פולין - לא מה שחשבתם

פולין - לא מה שחשבתם Trips consultant and manager
העמוד מתופעל על ידי מדריך ויועץ טיולים המתמחה בפולין

[email protected]

“פולין טרם נכנעה, כל עוד אנחנו חיים. את אשר אויבנו כבשו, עם חרבנו נשיב חזרה"
שורתו הראשונה של ההמנון הפולני מתמצתת 1000 שנות היסטוריה ומתארת בדיוק רב את שהיה וניתן למצוא היום במדינה ששזורה בדפי ההיסטוריה האירופאית כחוט השני. מאימפריה רבת עוצמה, לשטח כבוש נטול קיום טריטוריאלי (אבל לא לאומי) - פולין ידעה תקופות של פריחה כמו גם ימים קשים של שלטון זר ומאמלל. במקומות רבים במדינה ישנן עדויות 'חיות' שנשת

מרו במרוצת הזמן, ובחלקים אחרים - שחזורים מדוייקים להפליא. כל אלו, ועוד סיבות רבות למכביר, הופכות את הביקור במדינה לחוויה שאין שני לה.

הנכם מוזמנים להניח בצד את מה שידעתם על פולין, ולהיכנס לעולם קסום ונפלא, בו עבר ועתיד נמצאים בכפיפה בכל זוית רחוב.

פולין - לא מה שחשבתם!

*************************************************
כל הזכויות שמורות
אין להעתיק, לשכפל, לצלם, לתרגם, להקליט, לשדר, לקלוט ו/או לאכסן במאגר מידע בכל דרך ו/או אמצעי מכני, דיגיטלי, אופטי, מגנטי ו/או אחר – חלק כלשהו מן המידע ו/או המאמרים ו/או התמונות ו/או האיורים ו/או כל תוכן אחר שצורף ו/או נכלל באתר אינטרנט זה, בין אם לשימוש פנימי ו/או לשימוש מסחרי.

כל שימוש בתכני האתר ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד אסור בהחלט.

מאמרי האתר
כל הזכויות על המאמרים המקצועיים המתפרסמים בדף המאמרים של אתר זה שמורות לבעל העמוד, למעט במקומות בהם צויין אחרת במפורש. חל איסור מוחלט לפרסם את המאמרים, חלקם או בשלמותם, באף פורום אינטרנטי, בלוג, אתר אישי, אתר מקצועי, אתר מסחרי או אתר-ללא-כוונות-רווח, ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד. כמו כן אין לקשר, לערוך, לעבד או לשנות את התמונות והחומריים הגרפיים שמלווים אותם.

80 שנה לשחרור ורשה – זיכרון של חורבן ושתיקההיום, לפני 80 שנה, ב-17 בינואר 1945 נכנסו יחידות הצבא הפולני והצבא האדום לורש...
17/01/2025

80 שנה לשחרור ורשה – זיכרון של חורבן ושתיקה

היום, לפני 80 שנה, ב-17 בינואר 1945 נכנסו יחידות הצבא הפולני והצבא האדום לורשה, עיר שנחרבה כמעט לחלוטין. באותו יום גורלי, הכוחות הסובייטיים נתקלו בהתנגדות גרמנית חלשה בלבד, ולאחר מספר שעות לחימה נסוגו הכוחות הגרמנים, שחששו מהקפה סובייטית.
יומיים לאחר מכן, ב-19 בינואר, התקיימה ברחוב יירוזולימסקה מצעד חגיגי של יחידות הצבא הפולני מול עיניהם של תושבים בודדים שנשארו בין הריסות העיר.

חורבן מתמשך שהגיע לשיאו במלחמה:

ורשה הייתה יעד להרס שיטתי ומתמשך שהחל כבר בספטמבר 1939, עם תחילת מלחמת העולם השנייה. העיר הופצצה באכזריות על ידי גרמניה הנאצית, וההרס כלל מתקנים חיוניים כגון בתי חולים, מערכות מים וגז. גם הצבא האדום תרם את חלקו: בין 1941 ל-1943 ביצע חיל האוויר הסובייטי מספר תקיפות שהסבו נזק בעיקר לתושבי ורשה הפולנים, בעוד הנזק לגרמנים היה מינימלי.

נקודת שפל נוספת הייתה לאחר דיכוי מרד גטו ורשה באפריל-מאי 1943, כאשר הגרמנים הרסו את רוב מבני הגטו. אך את עיקר ההרס חוותה העיר במהלך מרד ורשה באוגוסט-אוקטובר 1944, כאשר הגרמנים הפציצו את העיר באופן מאסיבי והרסו חלקים נרחבים ממנה. בסיום המרד, החלו הגרמנים בהריסת העיר באופן שיטתי, תוך שוד של רכוש פולני בקנה מידה אדיר.

הצבא האדום – חוסר מעש מכוון

היבט כואב במיוחד בחורבן ורשה הוא חוסר המעש של הצבא האדום, שהחזיק את העיר בטווח תותחיו אך לא עשה דבר כדי לעצור את ההרס הגרמני. בהוראת סטלין, שנבעה ממניעים פוליטיים, נמנעו הכוחות הסובייטיים מלהתערב ואף אפשרו לגרמנים להחריב את ורשה ולהשמיד את המרד הפולני. במקום להפעיל את כוחם נגד הכובש הנאצי, הם ריכזו מאמצים ביצירת מנגנוני דיכוי ופגיעה בלוחמי המחתרת הפולנית בשטחי ורשה המזרחית, שנותרו בשליטתם.

מחיר ה"ידידות" הפולנית-סובייטית

אחרי המלחמה, בעוד ורשה מלקקת את פצעיה, נאלצו תושביה להתמודד עם ה"מחיר" של הידידות הסובייטית. לשם הקמתו של ארמון התרבות והמדע, סמל הידידות הפולנית-סובייטית, נהרסו 170 בניינים ששרדו את המלחמה ותושביהם פונו בכפייה.

ב-17 בינואר 1945 נכנסו הסובייטים לורשה, עיר שנחרבה ב-84% – לא רק כתוצאה מהגרמנים אלא גם בשל חוסר המעש המכוון של הצבא האדום. במשך עשרות שנים ניסה המשטר הקומוניסטי להסתיר את העובדות, אך ההיסטוריה אינה שוכחת: ורשה שילמה מחיר כבד במלחמת ההשמדה והאינטרסים הפוליטיים.

בתמונה: מצעד השחרור ב-19 לינואר 1945

תהלוכת חג ההתגלות בוורשה
06/01/2025

תהלוכת חג ההתגלות בוורשה

ורשה מציעה שלל תאורות חג מרהיבות, וכך גם תושביה! בכתובת המצורפת תמצאו את הגינה המוארת הפרטית הגדולה ביותר בוורשה התאורה ...
29/12/2024

ורשה מציעה שלל תאורות חג מרהיבות, וכך גם תושביה!
בכתובת המצורפת תמצאו את הגינה המוארת הפרטית הגדולה ביותר בוורשה
התאורה בחצר הבניין דוחקת כל יום מ-16 עד 21
ותמשיך לדלוק עד ה-2 בפברואר.

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

מה הקשר בין גדנסק לחנוכה?בית ארטוס, הממוקם בשורת בתים היוצרים את החזית הצפונית של "השוק הארוך", הוא מבנה גותי עם קישוטים...
26/12/2024

מה הקשר בין גדנסק לחנוכה?

בית ארטוס, הממוקם בשורת בתים היוצרים את החזית הצפונית של "השוק הארוך", הוא מבנה גותי עם קישוטים מנייריסטיים. מבנה הבניין מרובע לא סדיר וכולל אולם בעל שלוש "ספינות" ושלושה "מפרצים". מגדל מדרגות מחומש צמוד ל"ספינה" המזרחית מצפון, וחזית דרומית רחבה מובילה אליו. המבנה בן קומה אחת עם עליית גג גבוהה ומרתף, מכוסה גג רעפים גמלוני. קירותיו עשויים לבנים, והחזית מכוסה טיח.

חזית הבניין מעוצבת בשלושה צירים, עם חלונות קשת מחודדים ופורטל מרכזי. עיטוריה כוללים ארבעה פסלי מנהיגים עתיקים: סקיפיו אפריקנוס, תמיסטוקלס, מרקוס פוריוס קמילוס, ויהודה המכבי. החלק העליון מעוטר במעקה דמוי שיני חומה ובו דמויות המייצגות את "כוח" ו"צדק".

לפרטים נוספים אודות גדנסק, בקרו באתרנו:
polin.co.il/gdansk

מגיעים לפולין בתקופה הקרובה? מוזמנים לצפות בהרצאת החורף שלנו, כדי להערך ולהתכונן לטיול מוצלח ככל שניתן
21/12/2024

מגיעים לפולין בתקופה הקרובה?
מוזמנים לצפות בהרצאת החורף שלנו, כדי להערך ולהתכונן לטיול מוצלח ככל שניתן

פולין הפכה לאחרונה ליעד אטרקטיבי גם בעונות הפחות פופולריות לתיירות - הסתיו והחורף.אם אתם מתכננים להגיע לפולין בעונות אלו, יש כמה דברים שכדאי לדעת טרם נחיתתכם...

טירת האבירים הטבטונים במאלבורק נחשבת לטירת הלבנים הגדולה ביותר בעולםHttp://www.Polin.co.il/malbork
12/12/2024

טירת האבירים הטבטונים במאלבורק נחשבת לטירת הלבנים הגדולה ביותר בעולם
Http://www.Polin.co.il/malbork

הג'ימבורי הגדול ביותר באירופה ייפתח בתחילת החודש הבא בלודז':
15/11/2024

הג'ימבורי הגדול ביותר באירופה ייפתח בתחילת החודש הבא בלודז':

 

הידעתם? לאורך כל חודש נובמבר, המשכנים המלכותיים בוורשה פתוחים לקהל הרחב בחינם! קבלו הצצה למה שתוכלו לראות בהם.בקישור הבא...
14/11/2024

הידעתם?
לאורך כל חודש נובמבר, המשכנים המלכותיים בוורשה פתוחים לקהל הרחב בחינם!
קבלו הצצה למה שתוכלו לראות בהם.
בקישור הבא תוכלו לראות עוד:
https://tinyurl.com/57xx7pey

עונת שוקי חג המולד אוטוטו מתחילהזו הזדמנות מצוינת להיזכר במצעד השווקים שלנו משנת 2021. גם השנה אנחנו עומדים מאחורי כל די...
12/11/2024

עונת שוקי חג המולד אוטוטו מתחילה

זו הזדמנות מצוינת להיזכר במצעד השווקים שלנו משנת 2021. גם השנה אנחנו עומדים מאחורי כל דירוג ומילה בפוסט :)

אנחנו כבר אחרי חג המולד, השנה החדשה - 2022 כבר כאן, והיום מציינים בפולין את חג ההתגלות - האפיפניה. מסורתית, זהו החג ש"נועל" את תקופת החגים הזו, ובדרך כלל לאחריו גם שאריות ה....

פולין בטוחה למטייל הישראלי
12/11/2024

פולין בטוחה למטייל הישראלי

אחרי 'אירועי אמסטרדם' ישראלים רבים עושים חישוב מסלול מחדש ומחפשים יעד שנחשב למאד בטוח עבור ישראלים. ההמלצה שלנו - סעו לאחת ממדינות מזרח אירופה ובפרט לאחת מ-4 מדינות מר...

לאחרונה אחד מהפארקים הנאים בעיר ורשה זכה לתואר "המרחב העירוני הטוב ביותר באירופה".
07/11/2024

לאחרונה אחד מהפארקים הנאים בעיר ורשה זכה לתואר "המרחב העירוני הטוב ביותר באירופה".

היום, ה-7 בנובמבר, חל יום הולדתה של המדענית הדגולה מריה סקולודובסקה-קירי, אשר נולדה ב-1867. לו הייתה חיה כיום, הייתה מצי...
07/11/2024

היום, ה-7 בנובמבר, חל יום הולדתה של המדענית הדגולה מריה סקולודובסקה-קירי, אשר נולדה ב-1867. לו הייתה חיה כיום, הייתה מציינת 157 שנים. קירי, האישה הראשונה שזכתה בפרס נובל (וכשזכתה גם בפעם השנייה - האדם הראשון שזכה בו פעמיים), הייתה פורצת דרך חסרת תקדים – הן כמדענית והן כאישה.

לאחר מותו הטרגי של בעלה ושותפה למחקר, פייר קירי, קיבלה סקלודובסקה-קירי מינוי כמרצה באוניברסיטת סורבון בפריז, ובכך הייתה למרצה הראשונה שכיהנה במוסד היוקרתי הזה. המינוי עורר מחלוקת רבה, וחלק מהסטודנטים והמרצים קמו ויצאו בהפגנתיות מהרצאתה. למרות התנגדות חברתית ומכשולים אישיים, היא המשיכה בעבודתה פורצת הדרך בחקר הרדיואקטיביות – תחום שהפך למשימת חייה וגם למקור הסיכון הבריאותי שהוביל למותה.

בשנות לימודיה הראשונות, עוד בתקופת מגוריה בוורשה הנשלטת ע"י הצאר הרוסי, סבלה קירי מרעב ועוני, ולעיתים קרובות התעלפה מתשישות. את מחקריה ביצעה בתנאים לא מאובזרים ונחשפה לחומרים מקרינים, אז מבלי לדעת על השפעתם המסוכנת. היא נהגה לשאת עימה דגימות רדיואקטיביות בכיסיה, ובשל החשיפה המתמדת לקרינה לקתה בסרטן הדם ונפטרה בשנת 1934.

יומנה האישי, השמור כיום במוזיאון האוניברסיטה בפריז, ממשיך לפלוט קרינה רדיואקטיבית, ודרוש שימוש בציוד מגן על מנת לעיין בו.

קירי קבורה לצד בעלה - פייר - בפנתיאון בפריז, בין גדולי צרפת, ומהווה עד היום סמל לנחישות, אומץ ותשוקה לידע, שהותירו חותם בל יימחה על המדע והאנושות.

Adres

Plac Defilat 1
Warsaw
00-110

Telefon

+48534071545

Strona Internetowa

Ostrzeżenia

Bądź na bieżąco i daj nam wysłać e-mail, gdy פולין - לא מה שחשבתם umieści wiadomości i promocje. Twój adres e-mail nie zostanie wykorzystany do żadnego innego celu i możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Skontaktuj Się Z Firmę

Wyślij wiadomość do פולין - לא מה שחשבתם:

Widea

Udostępnij