare, eseu sau arta contemporana.

Cuhnia – fosta bucatarie domneasca, este spatiu expozitional in prezent.

Turnul portii (ante 1702) si poarta Targovistei pe care este montata o replica a grupului statuar care o reprezinta pe Zeita Minerva.

Centrul de conferinte si rezidente (fost vila d’Elchingen) – (sec. XVII, refaceri 1927 – 1936) in prezent gazduieste uncentru de conferinte si rezidente cu 2 sali de conferinta (cu o capacitate de 50, respectiv 75 locuri), un restaurant – 120 locuri si 16 camere de cazare – 25 locuri.

Ghetaria – fostul depozit de gheata al palatului.

In exteriorul curtii de onoare se gasesc:

Parcul englezesc cu gradini in stil italian, amenajarea sa peisagistica realizandu-se intre anii 1921 – 1922 sub indrumarea Marthei Bibescu.

Biserica cu hramul Sf. Gheorghe ridicata de Constantin Brancoveanu in anul 1688, unde se gaseste tabloul votiv care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu cu cei 4 fii ai sai si pe Doamna Maria cu cele 7 fiice. Tot aici este inhumat George Valentin Bibescu, sotul Marthei Bibescu, sub o frumoasa lespede funerara decorata cu stema familiei Bibescu (doi lei cu vulturul incoronat).

Capela Gh. Bibescu – secolul XIX – o adevarata necropola de familie adaposteste mormintele ultimilor proprietari ai Mogosoaiei si ale rudelor lor: Printul Nicolae G. Bibescu si sotia sa Helene Louise Ney d’Elchingen, Printul George Bibescu si sotia sa, Valentine de Caraman Chimay, Printesa Elisabeth Bibescu, Printii Mihai Basarab Brancoveanu si George Basarab Brancoveanu.

Serele N. Bibescu, atelier francez – 1890. In prezent utilizate pentru culturi floricole si atelier de educatie plastica pentru copii.

Pregatiri pentru Targul Interregional de la Straja ce se va desfasura in perioada 9-17 august...
05/08/2015

Pregatiri pentru Targul Interregional de la Straja ce se va desfasura in perioada 9-17 august...

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when FE Tourhh SRL Magurele posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Travel Agency?

Share