Natuurreis Armenië
Ons reisprogramma voor volgend jaar is klaar. Als voorproef ons filmpje over Armenië dat je een algemene indruk geeft over dit prachtige land. Volgend jaar 30/4-12/5 te boeken bij Oceanic Expeditions deze natuurreis zal begeleid worden door onze Armenië specialist Jozef Leestmans, dus zeker niet te missen :)
Johnny Peeters, eigenaar van Oceanic Expeditions, is opnieuw op weg om een succesvolle trip te volbrengen naar de Carstenszpiramide. Gelegen midden in de jungle van Papoea - Indonesië is deze legendarische top het hoogste punt van Oceanië. Oceanic Expeditions is wereldwijd vermaard en één van de weinige reisorganisaties die succesvol door de jungle van Papoea weten te trekken richting Carstenszpiramide.
De klimmers zijn ondertussen toegekomen in het Basiskamp op 4300 meter hoogte en maken zich op om de 500 meter hoge verticale rotswand te beklimmen. Met een hoogte van 4884 meter steekt de Carstenszpiramide (of Puncak Jaya) hoog uit boven zijn omgeving. Omgeven door drie snel verdwijnende gletsjers is de Carstensz één van de moeilijkst bereikbare bergen ter wereld.
Wil u ook deel uitmaken van de volgende expeditie aarzel dan niet om Johnny Peeters te contacteren. Dit is letterlijk een "once in a lifetime opportunity"! Johnny begeleidt u persoonlijk van a tot z aan de scherpste prijs beschikbaar werelwijd. Enkel de top, die moet je zelf beklimmen...
Gogo Team Oceanic Expeditions!
Wim De Backer
Expeditieklimmer & Public Speaker
Madagascar deel 8 – Andasibe en Mantadia Nationaal park (laatste deel)
De indri is de enige lemuur met een bijna een onzichtbare staart.
Hij heeft een prachtige vacht van zwart en witte haren en de hoeveelheid zwart of wit is bij alle indri’s verschillend.
Meestal bevindt hij zich hoog in de bomen, zo 2 tot 40 meter van de grond. Hij maakt krachtige sprongen van de ene naar de andere boom. Ze leven in groepjes van 2 tot 5. Het vrouwtje is dominant en ze heeft daarbij voorrang om te tegen en leidt de groep op tochten in het woud. Ze maken een geluid die je wel tot 2 kilometer ver kunt horen. Waarschijnlijk dient deze roep om contact met groepsleden te behouden.
Madagascar deel 7: Bamboe lemur in Ranomafana N.P.
Echt een fantastisch diertje en leuk om te zien. We konden er tot op 1 meter bijkomen. Wat een belevenis.
Madagascar deel 7: Red-Fronted Brown Lemur (Eulemur rufifrons) in Ranomafana N.P.
Deze behoren tot de grotere soorten maki's. De mannetjes hebben een grijsbruine vacht op de rug en heeft een lichtere kleur op de buik. Het heeft een grijze vacht.
Madagascar, deel 7 - Verschillenden Lemuren gezien in Ranomafana N.P.
Deze dieren in de natuur zien is ook weer een van de vele toppers tijdens deze prachtige reis in Madagascar.
Madagascar deel 7
Ringstaartmaki`s (ook wel katta`s genoemd) lijken niet op apen als gorilla's en zijn minder intelligent. Ze worden dan ook tot de halfapen gerekend, de groep apen die zich minder ontwikkeld hebben. Typisch voor deze soort zijn de strepen op de staart waaraan ze hun naam te danken hebben
Net als de meeste andere halfapen komen ringstaartmaki's alleen op het eiland Madagaskar voor. Dit eiland werd nooit door de 'echte' apen bereikt en zo hadden de halfapen geen last van concurrentie door hun slimmere neefjes.
Madagascar deel 5: Een bezoek aan de Mikea nomaden is ook een blijvende herinnering. Hoe deze mensen in deze droge bossen kunnen overleven is voor mij een raadsel.
Madagascar deel 5: Mikea Lodge, dat visje vangen is ook niet zo eenvoudig.
Madagascar deel 5: Ontspannen in Mikea Lodge. Moet je maar eens proberen, niet simpel is dat maar wel erg leuk.
Madagascar deel 5: Mikea lodge, uitvaren om dolfijnen te spotten. En gezien hebben we ze.
Madagascar deel 5: Omgeving van onze prachtige Mikea Lodge.
Zeg nu zelf, is dit niet een paradijselijke omgeving?
Madagascar: deel 5 Belo sur Mer - Manja
Zoals jullie kunnen zien maken vandaag zelf onze weg. Prachtig is het om zomaar op het strand te rijden.
Madagascar: deel 4 – rit Bekopaka naar Belo sur Mer
Rijden of varen we?????
Madagascar deel 3: Gezien op weg naar Morondava
Deze meisjes hebben het in het bloed. Ook zin om mee te doen?
Madagascar deel 3: Kameleon
Deze Oustaleti’s kameleon wordt ook wel de ‘reuzenkameleon’ genoemd en komt alleen in Madagascar voor. De mannelijke soort kan wel 70 cm worden en is daardoor de grootste kameleon. Vrouwelijke soort blijven aanzienlijk kleiner (maximaal 50 cm). Meestal zijn ze niet erg kleurrijk met uitzondering van zwangere vrouwtjes.
Madagascar, deel 3 - Overzet bij Bekopaka
Jullie moeten even opletten bij het afrijden van de overzet hoe slim en handig deze mensen zorgen dat het achterste van de jeep de grond niet raakt. Wat een houten balkje hier kan doen.
Tsingy N.P.
Madagascar deel 2: Tsingy de Bemaraha
De oversteek via een gangbrugje in de Tsingy. Hier gaat echt de adrenaline bij iedereen flink naar boven. Een geweldige ervaring om hier in dat stukje ruw natuurschoon te wandelen. Tsingy betekend letter “op de toppen van je tenen lopen”.
Madagascar deel 1: overzet in Belo-Tsiribihina. Deze rivier is een van de langste rivieren in Madagascar. Een belevenis om dit te mogen meemaken hoe de tijd hier nog is blijven stilstaan. Het zijn unieke momenten tijdens deze reis.
Kenia: Masai Mara - oversteek van de zebra's